De ce sunt paturicile pentru copii realizate din bumbac alegerea potrivita

Publicat de LILOO 03.11.2017 0 Comentarii

Orice parinte sau bunic/a isi doreste sa le ofere prichindeilor cele mai bune alimente, lucrusoare si jucarii, care sa le fie pe plac si care sa contribuie la o dezvoltare armonioasa. De cele mai multe ori, suntem tentati sa ne orientam catre haine si accesorii, cum ar fi paturici pentru copii, cu tot felul de imprimeuri care mai de care mai colorate si mai haioase si avem tendinta sa uitam de factori importanti, cum ar fi confortul termic oferit, versatilitatea si rezistenta in timp. 

 

Paturici din bumbac natural - cea mai buna alegere pentru copii si bebelusi

 

Asadar, pentru a veni in sprijinul tuturor parintilor si bunicilor de pretutindeni, ne-am gandit sa enumeram principalele motive pentru care paturicile pentru copii realizate din bumbac sunt alegerea ideala:

 

 

1. Nu ii pun bebelusului sanatatea in pericol

 

Atat medicii pediatri, cat si cei generalisti sau dermatologi din intreaga lume recomanda purtarea exclusiva a hainelor pentru copii si a altor accesorii, cum ar fi paturici pentru copii, realizate doar din bumbac natural de calitate superioara, deoarece acesta este un material 100% natural. 

 

Avand in vedere ca este un material 100% natural, bumbacul este non alergenic. Asadar, nu exista riscul ca prichindelul tau sa sufere din cauza iritatiilor, alergiilor sau eczemelor, care sunt foarte comune in randul copiilor, mai ales in primii ani de viata, cand pielea micutilor este foarte sensibila.

 

Foarte putine persoane stiu ca paturicile pentru copii si hainele realizate din bumbac natural sunt solutia ideala pentru micutii care sufera de astm sau bronsita astmatiforma. Comparativ cu alte tipuri de materiale, bumbacul nu elimina in aer particule ce pot declansa crize de astm sau de tuse. 

 

 

2. Sunt moi, pufoase si ii ofera bebelusului tot confortul termic

 

Toti parintii si bunicii au in comun aceeasi idee cand vine vorba de ingrijirea unui nou-nascut: sa ii fie cald. Desi adultii prefera paturile confectionate din lana, acest tip de material poate provoca alergii sau eruptii cutanate. 

 

Tocmai din acest motiv, paturicile pentru copii realizate din bumbac sunt alegerea perfecta! Avand in vedere ca bumbacul este o tesatura naturala, care, in acelasi timp, lasa pielea sa respire, bebelusul va avea parte de tot confortul termic de care are nevoie. De asemenea, paturicile pentru copii din bumbac natural de la Liloo sunt foarte moi si pufoase, perfecte pentru pielea delicata a bebelusului tau.

 

 

3. Sunt usor de curatat, de spalat si de uscat

 

Desi isi petrec o mare parte din timp dormind, atunci cand sunt treji, bebelusii fac tot felul de nazbatii si reusesc cumva sa murdareasca relativ des hainutele pe care le poarta si paturicile pentru copii cu care sunt inveliti. De aceea, ai nevoie de paturici pentru copii care se pot curata, spala si usca usor, fara prea multa bataie de cap. 

 

De exemplu, sa spunem ca bebelusul tau tocmai a murdarit paturica, insa nu ai o alta la dispozitie sau nu ai atatea rufe murdare, incat sa poti baga o masina la spalat. Nu-ti face griji! Fiind confectionate din bumbac, o tesatura naturala care se spala usor si se usuca foarte repede, poti spala manual paturica, fara sa fie nevoie sa folosesti tot felul de detergenti chimici, care ii pot provoca celui mic reactii alergice.

 

 

 

4. Sunt mai rezistente si sunt potrivite pentru orice anotimp

 

Desi unele persoane ar fi tentate sa creada ca paturicile pentru copii realizate din bumbac de calitate superioara sunt mai fragile si nu rezista prea mult in timp, acestea sunt, de fapt, foarte durabile, rezistand la uzura si la mult mai multe spalari decat cele realizate din tesaturi sintetice.

 

Totodata, gratie nenumaratelor beneficii ale bumbacului, paturicile pentru copii pot fi folosite pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Atunci cand este racoare, il poti inveli pe cel mic cu o paturica din bumbac, iar atunci cand temperatura creste, o poti da la o parte. 

 


imagine: envato elements

Scrie un comentariu