Cum sa alegi cele mai confortabile halate de baie pentru copii

Publicat de LILOO 21.09.2018 0 Comentarii

Viata de mamica iti aduce o multime de satisfactii, dar si multe dileme cu care trebuie sa te confrunti pentru starea de bine a copilului tau. Una dintre ele aduce in prim-plan halatul de baie, un articol vestimentar aparent banal, dar cu o utilitate extrem de importanta in viata prichindelului tau. 

 

 

Fetita isi usuca parul in halat de baie de la liloo

 

Si pentru ca sanatatea si confortul lui se afla pe primul loc, nu ar strica sa afli cateva sfaturi cu privire la alegerea celor mai confortabile halate pentru copii. 

 

 

Materialul conteaza

 

Cand vine vorba de halate pentru copii, poate cel mai important aspect de luat in calcul este materialul din care acestea sunt confectionate.

 

Pielea copilului are un grad mai mare de sensibilitate fata de pielea unui adult, din acest motiv trebuie sa alegi intotdeauna halate pentru copii din bumbac 100%, care lasa pielea sa respire si nu provoaca iritatii. In plus, bumbacul natural absoarbe foarte bine apa si protejeaza pielea copilului de dermatite sau alte afectiuni.

 

Evita materialele sintetice, cum ar fi nailonul, poliesterul sau altele similare. Cu cat materialul va fi mai calitativ, cu atat halatul va fi mai placut la atingere si nu isi va schimba textura in urma spalarii repetate. 

 

 

Baietel imbracat in halat de baie cu gluga

 

 

Marimea este importanta

 

Pentru ca prichindelul tau sa se simta lejer dupa ce a iesit din apa, alege cu grija halate pentru copii cu o marime mai mari, care sa ii confere un plus de confort. In plus, lungimea ideala a halatului ar trebui sa se situeze intre genunchi si glezna. Astfel, cu un halat putin mai mare si de lungime medie, micutul tau se va misca in voie in orice spatiu. 

 

 

Baietel imbracat in halat de baie pentru copii

 

 

Modelul, dupa preferinte

 

In ceea ce priveste modelul, poti alege halate pentru copii cu gluga, cordon si buzunare generoase, care sunt foarte eficiente si usor de folosit. Gluga te va scoate din impas si il va proteja pe micut, astfel incat sa nu fii nevoita sa il mai acoperi cu prosoape, mai ales cand il folosesti in vacanta. In privinta culorii sau a imprimeurilor, ii poti da libertate totala copilului tau sa aleaga tot ce ii atrage atentia. Nuantele de albastru, roz si ivory se numara printre cele mai cautate. 

 

Dupa ce ai ales cele mai confortabile si moderne halate pentru copii, trebuie sa stii cum sa mentii calitatea produselor cumparate. Astfel, iti recomandam sa eviti folosirea functiei de uscare a masinii de spalat si sa alegi uscarea traditionala, care impiedica deteriorarea fibrelor. Desi ii va lua mai mult timp sa se usuce, materialul nu va avea de suferit.

 

Este indicat sa renunti si la folosirea balsamului de rufe atunci cand speli halatele copilului. Nu se indica utilizarea balsamului atunci cand speli halate de baie sau prosoape deoarece acesta scade capacitatea de absorbtie si acopera fibrele cu un strat subtire de substante chimice care, pe termen lung, pot avea un efect advers asupra pielii. Tine cont de faptul ca aceste halate se folosesc imediat dupa baie - atunci toti porii sunt deschisi si pielea copiilor este cea mai sensibila. 

 

Acum ca ai aflat ce trebuie sa stii cand cumperi halate pentru copii, arunca o privire pe site-ul nostru, unde ti-am pregatit cele mai frumoase modele cu care sa il surprinzi pe micutul tau. Innoieste-i garderoba cu un halat de baie pe gustul lui si cu siguranta il va transforma in cel mai indragit accesoriu vestimentar. 

imagini: depositphotos

Scrie un comentariu