Garderoba de primavara pentru copii – o adevarata provocare pentru parinti

Publicat de Madalina 17.03.2022 0 Comentarii

Desi afara este inca frig, calendaristic primavara a venit. Primavara este anotimpul cel mai asteptat pentru ca acum natura se trezeste la viata. Pomii inmuguresc, pasarile calatoare se reintorc la cuiburile lor iar soarele sta mai mult pe cer. Toate aceste schimbari dau o stare de bine care determina oamenii sa iasa mai mult in natura unde este stimulata creativitatea si originalitatea. Primavara, copiii sunt mai vioi si mai jucausi. Le place sa alerge mult, sa se plimbe cu bicicleta si sa socializeze. Din acest motiv parintii trebuie sa se pregateasca corespunzator in ceea ce priveste garderoba micutilor. In acest anotimp vremea este schimbatoare, astazi este soare si cald, iar maine poate fi o zi ploioasa si rece. Pentru asigurarea confortului si sigurantei, indiferent de conditiile meteorologice, este recomandat ca micutii sa fie imbracati in mai multe straturi. Ce presupune acest lucru? Un exemplu ar fi pornind de la grosimea hainelor. Este recomandat ca cei mici sa nu poarte haine foarte groase. Ei pot fi imbracati cu haine mai subtiri, dar in mai multe straturi. Stratificarea hainelor iti da posibilitatea sa indepartezi cu usurinta o parte din tinuta copilului atunci cand este mai cald, dar si sa adaugi un strat suplimentar atunci cand vremea se raceste.

 

 

Copil cu coronita pe cap

 

 

Sfaturi utile

 

 

Fiecare parinte isi doreste sa aleaga haine de calitate pentru copilul lor. Copiii au o piele sensibila si sunt intr-o continua crestere. De aceea trebuie sa alegem haine pentru copii confortabile si adecvate anotimpului. Iata cateva sfaturi:

 

- Alege hainute din materiale naturale

 

- Citeste cu atentie eticheta produsului

 

- Alege marimea adecvata varstei

 

- Alege haine care sunt usor de imbracat si dezbracat

 

- Alege hainute vesele care sa placa copilului

 

- Calculeaza numarul de haine pe care trebuie sa le cumperi in functie de numarul de spalari saptamanale

 

- Cumpara produse fabricate in Romania, pentru a sustine economia romaneasca

 

 

tricou liloo

 

 

Recomandari pentru hainute

 

 

In aceasta perioada mult incercata, cand bugetul familial este foarte bine analizat, o investitie buna pentru copilul tau o reprezinta hainutele de la liloo.ro. Pe acest site, realizat special pentru a putea fi facute usor cumparaturi online, gasesti o varietate impresionanta de haine pentru copii, fabricate in Romania. Aici preturile sunt accesibile si saptamanal gasesti reduceri: luni sau marti -18% reducere la un anumit articol iar vinerea gasesti produsul saptamanii, redus cu 50-55%. Pe site gasiti in fiecare zi articole vestimentare reduse.

 

Iata cateva exemple:

 

1. Haine de primavara pentru bebelusi - pentru primul strat: body maiou, sosete, botosei sau ciorapi; - pentru al doilea strat: body capse laterale maneca lunga/maneca scurta, body maneca lunga/maneca scurta, body helanca, pantaloni cu manseta/pantaloni cu botosei, bluze bebelusi; - al treilea strat: costumase de exterior bebe, pantaloni de trening, vestute bebelusi. In cazul cand afara este mai frig si ploua este necesar inca un strat compus din geaca impermeabila sau pelerina de ploaie.

 

 

Costumas liloo

 

 

2. Haine de primavara pentru copii – pentru primul strat: maiou, chiloti, ciorapi sau sosete; - stratul doi: tricou maneca lunga sau helanca; - stratul trei: costum de trening, hanorac cu gluga, pantaloni de trening. La fel ca si la bebelusi, stratul patru este format din geaca impermeabila sau pelerina de ploaie.

 

 

hanorac si pantaloni liloo

 

 

3. In garderoba copiilor pentru acest anotimp pot fi adaugate: - caciulite, bonete, set fes si fular, bentite pentru fetite; - pentru somn: salopete maneca lunga/ maneca scurta, pijamale primavara-toamna; - accesorii necesare pentru o ingrijire si dezvoltare armonioasa: paturele, manusi, scutece de finet sau tetra, prosoape pentru baie, halate de baie, bavetici.

 

 

halat liloo

 

 

Culoarea anului 2022

 

 

Avand in vedere ca la alegerea unei tinute moderne, culoarea are o importanta deosebita, ne-am gandit ca ar fi interesant sa va oferim cateva informatii despre culoarea hainutelor. Conform Institutului Pantone, culoarea aleasa ca fiind reprezentativa pentru anul 2022, se numeste Very Peri, avand codul 17-3938, si este un amestec de albastru dinamic cu rosu violet viu. Este o culoare noua, inventata in acest an. Rezultatul este un albastru violet asemanator cu florile de lavanda sau cu florile liliacului. Aceasta culoare ne duce cu gandul la transformare, inventivitate, originalitate si creativitate.

 

 

lanuri lavanda

 

 

Pentru cei mici sunt recomandate haine din materiale naturale in culori pastelate! Primavara este anotimpul in care hainele pe care le alegi pentru copilul tau pot avea culori vii si indraznete. Rosu, galben, portocaliu, albastru, verde, sunt culori vesele care creaza o stare de bine. Anul acesta sunt la moda si dungile. Acestea sunt usor de combinat cu alte hainute. Imaginati-va cat de frumosi sunt copiii veseli, zambitori, plini de energie, imbracati in hainutele viu colorate de la liloo. Intra pe site-ul liloo.ro si cumpara produsele pe care le doresti pentru copilul tau!

 

imagini: Liloo

Scrie un comentariu