Hainele pentru copii se murdaresc tot mai usor? Invata cum sa scoti petele rapid!

Publicat de LILOO 03.04.2019 0 Comentarii

Cat sunt mici, copiii sunt extrem de nazdravani! Sar in balti, se tavalesc prin iarba, scriu cu pixul pe tricou, se murdaresc cu mancare, pe scurt ar face orice pentru a se distra copios.

 

Si cu petele cum ramane? Tot mama e cea care le "vine de hac". Insa cum sa le cureti fara sa folosesti produsele chimicale? Cum sa iti feresti puiul de vapori toxici, alergii si iritatii?

 

Noi iti dam cele mai bune ca sa obtii cele mai curate haine pentru copii, cu solutii naturale! 

Hainute pentru copii patate

Petele pe baza de proteine

 

Daca micutul tau are haine copii patate de lapte, oua, carne sau orice alta substanta care are in compozitia sa proteine, tot ce trebuie sa faci este sa le tii sub un jet de apa rece pana se indeparteaza o parte din resturi si culoarea petei, apoi sa le pui la inmuiat in apa rece cateva ore. Hainutele cu pete cauzate de proteine nu se spala cu apa fierbinte, nu se usuca in uscatorul electric si nu se calca pana nu s-au eliminat complet petele, intrucat aceste operatiuni ar fixa si mai bine murdaria. De asemenea, petele de lapte pot fi indepartate si cu o solutie naturala pe baza de bicarbonat de sodiu si apa.

 

 

Petele pe baza de uleiuri

 

Daca micutul tau a mancat cartofi prajiti si salata, iar resturile alimentare au ajuns direct pe hainutele sale, tot ce poti face este sa incerci sa le indepartezi cu detergent lichid si putina apa calda. In unele cazuri, functioneaza perfect si un sampon pentru par gras sau un detergent de vase bland, intrucat ambele produse au rolul de a elimina grasimile. In caz ca nu ai la indemana niciunul din aceste produse, pune un prosop gros de hartie pe pata si calca zona respectiva cu fierul,  pentru ca hartia sa absoarba o mare parte din grasime. Nu uita nici de varianta pe baza de otet si bicarbonat de sodiu diluate cu apa calduta, o solutie care de cele mai multe ori da rezultate uimitoare atunci cand vine vorba de haine pentru copii.

 

 

Petele de transpiratie

 

De regula, hainele pentru copii produse de Liloo sunt din bumbac natural, care impiedica transpiratia si absoarbe umezeala pielii. Totusi, copilasii transpira inevitabil, mai ales atunci cand dorm, asa ca trebuie sa te asiguri ca le "vii de hac" petelor cat sunt inca proaspete. Pune hainutele la inmuiat in apa calduta cu otet simplu si lasa sa actioneze cateva ore. Aceasta solutie naturala impiedica fixarea petelor in tesatura. De asemenea, petele de pe hainele pentru copii albe pot fi eliminate usor folosind produse pe baza de apa oxigenata.

 

 

Petele vegetale

 

Sucul de rosii, sucurile de fructe sau chiar fructele in sine pot provoca pete "incapatanate" pe mai toate hainele celor mici. Daca vrei sa le indepartezi cu usurinta, prepara o solutie cu ce ai la indemana prin casa, spre exemplu otet de mere si apa calda si lasa hainele la inmuiat 30 de minute. Asigura-te ca solutia a patruns in profunzime, apoi spala normal acele haine pentru copii si vei observa ca aspectul lor se va imbunatati de indata.

 

Acestea sunt doar o parte din metodele naturale de eliminare a petelor cand vorbim de haine pentru copii. Inainte de a incepe sesiunea de spalat, asigura-te ca ai luat tot ce trebuie de pe site-ul nostru pentru ca micutul tau sa se poata schimba linistit chiar si de cateva ori pe zi, la nevoie.

 

imagine: depositphotos

Scrie un comentariu