Copilului tau ii place sa mearga la mare?

Publicat de Madalina 21.07.2022 0 Comentarii

Vacanta mare este in toi iar parintii isi doresc sa petreaca impreuna cu prichindeii lor cateva zile, departe de zgomotul orasului, intr-un loc pe care cei mici il adora. Si asa, de cele mai multe ori, ajung la mare unde soarele straluceste, nisipul este cald iar apa albastra. Odata ajunsi la mare ne indragostim parca iremediabil de uriasa intindere de apa ce pare nesfarsita. Nisipul, valurile, cerul, mirosul sarat, vantul, sunetul vaporaselor care strapung valurile inspumate ce se sparg de tarm te fac sa adori marea si sa crezi ca ea este un miracol. Dar, daca tu ca adult iubesti marea, gandeste-te cat de fericit este un copil atunci cand ajunge in acest loc mirific si plin de beneficii.

 

 

Beneficiile mersului la mare

 

 

Se stie ca mersul la mare este foarte sanatos atat pentru adulti dar mai ales pentru copii. Medicii recomanda parintilor sa duca copiii la mare. Este recomandat ca cei mici sa fie dusi la mare, dupa varsta de 6 luni, preferabil chiar dupa varsta de 12 luni. Se recomanda acest lucru deoarece pielea celor mici este delicata iar folosirea cremelor de protectie la copii este recomandata dupa varsta de 12 luni. Parintii trebuie sa fie foarte atenti atunci cand merg la mare cu micutii lor. Ei trebuie sa tina cont ca pielea copilului este subtire si foarte sensibila. De aceea se recomanda iesirea la plaja dimineata pana la ora 10 sau dupa-amiaza, dupa ora 16. Avantajele mersului la mare sunt accentuate de urmatoarele aspecte:

 

 

Razvan la mare

 

 

- Aerul de mare este incarcat cu particule de sare marina, este bogat in ioni negativi, ceea ce ajuta la intarirea imunitatii. Un alt beneficiu important al unei cure marine il constituie aerosolii. Acestia previn si chiar trateaza afectiuni respiratorii superioare si inferioare, a rinitelor, sinuzitelor, faringitelor, laringitelor si afectiunilor pulmonare (astmul). Aerosolii pot fi benefici chiar si in cazul alergiilor. Pentru aerosoli sunt recomandate plimbarile lungi pe plaja, imediat dupa rasaritul soarelui, inainte de ora 8 a.m si seara dupa ora 18-19.

 

 

mamica cu fetita la plaja

 

 

- Razele soarelui oglindite in mare ofera pielii cantitatea necesara de vitamina D care este importanta in procesul de crestere si de formare a oaselor. O expunere de 7-10 zile a copilului la soare este si o solutie benefica impotriva rahitismului. De asemenea, vitamina D are un rol important si in ceea ce priveste rezistenta organismului la boli, stimuland sistemul imunitar. De asemenea pe plaja este bine sa se foloseasca umbrele de soare sau corturi de soare cu protectie uv iar cei mici sa poarte palariute sau sepcute. Atunci cand sunt expusi la soare, copiii trebuie dati cu crema de protectie solara.

 

- Apa de mare este benefica pentru organism , datorita continutului ridicat de saruri. Inotul, joaca in apa de mare fortifica si calesc organismul si au efecte benefice asupra tonusului muscular si a celui nervos. Apa de mare are efecte antiinflamatorii si intensifica metabolismul. Apa de mare este considerata un remediu natural in tratarea multor afectiuni.

 

- Baia de nisip cald este recunoscuta ca terapie in Franta si Italia. Baia de nisip combate retentia de apa din organism, elimina toxinele si atenueaza durerile reumatice. Pe scurt, cateva zile petrecute la mare sunt foarte importante atat pentru sanatate dar si pentru starea de bine atat a copiilor dar si pentru adulti.

 

 

Garderoba vestimentara

 

 

In momentul in care incepi sa faci bagajul pentru concediul la mare te gandesti la hainutele si accesoriile vestimentare necesare in acest sejur. Desi vei avea nevoie de costum de baie in cazul fetitelor sau slipi pentru baietei, este important sa luati si hainute lejere precum: camasi, rochite, fustite, pantalonasi scurti, maiouri si tricouri. Hainutele trebuie sa fie comode, subtiri, in culori vesele, in care cei mici sa se simta nemaipomenit atunci cand se plimba pe faleza sau merg in parcul de distractie. In cazul in care se apropie mult asteptatul sejur la mare si inca nu ati avut timp sa mergeti prin magazine sa cautati cele necesare, va invitam sa accesati site-ul liloo si sa puneti in cosul de cumparaturi toate articolele vestimentare necesare. La liloo veti gasi hainute confectionate din bumbac 100%, cu croiuri lejere, in culori specifice sezonului estival si cu imprimeuri atractive. Cele mai importante accesorii vestimentare ce ar trebui sa se regaseasca in bagaj sunt slipii, halatul de baie sau poncho.

 

 

hainute plaja

 

 

La liloo gasiti slipi tip boxeri, cu o croiala simpla, ce permit libertate de miscare. Materialul din care sunt confectionati protejeaza pielea copilului si permit uscarea rapida atunci cand ies din apa. Sistemul de prindere cu snur este ideal pentru fixarea pe corp, evitand astfel incidentele. Alt accesoriu indispensabil pentru balaceala este halatul de baie. Este confectionat din bumbac 100%, prevazut cu gluga, cordon si doua buzunare generoase, fiind usor de folosit si foarte eficient. Bumbacul din care este confectionat absoarbe foarte bine si protejeaza pielea copilului de reactii alergice sau dermatite. Pentru un plus de ajutor atat la mare dar si la piscina puteti alege un poncho. Este realizat din bumbac moale, absoarbe rapid apa si asigura celui mic senzatia de caldura si confort dupa fiecare balaceala. Este prevazut cu gluga accesorizata cu doua urechiuse ingenioase. In partea frontala are doua buzunare unde copilul isi poate pune obiectele personale. In laterale, ponchoul este prevazut cu cate doua capse plastifiate, pentru fixarea facila a ponchoului (prindere fata-spate). Poncho are cusut pe margini un bordaj din panza de bumbac pentru a finisa produsul in intregime, oferindu-i astfel un aspect placut.

 

 

Jocuri distractive pe plaja

 

 

La mare, pe langa distractia in apa, copiii se pot distra si pe plaja. Il poti incanta jucandu-te cu el diverse jocuri, precum:

 

1. Cat de adanc poti sa sapi?

 

Pe langa balaceala, copiilor le place sa se joace in nisip. Puteti sa ii provocati sa sape o gaura mare in nisip iar la final sa spuna cat de mare este groapa respectiva si daca un adult sau chiar el pot intra in acea fortareata in nisip.

 

2. Inaltarea zmeului

 

Orice copil iubeste sa inalte zmee, iar la mare asta poate fi o activitate minunata. Bate vantul iar zmeul se poate inalta cu usurinta. In lipsa vantului, copiii pot alerga pe plaja cu zmeul.

 

3. Castele de nisip

 

Construirea castelelor de nisip este parte integranta din vacanta la mare. Daca vrem ii putem provoca pe cei mici sa isi lase imaginatia sa zburde si astfel sa realizeze adevarate constructii, forturi, parculete auto realizate cu ajutorul formelor speciale de nisip, etc.

 

4. Vanatoarea de scoici si melci de mare

 

 

scoici

 

 

Cine gaseste cele mai multe scoici si melci? Dar pe cele mai frumoase si mai mari? Este o intrecere pe placul oricarui copil. Cautarea scoicilor si a melcilor de mare este o activitate de familie si se poate desfasura aproape toata ziua.

 

5. Volei pe plaja

 

Este cea mai incantatoare topaiala pe nisip realizata cu ajutorul unei mingii de plaja sau a unui set de badminton.

 

O vacanta la mare este de nepretuit atat pentru adulti dar mai ales pentru copii. Aici soarele si marea sunt doi aliati extraordinari ai sanatatii si ai distractiei. Celor ce au pregatite bagajele pentru mare le uram vacanta placuta, cu mult soare si distractie!

Scrie un comentariu