Care sunt cele mai inspirate cadouri pentru Sarbatorile Pascale?

Publicat de Madalina 07.04.2023 0 Comentarii

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori religioase de peste an si este celebrata de crestinii din intreaga lume. Cuvantul “Paste” isi are originea din limba ebraica “pessach” insemnand “trecere”. Chiar numele acestei sarbatori ne duce cu gandul ca Pastele simbolizeaza o trecere de la o stare existentiala la alta, atat din punct de vedere material cat si spiritual. Iisus Hristos a cunoscut moartea, fiind rastignit pe cruce si a inviat a treia zi. De Paste, toti credinciosii trebuie sa aiba ganduri bune, pline de speranta, incredere si iubire pentru a primi cu adevarat in sufletele lor lumina Invierii Mantuitorului.

 

Sarbatoarea Pastelui este importanta pentru cei mici prin venirea Iepurasului care a devenit aproape la fel de popular ca Mos Craciun. Simbolic, Iepurasul de Paste este un personaj care are un rol bine stabilit in aceasta perioada. El este un personaj fictiv, caruia parintii ii acorda rolul de a vedea daca cei mici au fost cuminti. In functie de ceea ce “descopera” Iepurasul, copiii sunt rasplatiti cu oua rosii dar si cu diverse daruri. La aceasta sarbatoare sunt obiceiuri care ii bucura pe copii. Printre aceste obiceiuri cele mai populare sunt: vopsitul sau pictatul oualor, ciocnitul oualor dar si spalatul pe fata in dimineata de Paste cu apa in care a fost lasat un ou rosu peste noapte. Traditia spune ca cei care respecta aceste obiceiuri vor fi sanatosi tot anul.

 

 

Familie

 

 

Copiii sunt entuziasmati in preajma sarbatorilor, ei vad ca toata casa se transforma si toata lumea se implica in pregatirea acestora. Vopsirea oualor e o activitate care ii atrage pe copii. Ei sunt incantati si de traditia ciocnirii oualor. Acesta este un joc la care participa si adultii si copiii, unde este declarat castigator cel mai rezistent ou rosu. La ciocnirea oualor se spune: “Hristos a inviat!” si se raspunde: “Adevarat a inviat!”. Pentru copii, Iepurasul de Paste ramane un simbol iubit pentru ca reuseste sa aduca bucurie si lumina in ochii lor. De Paste, cei mici primesc haine noi ca simbol al schimbarii si al renasterii naturii.

 

 

Ce cadouri pot oferi parintii copiilor de Paste?

 

 

Nu mai este mult timp si sarbatoarea Invierii Domnului se aproprie. Pe langa curatenia de dinaintea Pastelui si pregatirea preparatelor traditionale, oamenii pregatesc cadourile pentru cei dragi. In zilele noastre, timpul este pretios si orice modalitate de a-l economisi conteaza. Astfel, cumparaturile online sunt de mare ajutor. Din confortul casei poti achizitiona pentru tine si cei dragi tie tot ce ai nevoie. Livrarea este rapida, reducerile sunt atractive iar produsele sunt variate, trebuie doar sa alegi ce-ti place.

 

 

fetita probeaza rochia

 

 

Cele mai frumoase sentimente ne cuprind atunci cand cumparam cadouri pentru copii. Bucuria de pe chipul lor, imbratisarile calde si inocenta lor ne fac sa uitam de griji si ne insenineaza viata. In perioada sarbatorilor religioase, mamele sunt cele mai aglomerate, de aceea dorim sa le dam o mana de ajutor la capitolul” inspiratie”.

 

Idei de cadouri pentru copiii tai:

 

1. Pentru bebelusi si copii cu varste cuprinse intre 0 si 2 ani, trebuie sa alegem cadourile cu mare grija. Desi dulciurile atrag copiii, trebuie sa limitam cantitatea de zahar deoarece acesta are efecte negative asupra sanatatii bebelusilor si a copiilor. In ceea ce priveste jucariile, acestea trebuie selectate conform varstei copilului pentru a evita pericolul inghitirii pieselor mici.

 

Cel mai frumos moment este cand alegem hainute pentru bebelusi si copii. Pastele reprezinta un prilej pentru a innoi garderoba micutilor iar Iepurasul de-abia asteapta sa le aduca hainute copiilor dragalasi si plini de energie. Chiar si in privinta hainelor trebuie sa fim atenti. Desi au rolul de a asigura caldura si confort bebelusului, hainutele pot afecta sanatatea acestuia daca nu sunt confectionate din materiale naturale ce permit pielii sa respire. Pe site-ul Liloo poti gasi hainute pentru copii, confectionate din bumbac 100%, conventional sau organic. Materialele realizate din bumbac conventional sunt certificate calicativ OEKO-TEX, clasa I iar cele realizate din bumbac organic detin certificare GOTS. Acesta este cel mai strict certificat international ce garanteaza productia ecologica de la cultivare, prelucrare pana la distributia produsului finit. Pentru copiii pana in 2 ani, cele mai potrivite cadouri sunt: body-uri, salopete, caciulite, bluze bebelusi, prosopele sau seturi special create pentru bebelusi si copii.

 

2. De sarbatori, traditia cere sa porti ceva nou iar Pastele din acest an nu ar trebui sa faca exceptie. Copiii peste doi ani au capacitatea de a intelege mai bine traditia Iepurasului de Paste. Vor fi foarte incantati de cadourile oferite de Iepuras indiferent ca sunt dulciuri, jucarii sau hainute noi. Pentru copiii peste doi ani poti gasi in magazinul online Liloo o varietate de produse: treninguri, tricouri, costumase de exterior, pantaloni scurti sau trei sferturi, hanorace, halate de baie, rochite, fustite si multe alte produse create cu drag pentru copii.

 

Iepurasul din partea firmei Liloo vine cu o reducere de 20% la toate produsele care nu sunt deja reduse, folosind codul PASTE, in perioada 01.04-20.04.2023!

 

 

iepuras

 

 

Ce cadouri pot oferi bunicii nepotilor in preajma Sarbatorilor Pascale?

 

 

Reuniunile familiale din aceasta perioada a anului au fost intotdeauna un motiv de bucurie si relaxare iar cea mai mare bucurie pentru bunici, este sa fie alaturi de nepotii lor. Indiferent ca vin nepotii la bunici sau bunicii la nepoti, bunicii trebuie sa pregateasca din timp darurile. Acestia isi vor aminti mereu de glasurile cristaline si de zambetele largi ale nepotilor atunci cand descopereau cu uimire sincera ce le-a adus Iepurasul. Avand in vedere timpurile pe care le traim, este bine ca persoanele in varsta sa evite aglomeratia. Acestea au sistemul imunitar slabit si le poate fi afectata sanatatea din cauza virusilor gripali agresivi. Bunicii s-au adaptat noilor timpuri in care tehnologia aduce o multime de beneficii oamenilor. Una din ele o reprezinta sansa de a cumpara online. Cu un singur click oamenii primesc acasa produsele dorite. De pe site-ul liloo.ro bunicii pot cumpara hainute de calitate la preturi avantajoase. Nepotii vor fi incantati sa poarte articole vestimentare daruite de bunici si, cu siguranta, le vor prezenta cu mandrie prietenilor lor.

 

 

Finutii sunt incantati de cadourile nasilor

 

 

Conform traditiei, finii se duc la nasi de Paste si servesc masa de pranz impreuna. Se obisnuieste ca in preajma sarbatorilor religioase precum Pastele si Craciunul, nasii de botez sa cumpere cadouri deosebite pentru fini.

 

Ce inseamna un cadou deosebit pentru pentru finuti? Este cadoul pe care il faci cu tot sufletul si prin care iti arati dragostea ta ca parinte spiritual. Pentru ca vrem sa fim alaturi de tine si sa faci cea mai inspirata alegere, am pregatit o lista cu 8 idei de cadouri:

 

1. Un halat de baie moale si pufos, va oferi o calda mangaiere dupa baita iar o pijama confortabila iti va ajuta finul sau finuta sa aiba un somn dulce si odihnitor.

 

2. Pentru finutii sub un an, un set format din salopete, body-uri si pantalonasi va fi ideal. In magazinul online Liloo vei gasi articole vestimentare in culori variate.

 

3. Niciodata nu vei da gres alegand un costum de trening sau un hanorac. Poti accesoriza tinuta cu o vestuta de aceeasi culoare cu costumul de trening sau in contrast.

 

4. Pentru fetitele cochete poti alege rochite si fustite moderne. Fetele adora sa isi exprime feminitatea prin vestimentatie. Pe site poti gasi si bentite moderne ce vor fi utile pe timp de primavara.

 

5. Dupa Sarbatorile Pascale urmeaza perioada calda din an, astfel un costumas de vara va fi un cadou potrivit. Poti alege din costumasele de pe site sau poti forma tu un costumas, combinand un tricou cu pantaloni scurti sau trei sferturi.

 

6. Pentru fetite, mai poti alege colanti si tricouri. Intotdeauna, colantii au asigurat confort si lejeritate in miscare. Acestia sunt lungi sau trei sferturi.

 

7. Accesoriile sunt utile in garderoba micutilor. Poti completa cadourile cu caciulite, botosei pentru bebelusi, slipi, boxeri, chilotei si maiouri.

 

8. Articole specifice Sarbatorilor Pascale.

 

Studiaza cu atentie lista cu idei de cadouri si alege ceea ce crezi ca le va face o mare bucurie! Aceste idei sunt utile si pentru finii ai caror nasi au copii.

 

 

salopeta iepuras

 

 

Matusile trebuie sa pregateasca din timp cadourile pentru nepoti si nepoate

 

 

Inainte de Paste, oamenii fac listele de cumparaturi in care sunt incluse si cadourile pentru cei dragi. In general, femeile sunt cele care se ocupa de achizitionare cadourilor. Femeile sunt mame, fiice, nepoate, bunici si matusi. Matusile sunt adorate de copii, in special in primii ani de viata. Cu siguranta intrebarea: “Cu ce a venit la tine Iepurasul, tusi?’’ rostita cu gingasie si curiozitate le-a bucurat pe matusi. Hainutele, dulciurile si jucariile sunt cele mai dorite cadouri de la Iepuras. In ceea ce priveste hainutele, indragitele matusi nu trebuie sa-si faca griji. Magazinul online Liloo le vine in ajutor cu articole vestimentare moderne, practice si calitative. Pe site poti gasi o varietate de produse cu reduceri substantiale. Orice banut economisit conteaza in zilele noastre.

 

 

fetita cu cadouri 1

 

 

Cum poti fi un Iepuras pentru un copil nevoias?

 

 

Intelegerea nevoilor semenilor nostri exista zilnic in fiecare persoana dar, sarbatorile religioase au puterea sa amplifice acea dorinta de a darui. Din nefericire, nu toti copiii primesc cadouri de Paste. Cel mai important cadou pe care-l pot primi de la Iepuras este hrana de zi cu zi. Dulciurile, hainutele si jucariile noi sunt vise neimplinite pentru copiii sarmani.

 

Anul acesta, Iepurasul poti fi chiar tu, aducand daruri acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Poti alege o familie sarmana ce nu are puterea financiara sa-i cumpere hainute noi copilului. Faptul ca aducem bucurie unui copil sarman prin darurile facute ne aduce aminte de copilarie noastra si de perioadele cand ne innoiam de Paste. Astfel, poti oferi bucurie unui copil cumparandu-i alimente si hainute noi. Pe site-ul liloo.ro vei gasi haine la preturi accesibile. Prin faptele noastre bune simtim Invierea Domnului si sarbatorim cu adevarat Sfanta Sarbatoare a Pastelui.

 

Nu uita! Copiii vor sa arate cool iar hainutele sunt un cadou cu care nu vei da gres niciodata.

 

imagini: Depositphotos&Liloo

Scrie un comentariu