Ce reguli de igiena trebuie sa-l inveti pe micutul tau in timpul pandemiei de coronavirus?

Publicat de Iuliana 19.05.2020 0 Comentarii

Chiar daca Romania a iesit din starea de urgenta, pandemia de coronavirus nu s-a incheiat. COVID-19 inca face ravagii in intreaga lume, asa ca este esential sa ne protejam si sa ii invatam pe copiii nostri cum sa evite riscul infectarii.

 

Baietel cu tricou rosu

Cu siguranta iti doresti sa-l scoti pe prichindelul tau mai des la plimbari sau sa il lasi sa se joace in natura, insa este important sa il inveti inainte cum sa se protejeze de acest virus. Copiii sunt nerabdatori sa se joace si sa descopere lumea, motiv pentru care trebuie sa il supraveghezi pe micutul tau si sa te asiguri ca respecta urmatoarele reguli de igiena:

 

 

1. Spalatul mainilor

 

 

Copiii nu sunt constienti de pericolele din jurul lor, iar spalatul mainilor poate reprezenta chiar o povara pentru ei. Pana ajung la varsta necesara pentru a realiza ca bacteriile si virusurile pot fi peste tot, este de datoria mamicilor si, bineinteles, a taticilor sa se asigure ca micutul lor este protejat de pericole.

 

Spalatul frecvent pe maini este esential pentru a ne proteja de acest virus. Ii poti explica micutului tau ce sunt germenii si virusurile folosind cateva joculete care il vor amuza, dar in acelasi timp il vor ajuta sa isi aminteasca mereu sa se spele pe maini. Atunci cand prichindelul tau uita, aminteste-i pana va deveni un reflex. Poti achizitiona un sapun lichid care are mirosul lui preferat, iar astfel ii va face placere sa isi curete mereu mainile.

 

De asemenea, pentru momentele petrecute in aer liber in care nu are posibilitatea de a se spala pe maini, asigura-te ca ai la tine un gel dezinfectant pe care sa il poate folosi de fiecare data cand are nevoie.

 

Copii in parc

 

2. Folosirea servetelelor

 

 

Fascinati de jocuri si natura, copilasii au tendinta sa isi stearga nasul sau gura cu mana, ceea ce poate creste riscul de infectie cu coronavirus. De aceea, este important sa ai la tine mereu servetele dezinfectante si servetele uscate. Ajuta-l pe micutul tau sa deprinda obiceiul de a folosi mereu un servetel, pe care apoi sa-l arunce la cos. Poti sa ii pui in buzunarele hainelor cateva servetele, pe care sa le aiba mereu la indemana. Explica-i ca in acest mod va fi sanatos si el, dar si oamenii pe care ii iubeste.

 

 

3. Asezarea hainelor purtate la joaca in cosul de rufe

 

 

Studiile au aratat ca noul virus poate rezista pe haine de la 4 ore pana la cateva zile. De aceea, este important ca micutul tau sa nu poarte in casa hainele pe care le-a avut afara. Atunci cand te intorci cu el de la o plimbare sau de la joaca, invata-l sa isi puna hainutele in cosul de rufe, pentru ca apoi sa le pui la spalat.

 

Articolele vestimentare trebuie spalate des in aceasta perioada, pentru a evita riscul infectiei cu noul virus. Pentru a fi sigura ca hainele micutului tau nu se vor deteriora sau decolora dupa cateva spalari, alege liloo.ro. Noi iti punem la dispozitie doar haine pentru copii confectionate din bumbac natural. Acest material este rezistent si isi pastreaza aspectul impecabil chiar si dupa zeci de spalari (citeste aici cum sa indepartezi petele rapid).

 

Asadar, chiar daca micutul tau se va bucura mai des de plimbari si joaca in aer liber, asigura-te ca respecta aceste reguli de igiena importante!

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu