Ai devenit pentru prima oara mamica? Evita aceste greseli!

Publicat de Iuliana 31.07.2020 0 Comentarii

Bucuria pe care ti-o aduce un copil este nemarginita. Simti ca viata ta s-a schimbat complet si iti doresti sa te bucuri de fiecare clipa petrecuta alaturi de ingerasul tau.

 

Acum ai langa tine un sufletel care necesita toata atentia ta, fapt care iti aduce si o mare responsabilitate. Puiul tau depinde de tine, iar daca ai devenit mamica pentru prima oara, atunci cu siguranta ai multe intrebari la care iti doresti cel mai bun raspuns.

 

 

Mama isi priveste copilasul 1

 

 

Reteta succesului in cresterea unui copil nu exista, dar poti invata din experienta altor parinti. O documentare minutioasa te poate ajuta sa iei cele mai bune decizii. De aceea, in randurile urmatoare, iti vom prezenta cateva sfaturi utile:

 

 

1. Nu intra in panica la fiecare stranut

 

 

Daca ai devenit recent mamica, este important sa nu te alarmezi de fiecare data cand micutul tau stranuta sau prezinta simptome usoare ale unei afectiuni. Da, trebuie sa te prezinti la doctor atunci cand bebelusul tau nu se simte bine, dar nu intra in panica si nu apleca urechea la tot ce zic oamenii din jur.

 

Incearca sa tratezi orice situatie cu calm si sa ii oferi micutului tau ingrijirea de care are nevoie. Starea de anxietate i-o poti transmite si lui, fapt care il poate agita mai tare decat o face afectiunea in sine. Atunci cand prezinta semne de boala, prezinta-te cu el la medic, dar fara sa te gandesti la ce este mai rau!

 

 

Copilas la medic

 

 

2. Nu face provizii mari de scutece

 

 

Copiii cresc repede, iar daca te vei aproviziona cu multe pachete de scutece, risti sa faci risipa de bani, deoarece bebelusul tau nu le va mai putea purta. Asadar, achizitioneaza suficiente scutece incat sa-ti ajunga o perioada buna de timp, dar nu exagera.

 

 

3. Cumpara doar haine pentru bebelusi realizate din textile naturale

 

 

Multi parinti nu stiu cat de important este pentru un bebelus materialul din care sunt confectionate hainutele sale si cumpara tot ce le pica in mana. In primii ani de viata, copiii au pielea foarte sensibila, iar textilele de slaba calitate le pot provoca iritatii si alergii.

 

 

Teanc de hainute

 

 

De aceea, este important sa il imbraci pe micutul tau doar cu haine bebelusi fabricate din materiale naturale, asa cum este bumbacul. Acesta este placut la atingere, nu incomodeaza si previne transpiratia excesiva.

 

In plus, este usor de curatat, asa ca nu vei avea batai de cap atunci cand va trebui sa speli hainutele prichindelului tau.

 

 

4. Nu-ti compara copilul cu alti copii

 

 

Fiecare copil creste in propriul lui ritm. De aceea, nu trebuie sa te alarmezi daca puiul tau se dezvolta mai repede sau mai incet decat copiii prietenelor tale (citeste aici cateva lucruri uimitoare despre bebelusi).

 

Comparatiile cu alti copii iti vor aduce doar griji inutile. Daca totusi vrei sa te asiguri ca totul este in regula, fa-i o vizita medicului specialist. El este singurul care te poate indruma si poate depista orice mica problema.

 

 

5. Nu-ti neglija relatia

 

 

Parinti fericiti

 

 

Un copil va creste fericit, daca ii va avea pe ambii parinti alaturi de el. De aceea, evita sa faci greseala pe care multe proaspete mamici o fac. Cresterea unui copil este solicitanta, dar trebuie sa incerci sa nu-ti neglijezi partenerul de viata. Permite-i sa se implice in ingrijirea copilului vostru, iar atunci cand ai cateva clipe libere, bucura-te de prezenta partenerului tau!

 

imagini: Depositphotos and unsplash

 

Scrie un comentariu