Pot imbraca baietelul in rosu?

Publicat de LILOO 15.10.2018 2 Comentarii

Inca din timpul sarcinii astepti sa afli sexul copilului pentru a-i cumpara hainute rosii sau albastre. Daca ai aflat ca vei avea un baietel ii vopsesti peretii din camera cu o nuanta albastra si alegi doar hainute de aceeasi culoare.

 


La fel se intampla si in cazul fetitelor, asa se face ca piticii cresc printre culorile alese de parinti. Poate parea un lucru nesemnificativ, dar nu este deloc asa. Culorile joaca un rol important pentru psihicul celor mici. Acestia sunt fascinati de culori si de tot felul de combinatii, asadar ar trebui sa afli cateva notiuni despre psihologia acestor culori.

 

 

Fetita in roz si baietel in albastru

 

 

Fetite imbracate in roz sau rosu vs. baieti imbracati in albastru

 

O nuanta deschisa de albastru va crea o atmosfera linistitoare, placuta atat ochiului cat si sufletului. S-a demonstrat ca oamenii care isi petrec majoritatea timpului intre pereti vopsiti cu albastru sunt mai atenti si mai creativi. De asemenea, culoarea albastra reprezinta putere si responsabilitate, acestea emanand barbatie.

 

Baietel in albastru deschis - aqua

 

Pe de alta parte, rozul  semnifica delicatete si frumusete. Cercetatorii sustin ca persoanele care poarta aceasta culoare adopta un comportament pasnic.

 

Fetita imbracata in salopeta roz

 

Rosul aprins reprezinta foc, optimism, vivacitate. O culoare ce atrage priviri, tocmai de aceea este recomandat sa o porti intr-o nuanta mai inchisa care sa nu atraga atentia.

 

 

Baietel imbracat in rosu

 


Incearca sa eviti pe cat posibil hainutele complet negre pentru copii. In schimb, bulinele sau dungulitele negre imprimate pe un fundal colorat arata minunat. La fel de bine poate arata si combinatia intre un pantalon negru si o camasa colorata, dar nu in fiecare zi, are timp pentru asta cand va fi mare.

 

Opteaza pentru hainute cat mai colorate indiferent de sexul copilului. Verde, galben, violet, portocaliu sau orice ii vine bine si ii lumineaza chipul, pentru ca ei nu au nevoie sa traiasca in intuneric. Trebuie sa vada altfel lumea, sa porneasca optimisti in viata.

 

 

Fetita blonda in haine colorate

 


In ultimii ani s-a creat un trend in care fetitele sunt imbracate neaparat in roz sau rosu si baietii in albastru, nimic mai gresit. Oricine poate purta orice culoare atata timp cat nu este una stridenta, de prost gust.

 

Baietel in tricou rosu

 


Culoarea hainelor formeaza personalitatea celui mic. Imbracat in hainute inchise la culoare ca negru, gri sau maro acesta va fi mereu trist, apatic, lipsit de energie. Purtand hainute colorate piticul va fi vesel, pozitiv, cu un chef nemaipomenit de viata.

 


Si de ce sa il imbraci in culori inchise, cand sunt atatea modele colorate, pline de viata? Opteaza pentru articole vestimentare care sa se potriveasca fizionomiei, culorii parului si a ochilor.

 

 

Frati imbracati in haine colorate

 


Atentie insa, sa nu pierzi prea mult timp cu alegerea culorii, iar calitatea sa lase de dorit. Pe langa culori, ar trebui sa verifici si materialul din care este confectionat articolul vestimentar, dar si sa probezi copilul cu produsul respectiv. Este important ca cel mic sa se simta confortabil si sa aiba libertate de miscare.

 

Pe site-ul nostru gasesti o gama variata de produse pentru copii, toate foarte colorate, realizate din bumbac si placute la atingere.

imagini: depositphotos

2 Comentarii

Dembinschi Doina:
24.10.2018, 10:29:22 PM
Răspunde

Sunt de acord cu cele expuse in articol!

Elena:
28.10.2018, 12:29:31 PM
Răspunde

mama mereu îi îmbrăca pe frații mei (acum au 13 si 7 ani) in culori cât mai deschise pentru a-i vedea mai ușor in public mai ales ca ei sunt mai nebunatici și mereu se zbenguiesc prin tot parcul. culoarea predominantă era roșu și galben. mi s-a întâmplat de multe ori să îi pierd prin mulțime si culorile stridente mereu mă ajutau să îi gasesc cu ușurință, asta și faptul ca sunt 2 băieți blonzi cu ochii albaștri care, în Spania, mereu ieșeau in evidență.

Scrie un comentariu