3 metode simple pentru cresterea imunitatii copiilor

Publicat de Madalina 14.10.2020 0 Comentarii

Odata cu sosirea sezonului rece, raceala si gripa le pot da batai de cap celor mici. Sistemul imunitar al copiilor este intr-o continua dezvoltare pana la varsta de 11-12 ani, iar aparitia noilor virusuri poate creste riscul imbolnavirilor in randul prichindeilor.

 

De aceea, in aceasta perioada, parintii cauta solutii pentru cresterea imunitatii copiilor. Chiar daca nu ii pot feri in totalitate de raceli si gripe, ele pot ajuta organismul micutilor sa se apere de agentii patogeni.

 

Tine cont de urmatoarele sfaturi pentru a intari sistemul imunitar al copilasului tau:

 

 

1. Adauga in dieta lui mai multe fructe si legume

 

 

Baietel mancand legume 1

 

 

Morcovii, fasolea verde, portocalele si capsunile contin carotenoide. Acesti fitonutrienti cresc imunitatea si productia de celule albe, responsabile cu lupta impotriva infectiilor. In plus, carotenoidele stimuleaza productia de interferoni, acestia fiind substante cu proprietati antivirale. Asadar, pentru a intari organismul prichindelului tau, incearca sa-l convingi sa manance in fiecare zi fructe si legume.

 

In plus, studiile arata ca o dieta bogata in fitonutrienti este ideala si pentru adulti, deoarece ofera protectie impotriva aparitiei bolilor cronice, asa cum este cancerul, sau impotriva afectiunilor la inima.

 

 

2. Asigura-te ca are un somn odihnitor

 

 

O alta solutie simpla de crestere a imunitatii copiilor este somnul. Conform studiilor, atunci cand un copil nu doarme suficient, este mai predispus sa se imbolnaveasca, deoarece sistemul imunitar este slabit si nu mai poate lupta impotriva infectiilor (fapt valabil si pentru adulti).

 

 

Fetita dormind

 

 

De exemplu, nou nascutii au nevoie de 16-18 ore de somn pe zi, bebelusii pana la un an necesita 14-16 ore pe zi, copiii pana in 2 ani - 13-14 ore pe zi, prescolarii - 10-13 ore pe zi, iar copiii cu varste cuprinse intre 6-8 ani au nevoie de 10-11 ore de somn pe zi.

 

Prin urmare, in functie de varsta pe care o are puiul tau, asigura-te ca doarme suficient si ca se bucura de cele mai bune conditii. Pe liloo.ro vei gasi intotdeauna pijamale din bumbac , confortabile, care ii imbie pe cei mici la somn!

 

 

3. Fa exercitii in aer liber alaturi de prichindelul tau

 

 

Copii la joaca

 

 

Miscarea regulata poate creste imunitatea copiilor, dar pentru a-l convinge pe cel mic sa faca exercitii, trebuie sa fii tu un model pentru el. De aceea, medicii pediatri le recomanda mamicilor sa mearga cu micutii lor in parc, sa se plimbe cu bicicleta, sa mearge pe role sau sa joace tenis.

 

Aceste activitati in aer liber pot intari sistemul imunitar si pot imbunatati starea generala de sanatate (citeste aici si cateva reguli de igiena importante pe timp de pandemie)

 

 

Alimente care contribuie la cresterea imunitatii copiilor

 

 

Pe langa fructele si legumele mentionate mai sus, daca vrei sa-i oferi un ajutor micutului tau,adauga in dieta lui urmatoarele alimente:

 

  • Migdale. Au un continut bogat de vitamina E si mangan, o combinatie excelenta care ajuta organismul sa lupte cu infectiile.

     

  • Fructe de padure. Contin antioxidanti care reprezinta un real ajutor impotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi.

     

  • Iaurt. Probioticele din iaurt stimuleaza sistemul imunitar, insa trebuie sa te asiguri ca nu alegi variantele bogate in zahar.

     

  • Somon. Este bogat in grasimi Omega 3, esentiale pentru dezvoltarea creierului si reducerea inflamatiilor. In plus, Omega 3 protejeaza plamanii de raceli si infectii respiratorii.

     

  • Oua. Contin vitamina D, vitamina B si seleniu, motiv pentru care pot intari sistemul imunitar.

     

  • Spanac. Are un continut ridicat de vitamine si minerale care pot creste imunitatea: vitamina A,E, C, K, mangan, zinc, seleniu si fier.

     

  • Cartofi dulci. Studiile arata ca aceste legume contin beta caroten si contribuie la intarirea sitemului imunitar.

     

    imagini: Depositphotos

     

Scrie un comentariu