Tips & tricks: 5 trucuri care sa te ajute sa il imbraci mai usor pe cel mic

Publicat de LILOO 21.09.2018 0 Comentarii

Cat sunt mici, copiii isi permit sa faca tot felul de mofturi, mai ales cand vine vorba de imbracat. Ca mama, trebuie sa dai dovada de multa rabdare si, totodata, sa il inveti pe cel mic cat este de important sa aiba o tinuta ingrijita, chiar si de la o varsta frageda.

 

Daca imbracatul ti se pare o operatiune dificila, iata cateva trucuri prin care il poti pacali pe micutul mofturos! 

 

 

Imbraca-ti copilul usor cu hainute de la liloo

 

Alege haine colorate

 

Daca, in prima instanta, copilul este mult prea mic pentru a lua o decizie cu privire la imbracat, pe masura ce creste, il poti lasa sa decida cu ce anume ii place sa se imbrace.

 

Majoritatea mamicilor au constatat ca in perioada in care micutii lor refuza sa se imbrace cu ceea ce li se ofera, acestia nu incearca decat sa isi impuna personalitatea. De aceea, cel mai indicat este sa ii observi gusturile in materie de culori si de imprimeuri si sa te asiguri ca il ajuti sa isi compuna tinuta perfecta. Ia-l cu tine la cumparaturi  si determina-l sa aleaga in joaca hainute care ii atrag atentia.

 

Cu cat hainele pentru copii vor fi mai atractive din punct de vedere vizual, cu atat prichindelului tau ii va face o deosebita placere sa le poarte. 

 

 

Ofera-i o rasplata

 

Daca il inveti sa fie ingrijit inca din primii ani, nu numai ca nu va mai intampina dificultati la imbracare, dar va sti sa se organizeze mai bine.

 

Arata-i ca alegerea hainelor pentru copii nu este o activitate plictisitoare, ci dimpotriva. Provoaca-l sa se imbrace in fiecare zi cat mai repede, ca si cum ar castiga un concurs contra cronometru si ofera-i la final o recompensa dulce sau o jucarie pe care stii ca si-o doreste. Nu uita sa il lauzi si sa ii recunosti eforturile.  

 

 

Invata-l sa se trezeasca mai devreme

 

Indiferent de locul in care trebuie sa mearga, tinuta vestimentara a juniorului trebuie pregatita din timp. Pentru a evita ca micutul tau sa fie iritat din cauza faptului ca il grabesti sa se imbrace la minut, incearca sa il trezesti cu jumatate de ora mai devreme, astfel incat sa ii oferi mai mult timp de adaptare pana intra in rutina.

 

Cu timpul, copilul se va obisnui cu ritmul si va reusi sa se organizeze singur. Cu siguranta vei fi surprinsa sa iti vezi micutul gata imbracat fara sa mai fii nevoita sa il asisti. 

 

 

Ofera-i fotografii cu tinutele zilnice

 

Daca vrei ca micutul tau sa nu mai fie mofturos si sa nu inceapa sa planga in fata dulapului cu haine pentru copii, o idee ingenioasa ar fi sa il fotografiezi de fiecare data dupa ce s-a imbracat si sa ii asezi fotografiile intr-o anumita ordine.

 

Spre exemplu, in fiecare zi a saptamanii, acesta poate gasi pe usa dulapiorului o idee de tinuta pe care o poate implementa cu usurinta. In acest mod, vei reusi sa transformi rutina intr-o activitate interactiva. 

 

 

Fii un exemplu pentru el

 

Pentru a-i arata ca il sustii chiar si cand vine vorba de imbracatul hainelor pentru copii, adopta acelasi stil vestimentar sau imbraca-te in aceeasi culoare cu cea a micutului tau.

 

Nu numai ca va fi incantat de idee, dar vei deveni pentru el un model demn de urmat. 

 

imagine: depositphotos

Scrie un comentariu