Tips & tricks: 5 solutii naturale pentru a scoate petele de pe hainele copiilor

Publicat de LILOO 26.10.2018 0 Comentarii

Copiii sunt de-a dreptul adorabili, chiar si atunci cand sunt neastamparati si se murdaresc pe haine cu tot felul de lucruri. Desi spalarea rufelor pare a fi o activitate fara sfarsit, exista solutii eficiente care sa te ajute sa scoti petele mai usor decat folosind detergent clasic. Pe langa faptul ca nu contin substante chimice, solutiile din natura protejeaza materialul hainelor, avand grija, totodata, si de pielea sensibila a copiilor.

 

Iata cateva dintre acestea pe care cu siguranta le ai si tu in casa! 

 

 

Baietel cu hainute patate

 

 

Bicarbonat de sodiu

 

Cu proprietati antibacteriene si astringente, bicarbonatul de sodiu este aliatul tau de nadejde cand vine vorba de indepartarea petelor dificile. In combinatie cu suc de lamaie, acest ingredient are rolul de a dezinfecta si de a elimina petele de pe articolele vestimentare ale micutului tau.

 

Prepara o solutie din 2 lingurite de bicarbonat de sodiu, jumatate de cana de apa calduta si sucul de la jumatate de lamaie. Aplica solutia direct pe pete, las-o sa actioneze, apoi clateste. Repeta procedeul ori de cate ori e nevoie. 

 

 

Otet alb

 

Gratie proprietatilor sale de curatare in profunzime, otetul alb isi dovedeste utilitatea atat cand vine vorba de curatarea petelor din casa, cat si in cazul petelor insistente de pe hainele prichindeilor. Compusii acizi din aceasta solutie naturala actioneaza direct asupra tesaturii si elimina pata complet.

 

Fetita picteaza

 

Toarna cateva picaturi pe pata respectiva si lasa sa actioneze 10 minute, dupa care spala in mod normal hainele.

 

 

Lamaie

 

Exista unele pete, cum sunt cele de la fructe, care trebuie indepartate cat mai repede, altfel exista riscul sa patrunda definitiv in tesatura. Zeama de lamaie este un dezinfectant natural, fiind foarte eficienta cand vine vorba de rufe mai pretentioase, cum sunt cele albe.

 

Tot ce trebuie sa faci este sa torni suc de lamaie proaspat stors peste pete si sa lasi sa se usuce in mod natural. O alta idee pe care o poti pune in practica cu succes este sa stergi petele folosind felii de lamaie si putina sare. In combinatie, acestea au efect de inalbire, reusind sa reduca petele galbene aparute in urma transpiratiei. Tamponeaza usor locul murdar si lasa sa se usuce in mod natural.  

 

 

Lapte

 

Datorita substantelor active din lapte, petele de cerneala sau de pix de pe hainute pot fi curatate eficient cu ajutorul unei solutii simple si extrem de eficiente.

 

Daca acestea sunt proaspete, tamponeaza usor locul murdar cu o discheta din bumbac inmuiata in lapte rece. Lasa sa actioneze 5-10 minute, apoi spala imbracamintea in mod obisnuit.  

 

 

Apa rece

 

Exista unele pete, cum ar fi cele de ou sau de dulceata , care pot fi indepartate cu usurinta daca sunt supuse unui jet de apa rece, care sa patrunda in profunzime.

 

Singura conditie este sa actionezi cat mai rapid, altfel vei fi nevoita sa apelezi la detergent pentru a le scoate din material. Daca te confrunti cu o pata dificila, aplica peste ea putina pasta de dinti si lasa sa actioneze cateva minute, dupa care clateste cu apa din abundenta. 

 

 

Iata cat de simplu e sa scoti petele de pe hainele copiilor fara a apela la detergent! Tinand cont de aceste sfaturi utile, nu numai ca vei castiga timp in curatarea hainelor, dar vei reusi sa mentii aceste articole vestimentare indragite de prichindei intr-o stare impecabila.  

 

imagini: depositphotos

Scrie un comentariu