Cele mai bune animale de companie pentru copilul tau

Publicat de Madalina 09.03.2021 0 Comentarii

Copilul tau isi doreste sa aiba un animal de companie? Foarte bine! Majoritatea am avut un moment in viata cand ne-am dorit sa avem un animal de companie si multi dintre noi poate ca inca ne mai dorim acest lucru. Sunt multi parinti care refuza sa-i ofere copilului un "partener de joaca" deoarece acesta implica responsabilitate, timp si spatiu. Animalele de companie sunt pentru copiii nostri un prieten bun de joaca dar in acelasi timp au si alte avantaje. Un animal de companie il poate face pe prichindelul tau sa devina mai responsabil, sa invete ce inseamna grija fata de cineva, compasiunea, sa-i dezvolte sanatatea sistemului imunitar, sa-i dezvolte motricitatea si multe altele.

 

 

Fetita cu catelusul si pisica in brate 1

 

 

Un animal de companie inseamna munca, dragoste si responsabilitati in plus si pentru copil si pentru parinti, dar in acelasi timp, animalele de companie aduc fericire si bunastare in casa. Datorita acestor suflete ne simtim mai fericiti si de multe ori ajuta la reducerea stresului. Copiii care au animale de companie sunt mai fericiti, mai vioi, empatizeaza mai bine si nu in ultimul rand, se bucura de dragostea si prietenia lor neconditionata.

 

In randurile ce urmeaza iti prezentam cateva animale de companie ce pot fi tinute atat daca stai in apartament cat si la casa:

 

 

Cainii - un caine, fie de talie mica, fie de talie mare, se stie ca este cel mai bun prieten al omului. Cainii se inteleg de minune cu copiii si odata ajunsi in compania copiilor s-a dovedit ca sunt foarte prietenosi cu acestia, jucausi, inteligenti si foarte usor de dresat. Cainele este loial, sincer si adora sa-si petreaca cat mai mult timp cu stapanul sau si sa fie scos la plimbare, in aer liber, cat mai des. Tocmai de aceea este foarte important, inainte de a lua acasa un catel, sa va ganditi daca aveti suficient timp de dedicat noului membru al familiei.

 

 

Pisicile - si acestea sunt considerate animale de companie perfecte. Pisicile debordeaza de energie, sunt jucause, afectuoase si foarte dragalase. Acestea pot fi tinute cu usurinta in apartament deoarece sunt independente, dorm foarte mult si nu necesita multa atentie din partea stapanului lor, ceea ce este un avantaj pentru persoanele ocupate.

 

 

Pestii - nu putem sa excludem pestii din clasament. Pestii de acvariu pot deveni cei mai buni prieteni ai copiilor, deoarece pe langa companie, acestia ofera prichindeilor si posibilitatea de a descoperi frumoasa lume subacvatica. Ingrijirea pestilor le ofera copiilor posibilitatea sa devina mai calmi, mai rabdatori, le dezvolta simtul responsabilitatii dar ii invata si ce inseamna respectul fata de mediu si natura. Un alt aspect important atunci cand decizi sa achizitionezi pesti de acvariu este faptul ca poti lasa copilul sa-si puna amprenta pentru decorarea acvariului.

 

 

Baietel cu pestele in bol

 

 

Pasari exotice - pot fi la randul lor alternative excelente ca si animale de companie. Pasarile sunt foarte vesele, inteligente si afectuoase, nu au nevoie de spatiu mult, dar cu siguranta il vor incanta pe micutul tau cu prezenta lor.

 

 

Rozatoare - indiferent ce alegi din aceasta specie, rozatoarele ii ofera ocazia copilului sa devina mai responsabil si in plus sunt gata oricand de joaca. La fel ca si pasarile exotice si ca pestii, nici aceste animale de companie nu au nevoie de spatiu mult, dar pot deveni cei mai buni prieteni ai copilului tau.

 

 

Iepurii – acestia sunt indragiti de toata lumea. Chiar daca iepurasii simbolizeaza un personaj ce aduce cadouri de Paste, ei sunt niste animalute dragalase si pufoase ce pot aduce bucurie daca ii alegi ca si animale de companie. Acestia sunt usor de intretinut deoarece sunt niste animalute crespusculare, asta insemnand ca acestia sunt activi dimineata si seara, pe durata zilei preferand sa doarma. Iepurasii sunt animalute unice ce formeaza cu usurinta legaturi stranse cu noua familie.

 

 

Fetita cu iepurasul in brate

 

 

Speram ca ideile noastre te vor ajuta sa alegi cel mai bun animal de companie pentru puiul tau. Insa nu uita ca orice ai alege, un animal de companie nu este o achizitie: la fel ca si noi oamenii, animalele de companie au nevoie de o familie unde sa gaseasca nu doar mancare si un culcus cald, ci si toata atentia si dragostea de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

 

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu