Afla cum putem crea magie de Craciun desi pandemia cu coronavirus a schimbat stilul de viata al oamenilor!

Publicat de Iuliana 13.12.2021 0 Comentarii

Din momentul in care a inceput pandemia cu coronavirus, am sperat cu totii ca nu va dura mult si ca viata oamenilor va reveni la normal dupa cateva luni. Insa, a urmat val dupa val si pandemia s-a extins si in anul 2021. Este clar ca si in acest an, sarbatorile de iarna vor fi diferite dar…nu lipsite de magie. Stim ca oamenii sunt obositi de constrangeri si restrictii iar ziua este uneori prea scurta pentru a ne indeplini toate activitatile. De cele mai multe ori, timpul nu ne mai permite sa citim o carte, ziarul sau un articol de blog. Citind acest articol vei afla cum poti crea magia Craciunului pe timp de pandemie.

 

 

Baietel cu cadoul in brate

 

 

Craciunul inseamna iubire, bucurie, daruire, bunatate, cadouri, reuniuni in familie sau cu prietenii. Totusi, acest Craciun va fi diferit. Desi este perioada in care ne dorim sa calatorim, sa ne vizitam rudele trebuie sa fim constienti ca distantarea sociala poate preveni raspandirea coronavirusului. Poate ca vom fi mai putini la masa, dar asta nu inseamna ca nu putem trai spiritul Craciunului. Copiii trebuie sa simta cat mai putin presiunea acestei pandemii care a schimbat total stilul de viata al oamenilor cat si principiile acestora despre viata. Puteti incepe prin a oferi copiilor o seara magica de Ajun.

 

 

In seara de Ajun copiii trebuie sa afle povestea lui Mos Craciun.

 

 

Cu siguranta sarbatorile de iarna ne amintesc de copilarie, de bucuria pe care o simteam atunci cand primeam sub brad hainute, dulciuri si jucarii de la Mos Craciun. Acum suntem adultii care trebuie sa pastreze vie magia Craciunului si sa oferim copiilor nostri amintiri cat mai frumoase. Craciunul este asteptat, dorit, cantat si iubit de toti oamenii care cred in aceasta sarbatoare unica pe pamant. Seara de Ajun este momentul prielnic in care copiii pot afla povestea lui Mos Craciun chiar in jurul bradului frumos impodobit.

 

 

Fetita se uita la brad

 

 

Se spune ca, ajunsi in Betleem, Fecioara Maria si Iosif cautau un loc sa se adaposteasca. Era momentul cand Fecioara Maria trebuia sa-l nasca pe Iisus Hristos. Pana sa ajunga la casa lui Mos Ajun, cei doi au batut din poarta in poarta dar nu i-a primit nimeni. Mos Ajun era sarac si nu avea unde sa-i adaposteasca, asa ca i-a trimis la Mos Craciun. Desi avea case mari, acesta i-a adapostit in staulul vitelor. A doua zi dimineata, Mos Craciun s-a dus sa dea de mancare vitelor si a vazut grajdul inconjurat de o lumina neobisnuita iar in iesle un prunc la care pastorii se rugau. Constient de greseala facuta, acesta a ingenuncheat alaturi de pastori si i-a cerut iertare lui Dumnezeu. Pentru a-si indrepta greseala, Mos Craciun a hotarat sa imparta averea copiilor. De atunci, in fiecare an al vietii sale colinda pamantul in lung si in lat pentru a le oferi daruri copiilor cuminti. Dupa ce a murit, Mos Craciun a ajuns in ceruri si priveste ce fac copiii pe pamant iar un inger noteaza intr-o carte mare atat faptele bune cat si cele rele. In seara de Craciun, acesta coboara pe o raza de luna cu tolba plina de daruri, pana la pamant. Apoi se urca pe o sanioara trasa de cativa reni pentru a ajunge la copiii ce asteapta daruri sub bradut. In amintirea acestui Mos Bun, ziua in care s-a nascut Iisus Hristos se numeste Craciun.

 

 

Mos Craciun

 

 

Bradul a fost ales ca simbol pentru ca, spre deosebire de alți copaci, ramane verde si iarna. In plus, are o forma deosebita si un miros inconfundabil. Indiferent ca optam pentru un brad natural, artificial sau ecologic, din el nu trebuie sa lipseasca luminile, beteala, globurile, bomboanele de pom, conurile si ornamentul din varf. Obiceiul spune ca bradul se impodobeste in familie, iar unul din ”accesoriile” nelipsite de langa brad e colindul ”O, brad frumos!”.

 

Sarbatoarea Craciunului a rezistat testului timpului. A rezistat pe vreme de razboi, nu s-a lasat invinsa de doctrina comunista si rezista si acum cand sunt impuse restrictii. Acest lucru se intampla pentru ca spiritul acestei sarbatori se afla in noi si in puterea noastra de a putea sa facem bucurii celor dragi.

 

 

Uita de agitatia si imbulzeala din magazine si alege sa cumperi cadouri online!

 

 

Pentru ca pregatirile dureaza multe zile, pentru ca trebuie sa te lupti cu aglomeratia din magazine ca sa cumperi cadouri, Craciunul e considerat nu doar o mare bucurie de familie, ci si o mare sursa de stres. Daca inainte oamenii petreceau mult timp prin magazine pentru a lua cadouri, acum exista posibilitatea de a face cumparaturi online. Tu poti face comanda, platind cu cardul iar curierul va duce cadourile in timp scurt la adresele persoanelor dragi. Desi shoppingul online este util, conteaza foarte mult de pe ce site alegi sa cumperi. Alegerea unui magazin romanesc ce isi promoveaza in mediul online produsele pe care acesta le fabrica este cea mai buna optiune deoarece clientul poate lua legatura cu reprezentantii firmei in cazul in care are nevoie de informatii referitoare la produsele pe care acesta vrea sa le cumpere. Este bine sa citesti review-urile. Review-rile produselor sunt utile deoarece poti afla opiniile celorlalti clienti care deja au achizitionat produsele de care esti tu interesata.

 

De aproape doi ani, pandemia cu Covid 19 este parte din viata noastra. Desi restrictiile au influentat modul in care ne petrecem sarbatorile, oamenii nu uita sa daruiasca. Nici un Craciun nu poate sa treaca fara cadouri, cei mai incantati fiind copiii. Acestia se intreaba: Oare cum poate sa aduca Mos Craciun cadourile in pandemie? Si Mos Craciun trebuie sa se supuna regulilor impuse de pandemie. De aceea, cel mai sigur Mos Craciun o sa aiba si el masca si va sti sa faca o magie pentru ca toti copiii sa gaseasca sub brad cadoul mult asteptat. Indiferent ca primesc dulciuri, jucarii sau hainute, copiii se vor bucura enorm ca Mos Craciun nu i-a uitat. In ceea ce priveste hainutele, pe site-ul liloo.ro poti gasi o varietate de articole pentru copii, ideale in casa, la joaca sau la plimbare. Cromatica este cat se poate de variata si include hainute albe pentru copii, hainute colorate si hainute cu diverse imprimeuri texturate. Toate articolele pe care le vei alege din magazinul online Liloo vor reprezenta cadoul perfect pentru copilul tau deoarece il vei imbraca cu hainute de calitate, fabricate in Romania. Daca ai rude copii precum nepoti, finuti sau verisori pe care nu i-ai mai vazut de mult poti sa intrebi mamicile ce numere poarta copiii la hainute sau sa le faci cadou un voucher de la Liloo unde isi pot alege ele modelul, marimea potrivita si culoarea preferata. Avand in vedere situatia in care ne aflam si faptul ca se recomanda evitarea vizitelor, in special la bebelusi, este foarte util acest voucher cadou.

 

 

Hainute liloo

 

 

Petrece timp de calitate alaturi de copii si creeaza magie chiar si in timpul pandemiei cu coronavirus!

 

 

Pandemia a afectat atat stilul de viata al adultilor, cat si al copiilor. Inainte de pandemie copiii aveau o viata sociala normala. Acestia de-abia asteptau sa vina vacanta de iarna sa se stranga in grup pentru a merge cu colindul, sa faca oameni de zapada si sa se bucure de fiecare fulg de nea, afara, impreuna. Ca si anul trecut, trebuie sa vorbiti cu copiii si sa le explicati ca pandemia nu a trecut si ca trebuie sa tinem cont de restrictiile impuse de autoritati. Acum, mai mult ca oricand, trebuie sa dam dovada de incredere, sa fim solidari si sa avem grija unii de ceilalti. Trebuie sa fim capabili de un efort de ratiune si sa intelegem ca este necesar sa respectam normele impuse pentru a putea preveni imbolnavirea. Lucruri obisnuite candva, precum primirea colindatorilor, reuniunile cu prietenii sau rudele in timpul sarbatorilor, petrecerea sarbatorilor in grup la munte, imbulzeala din magazine pot provoca raspandirea coronavirusului. Fiind in ipostaza de parinte, trebuie sa crezi in puterea omului de a se reinventa si sa creezi magie chiar si in timpul pandemiei. Este totusi Craciunul! Astfel, daca vom imprima copiilor o atmosfera pozitiva, de bucurie, veselie, armonie, cadouri, acestia vor asocia sarbatorile cu emotiile placute si vor aprecia sarbatorile.

 

 

Copii impodobind bradul

 

 

Sugestii privind activitatile copiilor din perioada Craciunului:

  1. Copiii adora sa stea in pijama toata ziua. Oferiti-le aceasta sansa in fiecare zi din saptamana Craciunului, cu exceptia zilei de Craciun in care toti membrii familiei se vor imbraca cu cele mai frumoase hainute din garderoba. In magazinul Liloo poti gasi pijamale moderne si confortabile pe placul copiilor. Acestea vor crea magie in seara de Ajun, cand copiii adorm cu gandul la Mos Craciun.
  2. Scrieti scrisori catre Mos Craciun! Copiii vor fi foarte incantati cand veti sta impreuna la masa din bucatarie si va veti scrie scrisorile.
  3. Puteti crea decoratiuni. Aceasta activitate va oferi copiilor multe zambete si ii va ajuta sa-si dezvolte abilitatile creative.
  4. Pentru a alunga tristetea de pe chipul copiilor cauzata de faptul ca nu mai au musafiri sau ca nu vor mai fi musafiri, puteti face video-uri pe care sa le trimiteti bunicilor, matusilor, nasilor si la toate persoanele dragi. De asemenea, puteti utiliza videocall-ul atunci cand copiilor le e dor de bunici sau prieteni. In ziua de Craciun, copiii vor fi incantati sa-si colinde rudele online.
  5. Implicati-i si cereti-le sa vina cu idei despre cum ar putea sa faca aceste sarbatori speciale!
  6. Realizati o sedinta foto in stil “Christmas”. Cu siguranta, peste ani, pozele va vor aminti de acest Craciun diferit dar… special.
  7. Puneti colinde in timp ce creati decoratiuni sau impodobiti bradul, vizionati filme cu tematica Craciunului si cititi carti despre Craciun! Astfel, copiii vor simti bucuria, fericirea…magia.
  8. Lasati-i sa se implice cand realizati pregatirile de Craciun! Pot contribui la curatenie, pot deveni ajutoare de baza in bucatarie, pot decora casa pentru Craciun, etc.
  9. Depanati amintiri! Fiecare membru al familiei trebuie sa spuna trei lucruri deosebite din anul care a trecut. Amenajati impreuna un loc confortabil cu multe perne si paturi, pregatiti gustarile si sucurile favorite. Bucurati-va de moment!
  10. Faceti planuri de viitor! Puteti intocmi impreuna o lista cu obiectivele pe care doriti sa le atingeti in viitorul an. Acest lucru ii va invata pe copii ca trebuie sa fie optimisti.
  11. Organizati evenimentul “Secret Santa”! Participantii trag cate un biletel cu numele unei persoane pentru care trebuie sa pregateasca un cadou de Craciun. Secret Santa este un joc traditional de Craciun care a devenit popular in toata lumea. Acesta are rolul de a-i face pe oameni sa simta bucuria si sa o imparta cu altii.

 

Credeti in puterea omului de a se reinventa? Daca da, nu ezitati sa ne impartasiti modalitatile despre cum putem pastra magia Craciunului desi pandemia cu coronavirus ne-a schimbat stilul de viata. Sa aveti sarbatori frumoase si linistite!

 

imagini: Unplash and Liloo

 

Scrie un comentariu