Paturici, prosoape, scutece textile si halate de baie – accesorii importante in viata prichindeilor

Publicat de Madalina 13.05.2022 0 Comentarii

Venirea pe lume a unui bebelus este un prilej de mare bucurie. Cu cat momentul sosirii noului membru al familiei se apropie, cu atat parintii incep sa se pregateasca mai intens. Atunci apare si necesitatea intocmirii unei liste cu lucrurile necesare pentru nou-nascut. Chiar daca vorbim de un copil mic, nevoile lui sunt destul de mari. De pe lista pentru bebelusi si copii mai mari printre alte lucruri, nu trebuie sa lipseasca paturicile, prosoapele, halatele de baie si scutecele. Stim ca este greu pentru o mamica sa mearga la cumparaturi, mai ales cand se afla in ultimele luni de sarcina, de aceea echipa Liloo iti vine in ajutor. Intra pe site-ul liloo.ro unde vei gasi articole vestimentare confectionate din materiale naturale de cea mai buna calitate. Vei gasi articole vestimentare atat pentru bebelusi cat si pentru copii mai mari. Articolele vestimentare sunt confectionate din bumbac natural, de calitate superioara, in culori uni sau vesele, ori cu imprimeuri colorate. Vopseaua folosita pentru imprimeuri este ecologica, pe baza de apa, prietenoasa cu pielea puiului tau, dar si cu mediul inconjurator.

 

 

iepuras cu hainute

 

 

Paturici pentru copii si bebelusi

 

 

paturele

 

 

Paturicile sunt grozave pentru un pui de somn linistit dar si pentru un moment de relaxare, afara, in aer liber. Fie ca sunt subtiri sau groase, simple ori cu imprimeuri, paturile sunt confectionate dintr-un bumbac pufos si moale. Paturicile sunt realizate din material natural ce pastreaza temperatura optima a pielii copilului in timpul somnului sau atunci cand este treaz, in zilele racoroase. Marginea este finisata din material cu o cusatura fina, ingrijita, pentru un aspect frumos dar si pentru a nu crea disconfort micutului. Bumbacul are capacitatea de a absorbi umezeala si transpiratia, prevenind astfel iritatiile asupra pielii sensibile a bebelusului. Paturica are multiple intrebuintari, putand fi folosita atat pentru protectie in carucior sau pe saltea, cat si pentru a-l inveli pe copil in perioada rece, asigurandu-i micutului un adapost lejer, pufos si calduros. O alta intrebuintare foarte importanta a acestei paturici este faptul ca o poti folosi pentru a infasa bebelusul. Infasatul bebelusului intr-o paturica delicata si fina va oferi nou-nascutului confort si liniste. Odata cu cresterea copilului, paturica mai poate fi folosita ca o mini salteluta care sa fie pusa pe podea, oferind confortul necesar puiutului tau atunci cand se joaca.

 

 

Prosoape simple sau cu gluga

 

 

prosoape

 

 

Cuvantul prosop vine din limba neo-greaca „prosopon” - fata si „prosopis” - stergar. In Romania prosopul traditional era numit stergar. Baia copilului este pasul cel mai important pentru mentinerea sanatatii si a igienei. De asemenea ar trebui sa existe o rutina esentiala a baitei pentru bebelusi pentru ca aceasta sa fie un proces placut si relaxant. Pentru a realiza acest lucru este necesar sa fie folosite produse de calitate iar o importanta deosebita trebuie acordata prosopului de baie. Acesta poate fi simplu sau cu gluga, dar intotdeauna trebuie sa fie confectionat din bumbac moale pentru a absorbi rapid apa si a asigura copilului senzatia de confort si caldura dupa baita. Prosoapele din bumbac (prelucrare tip frotir) au o mare capacitate de absorbtie a apei datorita buclelor absorbante de bumbac de calitate superioara care sunt dispuse pe ambele suprafete in mod compact. Cu cat densitatea materialului este mai mare, cu atat acesta retine mai multa apa si prosopul este mai gros si ofera rezistenta la uzura si spalare. Proprietatile fibrei de bumbac permit pastrarea firelor lungi si flausate chiar si dupa mai multe spalari. Marimea prosopului asigura o infasurarea corespunzatoare a corpului iar gluga are dubla intrebuintare: absoarbe rapid picaturile de apa din parul copilului si in acelasi timp inveleste capul acestuia. Prosopul ramane pufos si bland la atingere iar utilizarea sa dupa fiecare imbaiere va dezmierda pielea catifelata a puiului tau.

 

 

Halate de baie

 

 

halat si poncho liloo

 

 

Se spune ca halatul a aparut in secolul al IX lea in Grecia Antica. Grecii purtau „chitoni” (halate viu colorate cu decoratiuni in tiv). Aceste halate purtate de greci nu aveau maneci. In Roma Antica, halatul ers purtat sub toga lor la ocazii speciale, ele fiind un simbol al statutului social. Dar cea mai mare apropiere de halatele de baie este cea a kimonoului japonez. Astfel, acest articol vestimentar a fost preluat si in Europa pentru ca este util dupa imbaiere dar poate fi purtat si in casa. Halatul este un articol vestimentar de baza in viata prichindelului. Cel mai important criteriu de selectie al unui halat de baie este calitatea materialului, tocmai de aceea trebuiesc alese halatele confectionate din bumbac natural (prelucrare tip frotir/terry). Articolele confectionate din frotir au o capacitate mare de absorbtie datorita buclelor absorbante de bumbac de calitate superioara care sunt dispuse pe ambele suprafete in mod compact. Tesatura densa ofera rezistenta la uzura si spalare. Cu cat densitatea materialului este mai mare, cu atat acesta retine mai multa apa si halatul este mai gros. Halatul are doua buzunare generoase, cordon si gluga, fiind foarte usor de folosit si in acelasi timp eficient. Gluga, avand o dimensiune potrivita, este versatila in utilizare: absoarbe picaturile de apa din parul copilului si in acelasi timp inveleste capul. Invelit in el, micutul tau se va simti confortabil si in siguranta. La Liloo gasesti o varietate mare de culori pentru halate dar gasesti si halate tip poncho. Fie ca alegi un halat de baie clasic sau tip poncho, acestea sunt ideale atat pentru mare, pentru piscina dar si pentru iesirea de la baita sau dus.

 

 

Scutece finet si tetra

 

 

scutece

 

 

In momentul in care au aparut scutecele de unica folosinta au fost considerate o binecuvantare. In ultimii ani au inceput totusi sa existe temeri cu privire la efectul lor asupra pielii micutilor. Astfel, din ce in ce mai multe mamici opteaza sa foloseasca scutece textile. Acestea prezinta avantajul de a fi ecologice si de a nu irita pielea micutului. Sunt reutilizabile, astfel protejand mediul inconjurator. Desi in ultima vreme nu se mai foloseste metoda infasatului pentru bebelusii nou-nascuti, este necesar din cand in cand sa folosim si aceasta modalitate deoarece induce bebelusului sentimentul ca se afla in interiorul pantecului mamei. Astfel, copilul se calmeaza chiar si atunci cand are colici. Nu este recomandat ca bebelusul sa stea tot timpul infasat ci doar atunci cand este mai agitat sau dupa o baita buna pentru a adormi linistit. Pentru o infasare corespunzatoare, liloo iti recomanda: scutece finet (bumbac) albe - lavabile si refolosibile sau scutece mari finet (bumbac) albe - lavabile si refolosibile. Scutecele sunt confectionate din bumbac alb (finet / molton) sau din bumbac (tetra) subtire cu o impletitura speciala care asigura un grad sporit de absorbtie. Marginile scutecului au un tiv special care nu zgarie si nu irita pielea. In afara de scutecele de finet, pe site-ul liloo gasiti si scutecele tetra, confectionate dintr-un material textil din bumbac 100%, cu un aspect fin si aerisit. Tesatura din care sunt realizate aceste scutece este o tesatura delicata, folosita in mod special pentru bebelusi. Are o textura rara pentru a permite aerului sa se deplaseze usor prin material si sa reduca riscul de supraincalzire a pielii. Acest material este tesut aerat, permitand eliberarea caldurii si patrunderea aerului proaspat. In acest fel bebelusul este calm si se simte confortabil in acest scutec. Scutecele textile sunt multifunctionale si versatile. Ele pot avea multiple intrebuintari. Mai jos enumeram cateva dintre aceste intrebuintari:

 

- pentru infasat

 

- pentru pus in cadita

 

- in loc de prosop

 

- ca paturica

 

- pentru protejarea mesei de schimbat

 

- ofera intimitate mamei atunci cand alapteaza in public

 

- umbreste interiorul caruciorului vara, lasand aerul sa circule (scutecele tetra)

 

- protejeaza hainele mamicii si ale bebelusului atunci cand acesta regurgiteaza

 

- cand copilul creste poate fi folosit pentru a se sterge pe fata sau pe maini deoarece este moale si absoarbe apa foarte usor

 

Chiar daca la inceputul vietii sale bebelusul pare ca este ocupat mai tot timpul cu cele doua activitati principale: somnul si mancatul, in primele 4 saptamani incepe sa isi formeze incetul cu incetul rutina de zi cu zi. Astfel, noi parintii, trebuie sa ii asiguram intreg confortul, avand grija sa achizitionam doar articole vestimentare confectionate din materiale de cea mai buna calitate. Intra pe site-ul Liloo unde vei gasi produse de cea mai buna calitate la preturi accesibile!

 

imagini: Liloo&Depositphotos

Scrie un comentariu