Articole vestimentare care asigura confortul termic bebelusilor si copiilor

Publicat de Madalina 02.12.2022 0 Comentarii

Grija pentru copii, dar mai ales pentru confortul lor, nu se termina niciodata. Inca din primele zile de viata ne preocupam de hrana lor, de vestimentatie iar pe masura ce cresc si de educatie. Daca privim vremea de afara realizam ca toamna a trecut si iarna incepe sa isi intre in drepturi. De acum diminetile reci ne fac sa ne zgribulim atunci cand iesim din casa la primele ore ale zilei. Specialistii recomanda ca pe parcursul zilei sa folosim atat pentru copii si bebelusi, dar si pentru adulti, imbracamintea in straturi. Acest fel de a imbraca un copil ii ofera protectie si confort pe toata durata zilei, indiferent de cat este de capricioasa vremea de afara. Primul strat il reprezinta lenjeria care vine in contact cu pielea, cel de-al doilea strat care retine caldura poate fi un hanorac sau o maleta, iar al treilea strat poate fi o geaca pentru protectie impotriva frigului si a vantului. In perioada actuala sunt cautate si apreciate hainele confortabile. Pentru starea generala de bine a micutilor vostri, echipa liloo recomanda haine confortabile din materiale naturale. Ele sunt ideale pentru a asigura o stare de sanatate buna copiilor. Accesand site-ul liloo puteti comanda toate hainutele pe care le enumeram mai jos, hainute care asigura confort termic bebelusilor si copiilor vostri.

 

 

Articole vestimentare care asigura confortul termic la copii

 

 

1. Maioul

 

 

maiouri liloo

 

 

Este principalul obiect vestimentar care nu poate lipsi din hainele folosite de copil in sezonul rece. Acesta este versatil, poate fi purtat atat in casa cat si afara pe sub alte haine, pentru un plus de protectie. Fiind confectionat din bumbac natural, maioul mentine confortul termic si in acelasi timp lasa pielea sa respire prevenind transpiratia excesiva.

 

 

2. Bluza cu maneca lunga

 

 

Bluza simpla cu maneca lunga este o bluza multifunctionala foarte comoda, din material moale si pufos. Cusaturile sunt fine, realizate astfel incat sa nu jeneze la contactul cu pielea. Manecile bluzei se termina cu o manseta care impiedica ridicarea acesteia la imbracare sau in timp ce copilul este in miscare. Ele pot fi folosite atat in casa cat si la scoala sau gradinita.

 

 

3. Bluze de trening

 

 

bluze trening liloo

 

 

Pentru cei care prefera hainutele lejere si confortabile puteti alege o bluza de trening calduroasa si pufoasa. Aceasta bluza este confectionata din bumbac 100% (tip french terry) flausat, ce permite din punct de vedere al temperaturii si umezelii mentinerea unui climat optim intre piele si piesa vestimentara. Acest tip de bumbac este un tricot gros, recunoscut drept tricot de trening flausat avand partea din fata neteda iar partea din spate flausata. Toata cusaturile sunt aplatizate. Tot la categoria bluze de trening puteti opta si pentru cele realizate din bumbac neflausat care au partea din fata neteda iar partea din spate usor reliefata cu ochiuri proeminente.

 

 

4. Hanoracul

 

 

Este o alta alegere inspirata pentru un plus de confort, creat din bumbac organic, prevazut cu gluga si fermoar, este ideal pentru o tinuta casual. De asemenea pe site-ul liloo gasiti si hanorace cu gluga, prevazute cu capse in partea de sus, ce ajuta la imbracarea si dezbracarea usoara a hanoracului. Gluga cu care este prevazut hanoracul inlocuieste cu succes fesul sau caciula pe care multi copii refuza sa o poarte. Hanoracul este unul din articolele preferate ale copiilor deoarece este lejer, usor de imbracat si de dat jos, fiind folosit la orice activitate de zi cu zi.

 

 

hanorace liloo yayk

 

 

5. Helanca

 

 

Un produs foarte versatil de mare ajutor mamicilor atat in sezonul rece cat si in perioadele de primavara, toamna. Maletele sunt fabricate din materiale fine de bumbac 100% tip rib si creeaza un curent de aer in jurul pielii pentru reglarea optima a temperaturii locale. Avand in vedere ca in lunile reci transpiratia este un pericol pentru sanatatea copilului, poate chiar mai mult decat frigul propriu zis, maleta este un articol vestimentar ideal pentru puiul tau. Manecile lungi acopera foarte bine incheieturile pentru a le proteja in sezonul rece. Maleta are un guler inalt si dublat pe toata lungimea lui obtinandu-se doua straturi de material ce apara foarte bine de frig zona gatului si a cefei. Maleta se aseaza foarte bine pe corp insa trebuie precizat ca nu limiteaza miscarile copilului in activitatile sale. In acest an, helanca este un must have al al oricarei garderobe. Helanca bine asortata poate fi cu usurinta transformata dintr-o tinuta banala intr-una cool.

 

 

6. Pantaloni de trening

 

 

pantaloni trening liloo

 

 

Pantalonii grosi de trening sunt ideali in sezonul rece, mai ales pentru copiii care merg la scoala sau la gradinita. Pantalonii realizati din bumbac tip french terry, moale, flausat (vatuit pe interior) mentin foarte bine caldura dar lasa pielea sa respire prevenind transpiratia excesiva. Bumbacul french terry este un tricot gros recunoscut ca tricot de trening flausat avand partea din fata neteda iar partea din spate flausata. Pantalonii sunt prevazuti cu elastic in talie la dimensiunea standard in functie de marime. Au mansete elastice, atent calibrate, pentru o mai buna sustinere la glezne. Tesatura densa a materialului rezista la uzura si spalari multiple, favorizand utilizarea pe o perioada indelungata. Pot fi integrati usor in tinuta de zi cu zi a copiilor alaturi de o bluza de trening, hanorac sau tricou cu maneca lunga. Croiala pantalonilor ii transforma intr-o tinuta lejera compatibila atat in interior cat si in exterior.

 

 

7. Colanti

 

 

Un articol vestimentar foarte uzual si versatil, realizat din bumbac si elastan. Colantii pot fi purtati atat de catre fetite dar si de baietei. Combinati cu un hanorac sau o bluza cu maneca lunga, acestia ofera o tinuta cool copilului tau si libertate de miscare. In lunile reci, colantii asigura o bariera excelenta impotriva frigului.

 

 

Articole vestimentare pentru confortul termic al bebelusilor

 

 

bebelus zambaret

 

 

In cazul bebelusilor primeaza atat confortul termic cat si calitatea hainelor alese. Pe site-ul liloo gasiti hainute confectionate din bumbac 100%, de calitate superioara, ce ofera confort termic in sezonul rece.

 

 

1. Salopete

 

 

salopete

 

 

Acestea sunt frumoase dar si utile pentru vestimentatia bebelusilor. Ele asigura confortul termic si impiedica frigul sa patrunda in zona spatelui si a picioarelor. Salopeta cu maneca lunga si pantaloni cu botosei poate fi purtata afara, la plimbare dar si la interior, in casa, sau in timpul somnului. Aceasta este practica, usor de imbracat si de schimbat datorita capselor cu care este prevazuta. Pentru a usura munca mamicilor in imbracarea si dezbracarea bebelusilor, liloo a confectionat salopete realizate din bumbac organic si accesorizate cu fermoar.

 

 

2. Body

 

 

body liloo

 

 

Fie ca alegeti body-uri cu maneca lunga, scurta sau body maiou, acestea sunt foarte utile in garderoba bebelusilor. Body poate fi purtat in orice anotimp, datorita faptului ca mentine caldura si asigura circulatia corecta a aerului. Fiind foarte versatil, body-ul se poate integra perfect in tinuta copiilor de fiecare zi. Poate fi purtat ca atare, cu pantaloni sau colanti, sau pe sub salopete sau costumase. Pentru ca intra in contact direct cu pielea sensibila a bebelusilor, body-ul trebuie sa fie confectionat din bumbac natural. Avand in vedere ca vremea de afara este din ce in ce mai capricioasa, echipa liloo va recomanda si body-ul tip helanca, ce ofera micutului tau confortul termic necesar in sezonul rece. Pe site-ul liloo gasiti o varietate mare de body-uri, confectionate atat din bumbac 100%, certificat Oeko-Tex, clasa I cat si din bumbac organic, certificat Gots.

 

 

3. Manusi

 

 

Se folosesc pentru a proteja mainile firave ale nou nascutului de frig, dar pot fi folosite si in sezonul cald pentru a proteja bebelusul de zgarieturile pe care si le poate provoca singur in cazul in care are unghiute. Materialul natural, moale si fin protejeaza impotriva temperaturilor scazute dar lasa pielea sa respire.

 

 

4. Pantaloni cu botosei

 

 

pantalonasi liloo yayk

 

 

Sunt confectionati din bumbac natural si sunt esentiali in primele luni de viata ale bebelusilor. Pantalonii de acest fel protejeaza pielea fina a micutului de factorii externi. Datorita croiului special, cel mic se poate misca in voie. Este bine de stiut ca pentru marimea 0-1 Luni nu punem elastic in interiorul benzii pentru a nu deranja copilasul la burtica. Pentru varstele 1-3 luni, 3-6 luni, 6-9 luni, 9-12 luni, 12-18 luni si 18-24 luni, in interiorul benzii se adauga un elastic fin pentru a sustine pantalonii atunci cand bebelusul se misca mai mult. Pantalonasii sunt realizati cu o deschidere de 1 cm in partea stanga a benzii de la talie, pe interior, ce permite ajustarea elasticului sau scoaterea acestuia si inlocuirea cu un alt elastic. Botoseii au rolul de a asigura caldura picioruselor micutilor. Toate cusaturile din interiorul acestor pantalonasi cu botosei sunt fine, de 4 mm, pentru a nu crea disconfort micutului. In sezonul rece, pantalonii pot fi folositi pe sub combinezonul de bebe.

 

 

5. Vestute cu gluga

 

 

vestute liloo

 

 

Pentru ca ne dorim intotdeauna ca micutii nostri sa poarte hainute cat mai confortabile si care pot fi de un real ajutor in sezonul rece, putem alege vestutele. Acestea au rolul de a proteja spatele si pieptul copilului. Ideale in orice imprejurare, acestea pot fi integrate cu succes in tinutele de interior sau de exterior ale puiutului tau. Pot fi purtate peste un body cu maneca lunga sau un pieptaras si se pot combina cu pantaloni cu botosei sau manseta, pantaloni de trening, colanti subtiri sau grosi. Vestutele sunt accesorizate cu o gluga generoasa ce are rolul de a proteja capusorul firav al bebelusului. Pe langa confortul termic necesar, vestutele vor oferi un design color atractiv oricarei tinute datorita materialelor din care sunt confectionate acestea.

 

 

6. Caciulite

 

 

fes si caciulita liloo yayk

 

 

Sunt printre piesele vestimentare esentiale pentru un nou-nascut deoarece sunt calduroase si protejeaza bebelusul atat ziua cat si noaptea. Fiecare nou-nascut isi controleaza temperatura cu ajutorul capului care la inceput este mai mare in raport cu restul corpului. O perioada, dupa ce se naste, fontanela nou-nascutului este deschisa. De aceea, bebelusul pierde mai repede caldura decat un adult. Avand in vedere acest lucru, caciulita ajuta la mentinerea temperaturii potrivite pentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Pe site-ul liloo gasiti caciulite tip boneta, caciulite cu mot, caciulite cu urechi sau, pentru copiii mai mari, fesuri. Toate caciulitele sunt confectionate din bumbac 100%, moale si fin. Caciulitele din bumbac sunt recomandate copiilor deoarece bumbacul este un material “prietenos” cu pielea sensibila a bebelusilor, lasa pielea sa respire si nu supraincalzeste zona capului micutilor. Le puteti gasi in culori uni sau cu diverse imprimeuri, frumos colorate.

 

Confortul termic al unui bebelus sau al unui copil nu inseamna sa il infofolim. Un copil activ trebuie imbracat in mai multe straturi de haine iar pentru a-si putea regla temperatura corpului putem adauga sau da jos din haine. Cel mai mult, atunci cand achizitionam articole vestimentare pentru copii trebuie sa conteze materialul din care sunt confectionate acestea. Textilele folosite trebuie sa fie din fibre naturale, fiind cele mai prietenoase cu pielea sensibila a celor mici. Te invitam pe site-ul liloo pentru achizitionarea celor mai dragute si confortabile articole vestimentare necesare micutului tau!

 

imagini: Depositphoto&Liloo

Scrie un comentariu