Ce cadouri primeste copilul tau de Paste?

Publicat de Madalina 31.03.2023 0 Comentarii

Copiii stiu ca sarbatorile cele mai importante sunt Craciunul si Pastele. Atunci ei primesc cele mai frumoase cadouri. De aceea, parintii vor sa ii bucure pe cei mici cu daruri care sa aduca zambete pe fetele lor dar si cu mult timp petrecut impreuna. Stim ca timpul petrecut in familie a devenit in zilele noastre bunul cel mai de pret. Momentele de liniste sufleteasca si de apropiere in familie sunt simtite intr-un mod special cu ocazia acestei sarbatori, Pastele. Aceasta sarbatoare a avut si are un farmec aparte, atat prin semnificatia ei pur religioasa dar si prin traditiile si simbolurile pascale: ouale vopsite, cozonacul, mielul, etc.

 

 

fetita desfacand cadoul 1

 

 

Ce semnificatie are sarbatoarea Pastelui?

 

 

cos cu oua

 

 

Pastele comemoreaza un eveniment major al crestinismului si anume Invierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, in a treia zi dupa rastignirea Sa din Vinerea Mare. Data de inceput a Pastilor marcheaza inceputul anului ecleziastic crestin. Pastele se sarbatoreste in fiecare an, in duminica imediat urmatoare a lunii pline de dupa echinoctiul de primavara. Sarbatoarea Pastelui reprezinta un mesaj prin care putem intelege ca asa cum primavara vine dupa iarna si totul revine la viata, asa si omul poate trece peste toate obstacolele vietii. De aceea, Pastele este considerat ca fiind ziua a opta a saptamanii careia i se mai spune si ziua Vesniciei. Pastele este una din cele mai dragi sarbatori crestine iar traditiile si obiceiurile ajuta la intregirea familiei. Invierea Domnului aduce cu sine trezirea naturii la viata si innoirea sufletelor. Pastele este o mare sarbatoare plina de liniste, iubire, obiceiuri, mancaruri delicioase dar si cadouri.

 

 

Semnificatia cadourilor de Paste

 

 

cadou de paste

 

 

Oamenilor le place sa ofere si sa primeasca cadouri. Dar, copiilor le place cel mai mult sa primeasca cadouri. Cadourile care sunt oferite de sarbatori (Craciun, Paste) au o semnificatie aparte. Aceste cadouri semnifica purificarea spirituala dar si trupeasca. De Paste se spune ca este bine sa fie oferite haine noi, pentru ca in noaptea de Inviere, traditia spune ca este bine sa te imbraci cu haine noi, ceea ce semnifica primenirea sufletului si a trupului. Indiferent de cadoul pe care il oferi sau il primesti lucrul cel mai important este dorinta de a crede in puterea si semnificatia sarbatorii pascale. Cadourile oferite te ajuta sa iti exprimi dragostea si recunostiinta fata de membrii familiei si prieteni intr-un mod cu totul deosebit. Si sa nu uitam ca Pastele este un prilej bun de a oferi si primi cadouri.

 

 

Istoria iepurasului de Paste

 

 

Indragitul Iepuras de Paste isi are originile in legendele pagane. La pagani, iepurele reprezenta simbolul lui Eostre, zeita primaverii. Prima aparitie a iepurasului ca simbol al Pastelui a avut loc in Germania, in jurul anului 1500. Germanii sunt cei care in anul 1800 au inventat dulciurile in forma de iepuras, iar in Franta si Germania, tot in aceeasi perioada, apar primele oua de ciocolata.

 

 

iepuras

 

 

Traditia iepurasului de Paste care aduce cadouri copiilor, a fost adusa in America de emigrantii germani. Iepurasul aducea cadou copiilor oua vopsite. In arta crestina, iepurele este asociat cu renasterea si invierea. Desi este un personaj fictiv, iepurasul de Paste este cea mai indragita si cunoscuta imagine pascala. Pastele este un bun prilej pentru a oferi cadouri celor dragi. Cel mai mult, cu prilejul acestei sarbatori, se bucura copiii. Fericirea lor este infinit mai mare atunci cand trebuie sa ciocneasca ouale. Totodata, in traditia populara, oamenii ascund oua in diferite colturi ale casei sau in curte, iar copiii sunt entuziasmati atunci cand trebuie sa mearga la vanatoare pentru a le gasi, dar si atunci cand descopera ca iepurasul le-a adus cadoul mult dorit.

 

 

Idei de cadouri

 

 

halat liloo

 

 

In calitate de parinti ne dorim sa oferim in fiecare zi copiilor nostri jucarii si activitati care sa le starneasca putin cate putin curiozitatea. Tot din iubire folosim orice pretext pentru a le cumpara o jucarie noua, astfel facandu-i fericiti pe micutii nostri. Pastele este unul din momentele perfecte pentru a le oferi cadouri celor mici. Printre cele mai cautate cadouri de Paste sunt jucariile, fie ca sunt din plus sau sunt jocuri educative, toate sunt o incantare pentru copii. Si dulciurile dar si hainutele ii bucura pe cei mici atunci cand le primesc. Un obicei legat de Paste, este acela de a purta in prima zi a sfintei sarbatoare, haine noi. Sarbatoarea care simbolizeaza renasterea si innoirea este si o buna ocazie de innoire a vestimentatiei. Hainutele viu colorate aduc veselie in familie. Un articol vestimentar bine ales, cu un imprimeu vesel, sigur ii va incanta pe cei mici. Pentru a fi sigura ca nu dai gres in alegerea hainutelor, te invitam sa accesezi site-ul nostru liloo.ro, unde vei gasi hainute si articole vestimentare atat pentru bebelusi cat si pentru copiii mai mari. Toate produsele noastre sunt confectionate din bumbac 100%, de calitate superioara, realizate cu atentie sporita la detalii, in Romania. Gasesti hainute atat uni, in culori vesele, cat si cu imprimeuri atractive ce vor incanta privirea copiilor. Toate imprimeurile de pe hainele pentru copii sau bebelusi sunt realizate cu vopsea eco, pe baza de apa. Astfel, la cei mici nu exista riscul sa dezvolte reactii alergice la materiale sau vopseluri.

 

 

body liloo

 

 

Pastele este sarbatoarea familiei. Pentru fiecare familie aceasta sarbatoare inseamna intalnirea cu toti cei dragi, parinti, copii, nepoti. In aceasta zi sfanta toti primesc de la Iepuras daruri si se bucura de clipele petrecute impreuna, stransi in jurul mesei. In fiecare an, Pastele aduce lumina si bucurie in casele noastre. Magia sarbatorii sta in lucruri simple, in momentele petrecute alaturi de cei dragi. Aceste sarbatori creeaza amintiri frumoase si de neuitat pentru intreaga familie.

 

Iepurasul din partea firmei Liloo vine cu o reducere de 20% la toate produsele care nu sunt deja reduse, folosind codul

PASTE, in perioada 01.04-20.04.2023!

 

imagini: Depositphoto&Liloo

Scrie un comentariu