Alege pijamalele potrivite pentru copilul tau!

Publicat de Madalina 23.02.2022 0 Comentarii

Stim cu totii ca un articol vestimentar important atat pentru adulti cat si pentru copii sunt pijamalele. Avand in vedere faptul ca in primele luni de viata micutii isi petrec majoritatea timpului dormind, pentru confortul lor este necesar sa alegem pijamale lejere, confectionate din bumbac 100%. Acest lucru este o garantie pentru a asigura un somn linistit micutilor nostri.

 

 

mamica cu copii

 

 

Istoria pijamalelor

 

 

Au fost momente de-a lungul istoriei pijamalelor cand acestea faceau parte din moda si erau considerate articole vestimentare la fel de importante ca oricare alta imbracaminte. Cuvantul pijama se pare ca provine din limba hindusa (pae jama sau pay-jama) traducandu-se ca imbracaminte pentru picioare. In secolul al XIX lea, colonistii britanici din India, adopta de la localnici ideea pantalonilor largi si comozi. Incet, incet, in Marea Britanie, lumea incepe sa poarte pijamale, iar incepand cu anii 1870 moda se raspandeste in intreaga lume. Cea care introduce in moda pijamaua din satin si matase, compusa din doua piese, este Coco Chanel. Astfel, ea revolutioneaza moda feminina. Femeile incearca pijamaua si renunta la camasa de noapte. In anii 20-30, pijamalele devin obiect de lux, purtat de oamenii bogati in statiunile de la malul marii. In zilele noastre, in Japonia, este ceva normal ca oamenii sa mearga pe strada imbracati in pijamale. Acest lucru se poate vedea chiar si in China.

 

Indiferent in ce tara locuim, in prezent, pijamalele nu mai sunt un lux si sunt purtate in timpul somnului de catre toata lumea.

 

 

Criterii necesare in alegerea pijamalei pentru micutul tau

 

 

Purtarea pijamalelor este asociata cu somnul. Atunci cand dormim, este bine sa purtam pijamale lejere pentru a ne simti relaxati si comozi. Mediul in care doarme copilul este foarte important. De aceea, pe langa patul confortabil, o camera frumoasa si bine aerisita este necesara si o pijama confortabila. Iata cateva criterii dupa care te poti ghida in alegerea unei pijamale confortabile:

 

1. Materialul – este recomandat ca pijamaua sa fie confectionata din materiale naturale. Bumbacul este un material natural care regleaza temperatura corpului si asigura protectie permanenta prin absorbtia umezelii.

 

2. Croiala – modelul ales pentru pijama trebuie sa fie lejer pentru a oferi copilului libertate de miscare.

 

3. Rezistenta si intretinerea – pijamalele confectionate din 100% bumbac se spala conform indicatiilor de pe eticheta. Atunci cand sunt supuse la spalari repetate, trebuie sa reziste pe perioade indelungate de timp.

 

4. Cusaturi fine – pijamalele trebuie sa aiba cusaturile fine pentru a nu jena copilul in timpul somnului.

 

5. Grosimea pijamalei – pijamaua trebuie sa fie aleasa in functie de sezonul in care este purtata dar si in functie de temperatura ambientala.

 

6. Dimensiunea pijamalei – trebuie sa fie aleasa marimea potrivita pentru a asigura lejeritate miscarilor din timpul somnului. De aceea, marimea aleasa nu trebuie sa fie nici prea mare nici prea mica. Ca o recomandare ar trebui sa se tina cont de inaltimea si greutatea copilului, dar si de faptul ca bumbacul intra putin la apa. In acest fel aveti garantia ca faceti alegerea potrivita.

 

7. Imprimeuri – la pijamalele care au imprimeuri trebuie sa se tina cont ca acesta sa fie realizat din vopsea pe baza de apa. Acest tip de vopsea nu creeaza iritatii, nu zgarie si este prietenoasa cu pielea sensibila a copiilor.

 

8. Confortul – pentru a vedea daca pijamaua este adecvata, trebuie urmarit copilul in timpul somnului. Totul tine de confortul si starea de bine a micutului in timp ce doarme.

 

9. Rewieuri lasate de catre clienti – atunci cand dorim sa achizitionam online o pijama este bine sa citim parerile lasate de catre cei care au achizitionat produsul respectiv.

 

Atunci cand achizitionam o pijama trebuie sa fim atenti la calitatea materialului din care este confectionata. Recomandat este bumbacul. Site-ul Liloo va ofera o gama larga de pijamale pentru copii, confectionate din material 100% natural.

 

 

Pijamale groase

 

 

pijama liloo groasa

 

 

Confectionate cu o mare atentie la detalii, din bumbac natural cu densitate mare, pijamalele pentru copii le confera acestora tot confortul termic de care aunevoie in orice moment. De asemenea, acestea sunt extrem de confortabile si asigura copilasilor somnul relaxant si odihnitor de care au atata nevoie in dezvoltarea lor. Atat bluza cat si pantalonii sunt prevazute cu mansete elastice pentru a proteja copilul in timpul somnului. La marimile pana la 3 ani, bluza de pijama este prevazuta cu capse la gat, facilitand astfel imbracarea. Suntem siguri ca imprimeurile texturate sau serigrafice, viu-colorate, realizate cu vopsea ecologica pe baza de apa vor fi pe placul celor mici!

 

 

Pijamale primavara-toamna

 

 

pijama liloo best friend dino and bee

 

 

Somnul este deosebit de important in dezvoltarea armonioasa a copiilor, de aceea, este vital ca cei mici sa doarma linistiti. Confortul lor, mai ales in timpul somnului, este o prioritate pentru noi. Sunt confectionate din bumbac moale si subtire, ce asigura respiratia optima a pielii copilasului. Bluza si pantalonii sunt prevazute cu mansete usor elastice. Elasticul este moale in talie pentru a nu strange burtica puiului tau, iar cusaturile sunt fine de 4 mm pentru a nu crea discomnort in timpul somnului copilului. La bluza de pijama sunt adaugate 2 capse, pentru marimile mai mici, pana la trei ani, pentru o mai buna deschidere la gat si o imbracare mai usoara.

 

 

Pijamale vara cu maneca scurta si pantaloni scurti

 

 

pijama liloo explorand universul

 

 

Pielea celor mici este foarte delicata si sensibila, predispusa la aparitia iritatiilor de tot felul, mai ales vara, din cauza temperaturilor ridicate si a transpiratiei. De aceea, trebuie sa ai grija si sa-l imbraci cu haine realizate din bumbac si fibre naturale de calitate, care sa nu il irite sau care sa nu ii provoace reactii alergice. Poti cumpara cu incredere pijamale de copii pentru vara de pe site-ul Liloo! Pijamalele pentru vara sunt ideale in noptile calduroase. Acestea sunt realizate cu grija din bumbac 100%, ce asigura confortul micutului tau. Croiala speciala ofera un somn linistit astfel incat copilul sa se trezeasca odihnit si pregatit pentru o noua zi plina cu activitati. Pentru a asigura fixarea pantalonilor, in talie prezinta un elastic atent calibrat incat sa nu incomodeze in timpul somnului.

 

 

Pijamale bebelusi

 

 

pijamale liloo multistrat premium

 

 

Daca veti cauta haine pentru bebelusi, la Liloo gasiti aceste pijamale pentru bebelusi, realizate din bumbac de calitate superioara, prietenos cu pielea sensibila a bebelusilor. Pijamalele sunt ideale pentru a oferi un somn de calitate micutului. Este bine de stiut ca materialul din care sunt confectionate aceste pijamale pentru bebelusi este un tricot realizat prin metoda Jacquard unde modelul este direct conceput in material iar complexitatea modelului este realizata prin contextura, nu prin vopsire sau brodare. Pijamaua este formata din bluza cu maneca lunga si pantaloni lungi. Manecile bluzei si pantalonii au atasate cate 2 mansete usor elastice ce au rolul de a-l proteja pe copil in timpul somnului dar si pentru a oferi un design modern pijamalei. Pantalonii au in talie o banda moale pentru a nu strange burtica puiului tau, iar cusaturile sunt aplatizate pentru a nu jena copilul in timpul purtarii. Banda are o deschidere de 1 cm in partea stanga, pe interior, ce permite ajustarea elasticului sau scoaterea acestuia si inlocuirea cu un alt elastic.

 

 

Pijamale tip salopeta

 

 

Pentru bebelusii pana la 1 an sunt recomandate pijamalele dintr-o bucata, sau cum sunt denumite pe site-ul Liloo – salopete. Pentru mai multe informatii va invitam sa cititi si articolul „Salopeta - un articol dorit de mamici pentru copilul lor”.

 

Pentru a avea un copil linistit si fericit este bine sa ii asiguram un somn de calitate, iar pentru acest lucru importante sunt pijamalele. Trebuie sa tinem cont si de sfatul specialistilor care spun ca noaptea creierul are o activitate intensa. In timpul somnului se fac legaturi si conexiuni multiple care ajuta la dezvoltarea creierului. Din acest motiv, somnul copiilor trebuie sa fie linistit si odihnitor. O pijama comoda si moale il ajuta pe cel mic sa aiba un somn linistit. De asemenea, o pijama realizata din bumbac fin, cu imprimeuri haioase, va asigura buna dispozitie a copilului pentru o noua zi. Ofera-i rasfat puiului tau, alegand pijamale confortabile confectionate cu dragoste de Liloo!

 

imagini: Unsplash & Liloo

Scrie un comentariu