Hainute confortabile – preferatele copiilor

Publicat de Madalina 29.04.2022 0 Comentarii

Atunci cand ne gandim la o tinuta comoda, indiferent de anotimp, intotdeauna trebuie sa fie incluse bluzitele, tricourile si hanoracele. Aceste articole vestimentare sunt foarte versatile si usor de accesorizat. Atat bluzele cat si tricourile cu maneca lunga pot fi purtate ca atare sau pe sub alte articole de imbracaminte.

 

 

Istoria tricoului

 

 

In 1890, purtarea in public a bluzei de bumbac era socotita un gest reprobabil iar in unele state era chiar interzisa prin lege. In anul 1904 apare asa numita „lenjerie de corp pentru burlaci”destinata barbatilor care nu stiau sa coasa. In urmatorul an, toti soldatii din Marina Militara a Statelor Unite sunt obligati sa poarte camasi de corp fara nasturi pe sub uniforma. Mai apoi, multi producatori incep sa creeze haine elastice care puteau fi intinse si trase pe cap. In Europa, in anul 1913 tricoul a fost purtat ca lenjerie intima. Dupa cel de-al doilea razboi mondial acesta a inceput sa fie folosit ca o haina de strada. Cel care mentioneaza pentru prima data in scris tricoul este scriitorul F. Scott Fitzgerald intr-unul din romanele sale. Pana in anii 40, tricourile devin piese vestimentare foarte des intalnite la liceenii americani. Pe masura ce timpul trece se observa si o schimbare uriasa in ceea ce priveste marimea tricourilor. In 1962 Christian Dior a ridicat tricoul la categoria de haute couture (croitorie de lux). Astfel tricoul a devenit o haina esentiala purtat in intreaga lume.

 

 

copilas zambind

 

 

Istoria bluzei

 

 

Se spune ca denumirea de bluza provine din cuvantul frantuzesc „blouse” care poate fi tradus ca haina de munca folosita de regula de femeile de la tara, de copii sau de artisti. Fiind considerate obiecte de imbracaminte taranesti, abia la inceputul secolului al XIX lea incep sa fie bluzele regasite si in garderoba femeilor din mediul urban.

 

In Anglia, in epoca victoriana, toate femeile care munceau purtau o uniforma formata dintr-o bluza larga si o fusta peste genunchi. La inceputul secolului XX, in Europa, apar camasile cu broderie si cu diferite modele. Pe masura ce materialele textile pot fi prelucrate mai usor iar bumbacul devine mai ieftin, bluzele devin mai populare iar designul lor tot mai complex. Putem considera ca istoria bluzei este strans impletita cu istoria camasii.

 

Criteriile dupa care puteti face o alegere potrivita in momentul in care achizitionati hainute confortabile pentru cei mici sunt: materialul, marimea potrivita, culoarea preferata, croiala, modelul si anotimpul in care urmeaza sa fie purtate. Daca iti doresti ca puiul tau sa poarte bluzite si hanorace de calitate superioara, la preturi accesibile, iti recomandam sa intri pe site-ul Liloo unde vei gasi o adevarata colectie de bluzite. Acestea sunt confectionate din bumbac 100%, din material certificat Oeko Tex, clasa I.

 

 

Tricouri maneca lunga

 

 

tricouri liloo

 

 

Tricourile cu maneca lunga sunt folosite atat de fetite cat si de baietei. Aceste tricouri sunt realizate din bumbac 100%, moale, placut la atingere si in acelasi timp delicat cu pielea copilului. Le regasim in diverse modele dar si intr-o multitudine de culori, simple sau cu imprimeuri diverse. Aceste tricouri sunt versatile si pot fi purtate ca atare, alaturi de blugi, colanti, pantaloni de trening sau fustite. De asemeni, ele pot fi purtate chiar si pe dedesubtul altor haine fara sa deranjeze, datorita cusaturilor fine de pe interior. Sunt preferate tricourile confectionate din bumbac deoarece prin purtare nu capata un miros urat din cauza transpiratiei cum se intampla cu cele confectionate din fibre sintetice. Un tricou care s-a impus atat prin aspect dar si prin practicabilitate este tricoul polo. Acest tricou inlocuieste cu succes camasa. El a reprezentat la inceput uniforma jucatorilor de polo, de unde ii vine si numele. Este folosit de copii in gradinite si scoli ca si uniforma dar si la joaca.

 

 

Bluze simple

 

 

bluza liloo

 

 

Aceste bluze sunt asa numitele bluze de casa sau de purtat pe sub alte haine. Sunt comode, multifunctionale, confectionate din bumbac de calitate superioara. Cusaturile din interiorul bluzitelor sunt fine pentru a nu crea disconfort copilului in timpul purtarii. Pentru marimile cuprinse intre 12 luni si 3 ani, bluzele sunt prevazute cu capse pe umar pentru a putea fi imbracate mai usor. Bluzele pot fi purtate atat la interior, in casa, la gradinita sau la scoala, cat si in exterior, la plimbare sau in timpul sesiunilor de joaca.

 

 

Bluze bebelusi

 

 

bluze bebelusi liloo

 

 

Bluzitele cu maneca lunga si inchidere frontala sunt confectionate din bumbac natural, moale si confortabil, ce intruneste toate normele de siguranta si calitate din domeniul textilelor. Acest articol vestimentar este foarte util pentru bebelusi datorita faptului ca este prevazut cu capse pozitionate central ce ofera un sistem de prindere sigur, ajutand la imbracarea si dezbracarea rapida a bebelusului. Croiala lejera ofera confort si libertate in miscare. Bluzita poate fi purtata atat in zilele racoroase de vara dar si iarna pe sub combinezonul de bebe.

 

 

Bluze de trening

 

 

bluze trening liloo

 

 

Sunt confectionate din bumbac 100%, tip french terry, in diverse culori. Acest tip de bumbac este un tricot mai gros, recunoscut drept tricot "de trening", avand partea din fata neteda, iar partea din spate usor reliefata, cu “ochiuri proeminente". Bluzele de trening sunt ideale pentru copiii jucausi datorita faptului ca ofera confort si libertate de miscare. Croiala asigura o tinuta lejera si comoda, astfel incat bluza poate fi purtata afara, la joaca, la plimbare dar si in interior acasa, la scoala sau la gradinita si poate fi asortata cu pantaloni de trening, colanti sau blugi. Pe banda de la gat, in partea din spate, pe interior, este aplicata prin coasere o banda din bumbac 100% ce are ca scop retinerea transpiratiei dar si de a acoperi cusatura de aplicare a gulerului pentru a nu jena la gat.

 

 

Hanorace

 

 

hanorace liloo

 

 

Gratie versatilitatii lor, toate hanoracele pentru copii de la Liloo pot fi purtate atat de fetite cat si de catre baietei. Materialul din care sunt confectionate hanoracele este bumbac 100% ( tip french terry) ce permite mentinerea unui climat optim intre piele si piesa vestimentara din punct de vedere al temperaturii si al umezelii. Toate cusaturile din interior sunt aplatizate pentru a nu crea disconfort prichindeilor. Gluga, pe langa aspectul placut pe care il ofera hanoracului, are rolul de a proteja copilul de intemperii. Capsele mari de la gat ajuta la imbracarea si dezbracarea usoara a hanoracului. Buzunarele frontale ofera copiilor posibilitatea de a-si incalzi manutele in perioadele reci si pentru a-si putea lua cu ei diferite jucarioare. Hanoracul are mansete la maneci si in partea de jos ce ofera lejeritate si un aspect vizual placut. Practice, lejere si utile in orice imprejurare, hanoracele pot fi integrate cu usurinta in tinutele de interior si exterior ale copiilor.

 

 

Helanci

 

 

helanca liloo

 

 

Sunt un real ajutor pentru mamici atat in sezonul rece dar si in parioada de primavara-toamna. Acest articol vestimentar este realizat din bumbac moale si placut la atingere ce incalzeste copilul dar in acelasi timp pastreaza temperatura constanta a corpului acestuia. Manecile helancii sunt lungi si acopera foarte bine incheieturile mainilor, protejandu-le de frig. Fiind un articol versatil, maleta poate fi integrata cu succes in tinuta copilului indiferent de stil. Gulerul este inalt si dublat pe toata lungimea lui, obtinandu-se 2 straturi de material ce apara foarte bine de frig zona gatului si a cefei. Maleta se aseaza bine pe corp si ofera libertate de miscare copilului in activitatile sale de exterior, in aer liber sau de interior, in casa, la gradinita sau la scoala.

 

Trebuie sa retinem un lucru foarte important si anume ca bluza poate face parte din orice tinuta atat casual cat si de ocazie. Poate fi purtata atat cu fuste cat si cu pantaloni. Este un articol vestimentar usor de purtat, in orice anotimp, atat acasa, la joaca, cat si la plimbare, gradinita sau la scoala. De multe ori bluzele inlocuiesc cu succes camasile. Pe langa faptul ca bluzele sunt un articol vestimentar confortabil, fiind bine asortate pot transforma o tinuta banala in una cool.

 

Avand in vedere ca a venit anotimpul preferat al copiilor, primavara, cand cei mici petrec mai mult timp in aer liber, in parcuri si la locurile de joaca, este necesar ca parintii sa imbrace copiii cu hainute comode si practice. De aceea va invitam sa accesati site-ul liloo unde veti gasi o varietate de bluzite, tricouri si hanorace.

 

imagini: Liloo

Scrie un comentariu