Noutati pe site-ul LILOO! A aparut colectia YAYK din bumbac organic!

Publicat de Madalina 09.08.2022 0 Comentarii

In anul 2012, LILOO a pornit o expeditie in domeniul confectionarii hainutelor pentru copii. Cea mai mare parte a specialistilor care formeaza echipa LILOO, au lucrat impreuna in domeniul confectiilor inca din anul 2000. Ei au lucrat timp de 12 ani in sistem lohn, articole textile pentru diferite branduri de succes din Italia si Anglia. Avand in vedere cele mentionate mai sus, putem spune ca stim ce inseamna imbracamintea de calitate. Din acest motiv, colectia pe care o lansam acum, colectia YAYK, a ales bumbacul organic. Bumbacul organic este din ce in ce mai cautat de mamici. Ele vor sa ofere copilului lor, inca de cand acesta a aparut pe lume, un inceput clar, curat si sanatos. Si, ca sa va convingeti de acest lucru, mai jos punctam cateva aspecte importante pe care trebuie sa le retineti.

 

 

produse yayk

 

 

Caracteristicile bumbacului organic:

 

 

- Se cultiva din seminte de bumbac naturale, netratate.

 

- Se foloseste rotatia culturilor, ceea ce inseamna ca semintele de bumbac sunt plantate intr-un pamant sanatos.

 

- La cultivarea bumbacului organic nu se folosesc pesticide care pot ajunge in natura afectand mediul inconjurator.

 

- Pentru inlaturarea daunatorilor sunt folosite insecte benefice.

 

- Faptul ca se folosesc ingrasaminte organice ajuta solul sa retina umiditatea.

 

- Este crescut in ferme de dimensiuni mai mici, care de regula sunt amplasate in zone unde ploile sunt mai dese. Acest lucru ajuta la un consum mai mic de apa necesar cresterii lui.

 

- Este cules manual, astfel fiind pastrata integritatea si proprietatile fibrelor de bumbac organic. Fibrele culese manual, raman la dimensiunea normala, nefiind rupte. Prin amestecarea acestor fibre de dimensiuni aproximativ egale, rezulta un tricot uniform, fara asperitati, moale, durabil si placut la atingere.

 

- Pentru finisarea bumbacului organic, se realizeaza spalarea manuala cu apa calduta.

 

- Pentru colorare sunt folosite vopsele naturale pe baza de apa care nu contin metale.

 

- Avand in vedere ca la cultivarea bumbacului organic nu au fost folosite pesticide, se asigura o stare de sanatate buna in randul cultivatorilor de bumbac.

 

- Cu toate ca produsele confectionate din bumbac organic sunt mai scumpe, cei care cumpara aceste produse sunt castigati in ceea ce privesc calitatile deosebite ale acestor produse: finete, moliciune, nu prezinta risc de alergii, este durabil rezistand la spalari repetate.

 

 

Cum stii daca materialul din care sunt confectionate hainutele este din bumbac organic?

 

 

Nu este de ajuns sa spui ca materialul este fabricat din bumbac organic! Pentru a fi credibili, acest material trebuie sa aiba o certificare. Aceasta certificare poarta numele de GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD sau pe scurt GOTS, care este standardul international pentru materialele textile organice. Acest certificat, confirma atat faptul ca fibra este organica dar si ca procesele folosite pentru producerea materialelor textile sunt considerate sustenabile deoarece sunt stabilite anumite valori pentru consumul de apa si energie. GOTS a fost lansat in anul 2006. Aceasta organizatie este alcatuita din alte 4 organizatii membre de renume: OTA (SUA), IVN (GERMANIA), SOIL ASSOCIATION (MAREA BRITANIE) si JOCA (JAPONIA). Aceste organizatii contribuie la expertiza in agricultura organica, dar si la o prelucrare responsabila. Toate inspectiile se fac anual, dar si inopinant. Din acest motiv, GOTS este cel mai strict si important certificat, reprezentand de fapt si un certificat de responsabilitate sociala in lume.

 

 

material organic 1

 

 

Colectia noastra YAYK, foloseste materiale din bumbac organic certificate GOTS. LILOO, prin colectia YAYK, sustine sustenabilitatea, demonstrand astfel responsabilitate atat in ceea ce priveste mediul inconjurator cat si respectul fata de clientii sai. Alegand materiale organice pentru produsele noastre, dam un semnal de sustinere producatorilor care fac eforturi uriase pentru a asigura aceste materiale sustenabile. Sustenabilitatea despre care se vorbeste foarte mult in ultima vreme, in conceptia noastra, se refera atat la impactul pozitiv asupra mediului (se foloseste mai putina apa si mai putina energie), asupra sanatatii, dar si asupra faptului ca produsele realizate din bumbac organic rezista mai mult, deci sunt durabile putand fi folosite o perioada mai lunga de timp (putand fi folosite de mai multe generatii). Colectia YAYK a fost creata cu rabdare si dragoste, avand convingerea ca am dat viata unor produse care sa aduca bucurie, veselie si multumire atat mamicilor cat si copilasilor care le poarta. Pentru a fi si mai convingatori in ceea ce priveste calitatea hainutelor YAYK, mai jos postam cateva poze unde puteti vedea secvente din activitatea care se desfasoara in fabrica noastra. Aceste poze surprind aspecte din activitatea echipei LILOO. PRIVITI!

 

 

juki

 

yayk

 

 

Din ceea ce am mentionat in acest capitol, se intelege foarte clar ca este important ca materialul folosit in confectionarea hainutelor pentru bebelusi si copii sa fie certificat GOTS. Asa sunteti siguri ca oferiti copilului dumneavoastra un produs sigur si totodata va aduceti aportul la protejarea mediului inconjurator. Folosind materiale controlate si certificate putem asigura un viitor mai sigur si mai curat pentru copiii nostri.

 

 

hainute liloo yayk

 

 

Am scris acest articol pentru a aduce in atentia clientilor nostri, preocuparea permanenta a echipei LILOO pentru a crea produse de buna calitate, dar si pentru a da mai departe informatiile acumulate de noi de-a lungul timpului despre domeniul confectiilor si despre avantajele sustinerii unei industrii a modei mai sustenabile. Suntem constienti ca in aceasta perioada cu multe incercari si plina de neprevazut, este foarte important ca oamenii sa aiba acces la informatie. Asa putem intelege mai bine anumite lucruri si se poate crea o deschidere pentru a face „mai mult” si „mai bine”.

 

 

Eric

 

 

Va asteptam pe site-ul liloo.ro pentru a vedea produsele noastre din bumbac organic, marca YAYK! Cumparand aceste produse, va puteti convinge de calitatea lor deosebita!

 

imagini: Liloo

Scrie un comentariu