10 lucruri uimitoare despre bebelusi pe care probabil nu le stiai

Publicat de Iuliana 19.06.2020 0 Comentarii

Dragalasi, afectuosi si energici, bebelusii ne fac viata mai frumoasa. Micutii pot lumina o casa intreaga cu zambetul lor si ne fac sa vedem viata dintr-o alta perspectiva. Bucuria pe care ne-o poate aduce un bebelus nu se compara cu nimic altceva!

 

Daca ai devenit recent mamica, atunci cu siguranta iti doresti sa-ti cunosti puiul cat mai bine. De aceea, in urmatoarele randuri iti vom prezenta cateva lucruri despre bebelusi care te vor surprinde

 

 

Bebe mic si zambaret

 

 

 

1. Prichindeii au un simt innascut al ritmului

 

 

Bebelusii sunt niste mici dansatori! Studiile au dovedit faptul ca micutii se nasc cu simtul ritmului. Potrivit pbcexpo.com.au, chiar daca puiul tau este inca prea mic ca sa danseze, cercetarile recente arata ca el are o abilitate instinctiva de a raspunde la muzica.

 

 

2. Nou nascutii isi tin respiratia sub apa

 

 

Bebelusii se nasc cu reflexul de scufundare, aceasta fiind o reactie naturala a corpului de a inchide caile respiratorii, pentru a impiedica patrunderea apei in plamani. In mod instinctiv, prichindeii isi tin respiratia atunci cand sunt scufundati in apa si incep sa dea din maini si picioare, dar isi pierd aceasta abilitate in jurul varstei de 6 luni.

 

 

Copil la piscina

 

 

3. Se nasc cu 300 de oase

 

 

Bebelusii se nasc cu 94 de oase in plus fata de adulti, dar pe masura ce cresc, o parte dintre ele se unifica.

 

 

4. Nou nascutii recunosc culoarea rosie

 

 

Unii experti sustin ca nou nascutii pot vedea in culorile negru, alb si gri, altii cred ca pot vedea mai multe nuante, dar cert este ca prima culoare pe care o recunosc este rosu, iar ultimele sunt albastru si mov.

 

 

5. Nou nascutii nu au lacrimi

 

 

Chiar daca plang, nou nascutii nu produc lacrimi pana la aproximativ 3 saptamani de la nastere. La inceput, canalele lor lacrimale nu sunt inca dezvoltate, dar din cauza emotiilor si a hormonilor, proaspetele mamici tind sa suplineasca lipsa lacrimilor bebelusilor. In primele zile dupa nastere, multe femei plang mai mult decat o fac in mod normal.

 

 

6. Bebelusii dorm aproximativ 5400 de ore in primul an de viata

 

 

Avand in vedere ca un an are 8760 de ore, este clar ca bebelusii dorm foarte mult in primul an de viata, dar aceasta durata este estimativa. Fiecare copil este diferit si are nevoie de un anumit interval de odihna.

 

 

Bebe-mic-doarme-linistit

 

 

7. Un nou nascut recunoaste imediat vocea mamei sale

 

 

Chiar daca aud mai multe voci de femei, bebelusii stiu exact care este vocea mamei lor. In primele 10 zile de la nastere, micutii au auzul mai slab, deoarece inca exista in urechile lor lichid amniotic, dar sunt atenti la tonul vocii, iar astfel pot recunoaste vocea mamei lor.

 

 

Mamica cu bebelusul

 

 

8. Stomacul unui bebelus este de dimensiunea unei nuci

 

 

Avand in vedere ca nou nascutii au un stomac atat de mic, nu este de mirare faptul ca trebuie hraniti foarte des!

 

 

9. Nu viseaza

 

 

Studiile arata ca prichindeii nu viseaza pana la varsta de un an, iar unii cercetatori sustin ca visele isi fac aparitia incepand cu varsta de 3 ani, deoarece atunci incep sa aiba si amintiri.

 

 

10. Bebelusii nascuti in luna mai cantaresc mai mult decat cei nascuti in alte luni

 

 

Cercetarile au aratat ca nou nascutii care au venit pe lume in luna mai sunt cu aproximativ 200 de grame mai grei decat ceilalti bebelusi, insa doctorii nu au o explicatie stiintifica pentru acest fenomen.

 

In concluzie, copiii sunt de-a dreptul fascinanti si trebuie sa avem mare grija de ei! La capitolul imbracaminte, liloo.ro iti pune la dispozitie toate hainutele de care are nevoie puiul tau (citeste aici ce articole de vara trebuie sa achizitionezi). Acestea sunt confectionate din bumbac moale si il vor ajuta pe micutul tau sa aiba mereu un somn dulce!

 

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu