De ce să alegem haine de bebeluși realizate din bumbac de calitate?

Publicat de LILOO 07.07.2017 0 Comentarii

Știai că pielea unui bebeluș este mai subțire, mai delicată și mult mai puțin rezistentă la bacteriile și substanțele nocive din mediu, decât cea a unui adult? De asemenea, conține mult mai puține uleiuri naturale și produce un procent mai scăzut de melanină, substanță care asigură protecția împotriva arsurilor solare. Toate aceste lucruri indică faptul că pielea micuțului absoarbe mult mai ușor substanțele toxice la care este expusă. 

Haine din bumbac de calitate pentru copii si bebelusi

Totodată, bebelușii transpiră mai puțin decât adulții, ceea ce înseamnă că le este mult mai greu să își mențină constantă temperatura corpului. Așadar, riscul de a dezvolta alergii sau alte probleme de sănătate legate de absorbția substanțelor toxice din mediu, alimentație sau din hainele pe care le poartă este semnificativ crescut. 

 

Conform celor mai recente studii în domeniu, se pare că, până la vârsta de 5 ani, milioane de copii din întreaga lume intră în contact cu numeroase pesticide cancerigene care se regăsesc în anumite alimente, în apa contaminată, în vaporii produselor de uz casnic sau chiar și în hainele de bebeluși pe care le poartă în primele luni de viață. 

 

Gâdește-te doar la procentul semnificativ de pesticide și de alte substanțe toxice folosite în producția mondială de haine (realizate din tot felul de țesături sintetice) la care este expus micuțul tău 24 de ore, 7 zile din 7.    

 

Poți reduce drastic riscul de apariție a alergiilor sau a altor probleme grave de sănătate în viața micuțului într-un mod foarte simplu: alege doar haine de bebeluși realizate din bumbac de calitate! 

 

În procesul de obținere a bumbacului de calitate superioară, folosit în producția de haine pentru bebeluși, nu se utilizează pesticide. De asemenea, acesta nu este cultivat în mod convențional, folosindu-se alte metode mult mai sigure pentru a produce fibre pur naturale, cum ar fi rotația culturilor, îndepărtarea manuală a buruienilor în locul utilizării erbicidelor și folosirea unor insecte benefice care să contracareze dăunătorii. Produsul final este o țesătură de bumbac ce nu conține toxine, din care se obțin haine de bebeluși ce nu pun în pericol sănătatea micuților.

 

De asemenea, folosirea bumbacului de calitate superioară în producția de haine de bebeluși are și alte avantaje, pe lângă faptul că nu conține iritanți sau alergeni. Este mai sigur, mai robust și mai plăcut la atingere! Deși în unele magazine hainele de bebeluși pot fi mai costisitoare, există și magazine autohtone, precum Liloo, care produc în România haine de bebeluși din bumbac de calitate, disponibile la prețuri accesibile pentru orice buget.   

 

În comparație cu obiectele vestimentare fabricate din tot felul de țesături sintetice, care pot irita pielea micuțului și care se deteriorează într-un timp foarte scurt, hainele de bebeluși produse din bumbac de calitate sunt mai rezistente la uzură. De exemplu, un tricou realizat din poliester sau alt material pur sintetic începe să se degradeze după aproximativ 10 spălări, pe când un tricou realizat din bumbac de calitate superioară începe să se deterioreze după aproximativ 30-40 de spălări sau poate chiar mai mult!  

 

Optând pentru haine de bebeluși realizate din bumbac de calitate, în componența cărora se folosesc doar coloranți ecologici, pe bază de apă, poți avea certitudinea că ții departe substanțele toxice de pielea celui mic și că sănătatea acestuia nu este pusă în pericol. Verifică întotdeauna etichetele hăinuțelor pe care vrei să le achiziționezi, pentru a vedea ce fel de materiale și de coloranți s-au folosit. 

 

Crearea unui mediu cât mai natural pentru copilași reprezintă un pas vital pe care tot mai mulți părinți ar trebui să îl facă. Având în vedere la câți poluanți, substanțe toxice, iritanți și alergeni sunt expuși cei mici în fiecare zi a vieții lor, alegerea hainelor de bebeluși din bumbac de calitate superioară este un pas important atât pentru sănătatea micuților, cât și pentru mediul înconjurător.


imagine: depositphotos

Scrie un comentariu