De ce a fost aleasa data de 1 Iunie pentru a sarbatori ziua copilului?

Publicat de Madalina 28.05.2021 0 Comentarii

Asa cum stim cu totii, pe 1 Iunie celebram Ziua Internationala a Copilului, dar si prima zi de vara calendaristica. Este aniversarea copilariei, ziua in care sarbatorim micutele noastre comori care ne dau motive de bucurie in fiecare zi. Copiii sunt motorul vietii noastre, bogatii de nepretuit.

 

 

Copiii cu steagul in mana 1

 

 

1 Iunie este ziua in care aniversam miracolul nasterii si al puritatii. In apropierea zilei de 1 Iunie apare intrebarea: oare de ce a fost aleasa aceasta zi pentru a sarbatori ziua copilului? Numele de Iunie vine din cuvantul latin “Iuniores” care inseamna “cei tineri”. Iunie este luna cu cele mai lungi zile ale anului in emisfera nordica. In Romania, lunii Iunie i se spune ciresar, luna in care se coc ciresele, fructele preferate ale copiilor. Din luna Iunie incepe vara, anotimpul preferat al copiilor, anotimpul care creeaza echilibrul intre munca si odihna. In luna Iunie infloreste trandafirul – o floare firava dar puternica, catifelata si cu un parfum unic. Cu aceasta floare pot fi comparati si micutii nostri. Acestea sunt unele dintre motivele pentru care ziua de 1 Iunie a fost aleasa pentru a sarbatori ziua copilului. Aceasta zi, avand in vedere ca in Romania este declarata zi libera, este un bun prilej si pentru noi, adultii, de a lasa in urma, macar o data pe an, toate problemele de zi cu zi. Acum putem sa ne intoarcem in timp alaturi de cei mici, si sa ne simtim si noi copii fie chiar si pentru o zi. Nu exista limita de varsta pentru a sarbatori ziua copilului. Fiecare dintre noi am fost si suntem copiii parintilor nostri.

 

In luna August 1925, la Geneva, a fost adoptata “Declaratia pentru Protectia Copilului”. De la aceasta data, in multe tari a fost introdusa sarbatoarea zilei copilului. In Octombrie 1953 a fost sarbatorita pentru prima oara in lume Ziua Internationala a Copilului. Nu toate tarile sarbatoresc ziua copilului pe 1 Iunie. Aceasta zi este sarbatorita in 50 de tari, printre care si in Romania. Pe parcursul unui an sunt doua zile in care sunt sarbatoriti toti copiii: 1 Iunie – ziua internationala a copilului si 20 Noiembrie – ziua universala a copiilor.

 

 

Copiii la joaca

 

 

Aceasta zi de sarbatoare poate fi celebrata prin organizarea de diverse activitati, la care de multe ori pot participa si adultii. Copiii trebuie sa simta in fiecare zi ca au parte de afectiune, dragoste, sa li se acorde suficienta atentie si sa petreaca timp frumos impreuna cu parintii. In aceasta zi deosebita copiii sunt mai rasfatati, avand parte de clipe frumoase. Acum au ocazia sa primeasca diverse cadouri: bomboane, jucarii, baloane colorate, hainute. Multi parinti organizeaza pentru copiii lor petreceri surpriza sau participa la diverse activitati, organizate de gradinita sau scoala. Avand in vedere ca foarte multi copii isi doresc hainute colorate, cu imprimeuri atractive, va recomandam sa accesati site-ul Liloo. Aici veti gasi hainute de buna calitate, confectionate din bumbac 100%. Aceste materiale sunt certificate OEKO-TEX, clasa I. Cu ocazia acestei zile speciale, Liloo ofera o reducere de 10% la toate produsele ce nu se afla deja in promotie. Pentru a putea beneficia de aceasta reducere este necesar ca la finalul comenzii sa aplicati cuponul “1Iunie”.

 

 

Hainute copii liloo

 

 

Copiii trebuiesc sarbatoriti tot timpul anului, pentru ca ei sunt cei mai importanti pentru noi. Dar de ziua lor, de 1 Iunie, merita o atentie speciala, pentru ca acum nu este sarbatoarea unui singur copil, ci este sarbatoarea tuturor copiilor. In aceasta zi de o importanta mare pentru fiecare copil, celebrarea acestei zile poate fi facuta in diverse feluri. Daca este frumos si cald afara puteti merge impreuna cu micutul la un picnic in familie. Cu siguranta il va bucura si va ramane cu o amintire frumoasa. O alta idee este de a merge intr-un parc unde se va intalni si cu alti copii si vor putea face diverse activitati. Ii putem insoti pe prichindeii nostri la teatru, la film, la un concert dedicat lor, la zoo sau la muzee. Indiferent cum veti alege sa petreceti timpul in aceasta zi cu micutii vostri, cu siguranta vor fi incantati si isi vor aduce aminte cu placere de aceasta sarbatoare.

 

 

Copiii facand baloane

 

 

Trebuie sa stim ca micutii nostri nu au nevoie neaparat de petreceri pompoase sau de cadouri mari. Pentru ei conteaza modul in care le transmitem ca ziua de 1 Iunie este o zi deosebita si ca ei sunt cei speciali, ca acum se poate sarbatori miracolul nasterii, al puritatii dar si intoarcerea la inocenta. De aceea este important ca noi, parintii, sa le fim alaturi in aceasta zi de sarbatoare, sa ne jucam cu ei, sa iesim la plimbare sau oriunde doresc.

 

 

Copiii in lanul cu maci

 

 

Cadoul site-ului Liloo pentru toti copiii este reducerea de 10% prin aplicarea cuponului “1Iunie”. La multi ani tuturor copiilor!

 


image: Depositphotos and Unsplash

Scrie un comentariu