Lenjeria de corp pentru copii, un articol vestimentar esential!

Publicat de Madalina 10.03.2022 0 Comentarii

Pe masura ce micutii cresc apare necesitatea purtarii lenjeriei intime, in momentul in care renunta la scutecele de unica folosinta. Atunci cand alegem lenjeria intima pentru copii, trebuie sa avem grija in primul rand ca materialul sa fie de calitate si sa indeplineasca doua criterii esentiale: respirabilitatea si confortul. Lenjeria intima trebuie sa asigure copilului libertate de miscare in timpul zilei, atunci cand se joaca, sau face alte activitati.

 

Atunci cand vrem ca cel mic sa renunte la scutec si sa il invatam la olita, o optiune ar putea fi alegerea unor chilotei cu imprimeuri colorate si haioase. Aceste imprimeuri ii ajuta pe cei mici sa accepte mai usor chiloteii, considerand ca sunt buni de purtat.

 

 

maiou si chiloti liloo

 

 

Lenjeria de corp include si maiourile care se mai numesc si „Cenusareasa vestimentara” deoarece sunt intotdeauna purtate pe sub alte articole vestimentare. Maioul ajuta la absorbtia transpiratiei si este o hainuta esentiala in zilele racoroase.

 

 

Istoria lenjeriei intime

 

 

Primele dovezi ale existentei lenjeriei intime dateaza de peste 5000 ani: mumia lui Otzi, Omul Zapezilor avea in jurul taliei o bucata de piele de animal. Lenjeria intima ca strat protector aflat intre piele si haine apare insa in Egiptul Antic. Atunci, acest strat interior simboliza mai mult statutul social. In Roma Antica, gladiatorii, soldatii dar si actorii purtau o bucata de piele sau de panza infasurata in jurul taliei. Abia in perioada Renasterii, chilotii barbatilor devin mai lipiti de corp si cu lungimi care variau de la genunchi pana la glezne. In 1910 sunt creati pantalonasii scurti, destinati femeilor si abia in 1920 apar chilotii pentru femei cu o forma asemanatoare cu ceea ce exista in zilele noastre. In ianuarie 1935 este vanduta prima pereche de chiloti barbatesti scurti, clasici, si tot atunci apar boxerii lungi si largi pe picior. In 1950 lenjeria devine colorata si interesanta, aparand si primii chiloti cu mesaje sau desene haioase.

 

 

Experiment distractiv si educativ pentru copii

 

 

Am vazut un video interesant despre un experiment realizat in Elvetia unde copiii sunt invatati sa-si ingroape lenjeria intima in gradina. Avand in vedere ca in ziua de astazi se cauta tot mai multa hrana naturala, de calitate, ne-am gandit ca ar fi de bun augur sa va impartasim si dumneavoastra acest experiment. In Elvetia a fost facut un experiment original, prin care poate fi verificata calitatea solului. Studiul a fost facut la recomandarea cercetatorilor Institutului Elvetian Pentru Stiinta Sustenabilitatii impreuna cu cei de la Universitatea din Zurich. Avand in vedere ca microorganismele si ciupercile consuma bumbac, in Elvetia, lenjeria intima este folosita intr-un proiect de fertilizare a solului. Astfel, copiii au fost rugati sa isi ingroape chilotii din bumbac in diferite zone ale campului care urma sa fie cultivat cu legume. Acesti chiloti sunt lasati timp de 2 luni ingropati in pamant. Cand sunt scosi din pamant, daca materialul este plin de gauri inseamna ca solul este bun. Cu cat sunt mai multe gauri in acesti chiloti cu atat solul este mai bun. Recomandam acest experiment celor care sunt interesati sa afle cat de fertil este solul unde vor sa-si cultive legumele.

 

 

Criterii necesare in alegerea lenjeriei intime pentru micutul tau

 

 

Avand in vedere ca lenjeria intra direct in contact cu pielea copilului, care este foarte delicata si sensibila, trebuie sa te asiguri ca ii cumperi acestuia doar articole confectionate din cele mai bune materiale. Acestea trebuie sa fie cat mai lejere si confortabile. Mai jos va enumeram cateva criterii dupa care va puteti ghida in alegerea lenjeriei de corp:

 

 

fetita imbracata cu maiou 1

 

 

1. Calitatea materialului – atat chiloteii cat si maiourile este bine sa fie confectionate din materiale naturale. Bumbacul este un material natural care regleaza temperatura corpului, lasa pielea sa respire si impiedica transpiratia excesiva.

 

2. Aspectul croielii – lenjeria de corp trebuie sa aiba un croi lejer pentru a nu crea disconfort copilului in timpul purtarii.

 

3. Rezistenta si intretinerea – chiloteii sau maiourile confectionate din 100% bumbac se spala conform indicatiilor de pe eticheta. Atunci cand sunt supuse la spalari repetate, trebuie sa reziste pe perioade indelungate de timp.

 

4. Confortul – datorita faptului ca lenjeria de corp se afla in contact direct cu pielea este recomandat ca produsele sa aiba cusaturi fine si o croiala adecvata pentru a nu jena copilul . La chilotei este necesar sa se foloseasca un elastec moale si atent calibrat pentru a nu-l strange.

 

5. Rewieuri lasate de catre clienti – atunci cand dorim sa achizitionam online o pereche de chilotei sau un maiou, este bine sa citim parerile lasate de catre cei care au achizitionat produsul respectiv.

 

6. Alegerea marimii potrivite – pentru a asigura lejeritate si confort sporit este bine sa fie aleasa marimea potrivita, in functie de inaltimea si greutatea copilului.

 

Magazinul online Liloo te asteapta cu o intreaga gama de produse de lenjerie intima pentru copii sau bebelusi. Realizate din grija pentru cei mici, produsele de lenjerie pentru copii sunt foarte confortabile si placute la atingere. Acum ai posibilitatea de a comanda online si de a primi acasa coletul, fara alte drumuri suplimentare.

 

 

Maiou rotunjit pentru fetite

 

 

maiou fetita liloo

 

 

Confectionat din bumbac natural, este ideal pentru fetite cu varsta cuprinsa intre 12 luni si 6 ani. Maioul poate fi purtat direct pe piele atat in sezonul rece cat si in cel cald. In perioada verii, maiourile sunt usor de purtat, racoroase si nu irita pielea. Datorita designului modern, el poate face parte cu succes din tinuta micutei printese. Iarna, maioul poate fi purtat atat in casa, pe sub bluze sau pijama, cat si afara la joaca sau la plimbare.

 

 

Maiou simplu

 

 

maiou simplu liloo

 

 

Este piesa vestimentara perfecta, ce poate fi purtata oricand de catre micutii nostri, in orice anotimp. Un rol important in dezvoltarea armonioasa a puiului tau il reprezinta vestimentatia. Datorita materialului de calitate, maioul se poarta cu incredere direct pe piele atat in anotimpul cald cat si in cel rece. Acesta se muleaza perfect pe corpul copilului, oferind in acelasi timp respirabilitate si libertate de miscare. In sezonul cald, maiourile sunt o alegere inspirata pentru a face fata caniculei deoarece sunt usor de purtat, racoroase si nu irita pielea. Acestea pot fi integrate cu usurinta in tinutele copilului tau, fiind combinate cu pantaloni scurti sau trei sferturi, fustite, colanti scurti si colanti trei sferturi. Iarna, maioul de orice culoare poate fi purtat atat in casa, pe sub bluze de trening, bluze de casa cu maneca lunga sau pijama, cat si la plimbare, la joaca sau la scoala, pe sub hainute, pentru un plus de protectie. El tine de cald copiilor si protejeaza hainele de exterior de contactul cu transpiratia.

 

 

Maiou cu bretele pentru fetite

 

 

maiou cu bretele liloo

 

 

Indiferent de anotimp, maioul cu bretele este un articol vestimentar esential ce ar trebui sa se regaseasca in garderoba micutei tale. Vara, maiourile sunt alegerea perfecta pentru a face fata caniculei deoarece sunt usor de purtat, racoroase si nu irita pielea. Iarna, maioul de orice culoare poate fi purtat atat in casa, pe sub bluze de trening, bluze de casa cu maneca lunga sau pijama, cat si la plimbare, la joaca sau la scoala, pe sub hainute, pentru un plus de protectie. El tine de cald copiilor si protejeaza hainele de exterior de contactul cu transpiratia.

 

 

Boxeri si chiloti pentru baieti

 

 

chiloti si boxeti liloo

 

 

Boxerii si chiloteii reprezinta un articol vestimentar esential in garderoba celui mic incepand cu perioada de invatare la olita. Au rolul de a proteja intimitatea si de a asigura confortul personal. Acestia sunt confectionati din cel mai fin bumbac, sunt placuti la atingere si au o croiala simpla si comoda, materialul rezistand la spalari multiple. Datorita versatilitatii, pot fi purtati atat in timpul somnului cat si in timpul zilei. Cusaturile din interior sunt aplatizate pentru a nu jena copilul atunci cand ii poarta. Elastecul permite mularea boxerilor si chiloteilor pe corp si este extrem de flexibil incat sa nu-l stranga la burtica, oferindu-i celui mic libertate de miscare. Sunt usor de purtat, racorosi, protejeaza hainele de transpiratie si nu irita pielea.

 

 

Chiloti pentru fetite

 

 

chiloti fetita liloo

 

 

Cel mai important criteriu de selectie al unei perechi de chiloti pentru copii este calitatea materialului, tocmai de aceea am confectionat cu multa dragoste chilotii pentru fetite din bumbac natural de calitate superioara. Materialul deosebit folosit la acesti chilotei este un tricot multistrat subtire, realizat prin metoda Jacquard unde modelul este direct conceput in material iar complexitatea modelului este realizata prin contextura, nu prin vopsire sau brodare.Confectionarea acestor chilotei este facuta intr-un mod special, elasticul folosit este pus in banda pentru a nu jena copilul in timpul purtarii, oferindu-i acestuia libertate de miscare, dar si pentru a oferi un design placut. Sunt usor de purtat, racorosi, protejeaza hainele de transpiratie si nu irita pielea.

 

Piesele de lenjerie intima nu trebuie sa lipseasca din garderoba copilului tau. Ele protejeaza copilul si ii asigura o sanatate optima si o igiena corespunzatoare a pielii sale delicate. Atentia la detalii si calitate, in egala masura, sunt elementele care stau la baza produselor Liloo. Va invitam sa alegeti din colectia noastra cei mai potriviti chiloti si cel mai indragit maiou.

 

imagini: Depositphoto & Liloo

Scrie un comentariu