10 gustari sanatoase pe care micutul tau le va adora

Publicat de Madalina 22.09.2020 0 Comentarii

Atunci cand sunt in crestere, copiii pot avea un apetit mai mare, asa ca parintii trebuie sa aiba la indemana cateva gustari. Din pacate, multe produse pe care le gasesti in comert nu sunt sanatoase, deoarece sunt pline de zahar si ingrediente artificiale.

 

 

Baietel mancand legume 1

 

 

Gustarile reprezinta un moment excelent pentru a introduce mai multi nutrienti in dieta micutului tau, insa trebuie sa le alegi cu atentie. In loc de preparatele procesate, opteaza pentru urmatoarele gustari sanatoase:

 

 

1. Iaurt

 

 

Iaurtul este o gustare excelenta pentru cei mici, deoarece contine proteine si calciu (acesta avand o contributie majora la dezvoltarea oaselor). In plus, unele iaurturi contin bacterii benefice pentru sistemul digestiv.

 

 

Fetita mancand lapte

 

 

Pentru prichindelul tau, iti recomandam sa alegi un iaurt simplu, pe care sa-l indulcesti, eventual, cu fructe proaspete sau putina miere.

 

 

2. Telina cu unt de arahide si stafide

 

 

Aceasta este o metoda distractiva de a-l convinge pe micutul tau sa manance legume. Potrivit healthline.com, ca sa prepari aceasta gustare, trebuie sa tai o tulpina de telina in 3 sau 4 bucati, sa intinzi unt de arahide peste ele, iar apoi sa presari cateva stafide.

 

Pentru a fi sigura ca ii oferi o gustare sanatoasa, cumpara unt de arahide fara zahar adaugat sau uleiuri vegetale.

 

 

3. Nuci

 

 

Din lista gustarilor sanatoase, nu puteau lipsi nucile, deoarece ele reprezinta o sursa buna de grasimi sanatoase, fibre si antioxidanti. Doctorii evitau sa le recomande copiilor consumul de nuci, din cauza riscului unei reactii alergice, dar studiile recente arata ca introducerea acestor alimente de la o varsta frageda poate reduce riscul alergiilor.

 

Cu toate acestea, nucile pot fi periculoase pentru cei mici, asa ca inainte sa le oferi drept gustare, trebuie sa te asiguri ca prichindelul tau le poate mesteca fara sa se inece (citeste aici si alte greseli pe care este important sa le eviti).

 

4. Popcorn

 

 

Popcornul este o gustare nutritiva si indicata pentru copilasi, daca este pregatit in casa si nu este completat cu toppinguri nesanatoase. Pentru a-i imbunatati gustul, poti adauga un pic de unt si parmezan ras, dar, atentie! Nu ii oferi popcorn copilasului tau la o varsta foarte frageda, deoarece acest aliment prezinta riscul de sufocare!

 

 

5. Pere taiate felii si branza ricotta

 

 

Perele reprezinta o gustare sanatoasa si dulce. Ele sunt bogate in fibre, iar cei mici le adora. Pentru a-i oferi copilului tau o gustare satioasa, taie perele felii si pune deasupra branza ricotta, aceasta fiind o sursa excelenta de proteine si calciu.

 

 

6. Ovaz

 

 

Ovazul este un mic dejun sanatos, dar si o gustare minunata, deoarece este bogat in fibre solubile care cresc numarul de bacterii benefice din tractul digestiv.

 

 

Bol cu cereale

 

 

Ignora pungile de ovaz cu diferite arome, deoarece contin mult zahar, si opteaza, in schimb, pentru ovazul simplu. Adauga lapte si scortisoara si ii vei oferi prichindelului tau o gustare de nota 10!

 

 

7. Smoothie de fructe

 

 

Aceasta este o metoda buna de a-i oferi puiului tau o gustare nutritiva si delicioasa. In plus, poti adauga in smoothie si cateva legume. Prichindelul tau va fi cucerit de dulceata fructelor si nici nu va observa prezenta lor!

 

Recomandarea noastra este sa folosesti fructe proaspete si sa eviti sucul de fructe cumparat din magazine, deoarece poate contine o cantitate mare de zahar.

 

 

8. Oua fierte tari

 

 

Daca iti doresti sa-i prepari micutului tau o gustare sanatoasa cu un continut ridicat de proteine, ouale fierte sunt o idee excelenta, deoarece sunt nutritive si au multe vitamine si minerale.

 

 

9. Castraveti murati

 

 

Printre gustarile sanatoase se numara si castravetii murati. Ei sunt o sursa buna de vitamina K si de bacterii benefice pentru sistemul digestiv. Atentie, insa! Castravetii in otet nu contin probiotice, dar pot contine mult zahar. De aceea, este indicat sa studiezi ingredientele specificate pe ambalaj.

 

 

10. Sticksuri de morcov si humus

 

 

In loc de nachos si sos, ii poti oferi puiului tau sticksuri de morcov si humus. Aceasta combinatie este delicioasa si contine fibre si multi antioxidanti!

 

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu