Pantalonii pentru copii – un articol vestimentar important in garderoba copiilor

Publicat de Madalina 25.03.2022 0 Comentarii

Pantalonasii pentru copii sunt un articol vestimentar important ce trebuie sa se regaseasca in garderoba tuturor copiilor. Acestia pot fi purtati atat de fetite cat si de catre baietei. Pantalonii pot fi socotiti una dintre cele mai importante inventii din istoria omenirii. Toti parintii se straduiesc ca atunci cand completeaza garderoba micutilor sa gaseasca articole vestimentare care sa asigure confortul necesar cresterii armonioase a copilului. De aceea, este important ca pe langa celelalte hainute si pantalonii alesi sa fie functionali, sa ofere lejeritate si libertate de miscare.

 

 

copii spunand povesti 1

 

 

Istoria pantalonilor

 

 

Forma pantalonilor pe care o cunoastem noi astazi, dateaza inca din anul 1820, acestia fiind folositi in randul barbatilor. La inceput, in Europa, pantalonii erau purtati pentru echitatie. In moda feminina s-a incercat introducerea acestui articol vestimentar inca din secolul al XIX lea, dar fiind socotit prea radical a fost respins. Femeile incep abia in secolul al XX lea sa poarte pantaloni. Ele aleg sa poarte pantaloni mai intai pentru activitatile sportive, apoi ca tinuta casual si in sfarsit pentru tinute de afaceri sau formale.

 

Pantalonii au fost folositi inca din cele mai vechi timpuri, fiind purtati frecvent de catre popoarele ecvestre (scitii si mongolii). In antichitate, grecii si romanii denumeau „salbaticie” purtarea pantalonilor. Pe masura ce culturile se intrepatrund, soldatii romani incep sa isi puna pantaloni pana la genunchi, numiti „braccae”, fiind purtati mai ales in vremea rece. Pantalonii ii regasim insa si in garderoba copiilor, fiind utili si foarte versatili.

 

Ultima zi de vineri a lunii Septembrie pe internet este considerata ziua pantalonului. Aceasta evidentiaza rolul si importanta pantalonului in formarea si dezvoltarea societatii actuale.

 

 

Criterii necesare in alegerea unei perechi de pantaloni pentru micutul tau

 

 

1. Materialul – ar fi bine ca pantalonasii sa fie confectionati din bumbac 100% deoarece bumbacul este cel mai potrivit material. Acesta absoarbe transpiratia, asigura tot confortul necesar si o temperatura ideala.

 

2. Rezistenta la purtare – trebuie sa se tina cont de indicatiile de pe eticheta pentru ca pantalonii sa reziste in urma spalarilor repetate.

 

3. Confort – croiala trebuie sa asigure copilului lejeritate si libertate de miscare in timpul purtarii. Talia in care elasticul este corect calibrat ofera un confort maxim.

 

4. Densitatea materialului – grosimea materialului din care sunt confectionati pantalonasii trebuie aleasa in functie de anotimpul in care ii va purta.

 

5. Alegerea marimii corespunzatoare – pentru a face o alegere corecta atunci cand achizitionam o pereche de pantaloni pentru copilul nostru, trebuie sa tinem cont de inaltimea si greutatea copilului. O marime corecta ii va oferi copilului un plus de confort.

 

6. Practici – pantalonii pentru copii trebuiesc alesi in modele simple pentru a putea fi imbracati si dezbracati cu usurinta.

 

In momentul in care ne dorim sa achizitionam o pereche de pantaloni pentru prichindelul nostru, trebuie sa acordam o importanta deosebita materialului din care sunt confectionati. Indicat este bumbacul deoarece permite mentinerea unui climat optim intre piele si piesa vestimentara din punct de vedere al temperaturii si al umezelii. Site-ul Liloo va ofera o gama larga de pantaloni pentru copii, confectionati din materiale 100% naturale, de calitate superioara. Pantalonii au rol de protectie termica si reprezinta un obiect de vestimentatie necesar si util. Eleganta, confortul, asigurarea protectiei atunci cand afara este frig, sunt avantaje care ne fac sa indragim pantalonii.

 

 

Pantaloni cu botosei

 

 

Pantaloni cu botosei liloo

 

 

Sunt confectionati din bumbac natural si sunt esentiali in primele luni de viata ale bebelusilor. Pantalonii de acest fel protejeaza pielea fina a micutului de factorii externi. Datorita croiului special, cel mic se poate misca in voie. Este bine de stiut ca pentru marimea 0-1 Luni nu punem elastic in interiorul benzii pentru a nu deranja copilasul la burtica. Pentru varstele 1-3 Luni, 3-6 Luni, 6-9 Luni, 9-12 Luni, 12-18 Luni si 18-24 Luni, in interiorul benzii se adauga un elastic fin pentru a sustine pantalonii atunci cand bebelusul se misca mai mult. Pantalonasii sunt realizati cu o deschidere de 1 cm in partea stanga a benzii de la talie, pe interior, ce permite ajustarea elasticului sau scoaterea acestuia si inlocuirea cu un alt elastic. Botoseii au rolul de a asigura caldura picioruselor micutilor. Toate cusaturile din interiorul acestor pantalonasi cu botosei sunt fine, de 4 mm, pentru a nu crea disconfort micutului.

 

 

Pantaloni cu manseta

 

 

Pantaloni cu manseta liloo

 

 

Modelul este ideal pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 luni si 3 ani. Confectionati din bumbac natural de calitate superioara, acestia sunt foarte versatili si pot fi purtati atat in casa cat si afara. Cei mici ii pot imbraca insa si pe sub alti pantaloni mai grosi sau salopete. Sunt rezistenti, comozi, iar datorita croielii ample copilul se poate misca in voie. Mansetele cu care sunt prevazuti au rolul de a intinde pantalonii, oferind o mai buna fixare. Croiala permite suficient spatiu pentru scutec. Pantalonasii sunt realizati cu o deschidere de 1 cm in partea stanga a benzii de la talie, pe interior, ce permite ajustarea elasticului sau scoaterea acestuia si inlocuirea cu un alt elastic. Cusaturile sunt fine de 4 mm, asigurand confortul copilului si rezistenta la purtare.

 

 

Pantaloni de trening

 

 

Pantaloni trening liloo

 

 

Realizati din bumbac de inalta calitate, placut la atingere, pantalonii au un design modern. Pe site-ul Liloo gasiti pantaloni de trening cu tur, pantaloni de trening cu banda si buzunar si pantaloni de trening cu buzunar. Versiunea cu turul lasat ofera pe langa lejeritate si confort, un design in pas cu moda, putand fi purtati atat afara, la plimbare, la joaca dar si in interior, in casa, la scoala sau la gradinita. Pantalonii de trening sunt ideali pentru copii deoarece sunt lejeri si confortabili. Bumbacul din care sunt confectionati pantalonii de trening este un tricot, recunoscut drept tricot "de trening", avand partea din fata neteda, iar partea din spate usor reliefata, cu “ochiuri proeminente". Pentru perioada de toamna-iarna, pe site gasiti si pantaloni de trening grosi. Acestia sunt confectionati din bumbac recunoscut drept tricot "de trening", flausat, avand partea din fata neteda, iar partea din spate flausata (pufoasa). Toate cusaturile din interiorul pantalonilor sunt aplatizate pentru a nu crea disconfort prichindeilor atunci cand ii poarta.

 

 

Colanti

 

 

Colanti liloo

 

 

Acestia sunt confectionati din amestec de bumbac cu elastan si pot fi purtati atat de catre fetite cat si de catre baietei. Materialul este moale la atingere, are un tuseu placut si este putin elastic. Elastanul este un material durabil care, in combinatie cu bumbacul, asigura stabilitatea formei si mareste gradul de elasticitate. Procentul mare de bumbac folosit in amestec asigura atat confortul termic necesar, cat si o libertate de miscare excelenta pentru copii. Pe langa faptul ca sunt un articol vestimentar confortabil care ofera lejeritate in miscare, colantii bine asortati pot transforma o tinuta simpla in una cool. In combinatie cu tricouri cu maneca scurta, tricouri cu maneca lunga, bluze de trening sau hanorace, colantii sunt ideali in perioada de toamna si primavara dar si in anotimpul rece. Pentru perioada calda sunt recomandati colantii subtiri, iar pentru perioada rece pot fi achizitionati colantii grosi, cu puf pe interior. Acestia pot fi purtati atat in casa cat si afara, la joaca, drumetii, scoala sau gradinita.

 

Copiii adora sa exploreze lumea din jurul lor. Pe masura ce cresc, micutii se misca mai mult, alearga, sar, se catara.... De aceea au nevoie de imbracaminte lejera care sa le permita libertatea de miscare si totodata sa le sustina dezvoltarea motorie. Completeaza garderoba micutului tau cu pantalonii confectionati in atelierul Liloo, special conceputi pentru nevoile copiilor!

 

imagini: Pexels&Liloo

Scrie un comentariu