Acestea sunt cele mai comune pofte pe care le au femeile insarcinate! Iata care este explicatia

Publicat de Iuliana 21.08.2020 0 Comentarii

Sarat, dulce, acru sau picant - poftele din timpul sarcinii iti pot da batai de cap! Specialistii sustin ca unele pofte apar din cauza modificarilor hormonale, in timp de altele indica o necesitate de ordin nutritional.

 

 

Viitoare mamica mancand salata 1

 

 

In cazul in care esti insarcinata sau ai devenit deja mamica, cu siguranta iti doresti sa stii care este explicatia poftelor ce nu ti-au dat pace in timpul sarcinii (citeste aici si cateva lucruri uimitoare despre bebelusi).

 

Iata care sunt cele mai comune pofte din timpul sarcinii si ce spun specialistii despre ele:

 

 

1. Muraturi

 

 

Multe femei insarcinate poftesc la muraturi, iar expertii spun ca aceasta dorinta denota un deficit de sodiu, provocat de cresterea volumului de sange al corpului din timpul sarcinii. Din acest motiv, multe gravidute simt nevoia sa consume alimente sarate.

 

 

2. Ciocolata

 

 

Fie ca urmeaza sa devenim sau nu mamici, multe dintre noi poftim la ciocolata! Este delicioasa si reprezinta o adevarata placere culinara, insa daca in timpul sarcinii ravnesti frecvent la acest aliment, inseamna ca nevoile calorice ale corpului tau au crescut.

 

 

Mamica cu pofte

 

 

In cazul in care te confrunti cu aceasta pofta, este recomandat sa eviti ciocolata cu lapte si sa optezi, in schimb, pentru ciocolata neagra. Aceasta contribuie la imbunatatirea sanatatii inimii si contine multi antioxidanti.

 

 

3. Branza

 

 

Multe gravidute poftesc la branzeturi, chiar daca inainte de sarcina nu le consumau frecvent. Specialistii sustin ca aceasta pofta apare in urma deficitului de calciu pe care il poate avea o femeie in timpul sarcinii. Acestia recomanda consumul de branzeturi, dar in cantitati moderate, deoarece branzeturile pot determina cresterea in greutate.

 

 

4. Inghetata

 

 

Pofta de inghetata apare din acelasi motiv precum pofta de branza: nevoia de calciu. Iti poti satisface aceasta pofta, dar fara sa exagerezi, deoarece contine destul de mult zahar si iti poate aduce multe kilograme in plus.

 

 

5. Oua

 

 

Gravidutele tanjesc dupa acest aliment, deoarece reprezinta o sursa exceptionala de proteine. Din fericire, poti consuma cu incredere multe oua, dar asigura-te ca sunt gatite bine.

 

 

6. Fructe

 

 

Necesitatea de a consuma fructe poate semnala nevoia de vitamina C. Aceasta este o pofta pe care o poti satisface din plin, deoarece fructele au efecte benefice pentru organism, dar ai grija sa nu exagerezi pentru ca iti pot creste glicemia. Specialistii recomanda sa echilibrezi consumul de fructe cu alimentele bogate in proteine.

 

 

Viitoare mamica mancand salata de fructe

 

 

7. Untul de arahide

 

Daca si tu poftesti la unt de arahide, trebuie sa stii ca aceasta poate fi metoda prin care corpul tau iti semnaleaza ca ai un deficit de vitamina B sau proteine. Totusi, pentru a nu face exces, poti combina untul de arahide cu mere.

 

 

8. Bacon

 

 

Expertii considera ca femeile insarcinate tanjesc dupa bacon, deoarece acest aliment este o combinatie de proteine si grasimi. Specialistii recomanda si in acest caz consumul moderat!

 

 

Asadar, acum ca stii care este explicatia celor mai comune pofte din timpul sarcinii, te invitam sa descoperi colectia noastra de articole vestimentare pentru copii. Daca urmeaza sa devii mamica, este important sa achizitionezi din timp hainutele de care va avea nevoie copilasul tau in primele saptamani, deoarece, dupa nastere, nu vei mai avea suficient timp pentru a cauta cele mai frumoase modele.

 

 

Pe site-ul nostru vei gasi intotdeauna haine pentru bebelusi de calitate superioara si cele mai bune sfaturi pentru mamici!

 

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu