Brandul Liloo – creat din pasiune pentru hainute si din dragoste pentru copii

Publicat de Madalina 05.03.2021 0 Comentarii

Sa detii o afacere in Romania nu este o munca usoara, insa atunci cand pui suflet in ceea ce faci gasesti solutiile necesare pentru a rezista tuturor obstacolelor ce apar in viata fiecarui antreprenor. Productia articolelor vestimentare este una dintre cele mai mari provocari pentru antreprenorii romani care au ca obiectiv principal satisfacerea nevoilor consumatorilor prin fabricarea de produse romanesti. Consumand ceea ce producem vom influenta atat cresterea economica dar si increderea romanilor in produsele romanesti. Din dorinta de dezvoltare si autonomie in industria textila a luat nastere Liloo - un brand autentic romanesc care aduce plusvaloare in viata romanilor.

 

Desi nu exista o reteta a succesului, in cele ce urmeaza va vom prezenta factorii care au contribuit la “nasterea” brandului Liloo si va vom impartasi cateva aspecte esentiale intr-o afacere.

 

 

Fetita somnoroasa 1

 

 

Identitatea brandului Liloo

 

 

Un brand are ADN, personalitate, identitate si ofera valoare creatiilor sale. Am putea considera brandul ca o particula care exista in ADN-ul fiecarui produs. Indiferent ce modificari ar suferi o creatie, brandul ramane acelasi. Un exemplu de creatie sunt produsele pentru bebelusi. Chiar daca se intervine asupra produsului modificandu-se culoarea, imprimeul sau croiala, acesta va fi mereu valorificat si vandut sub imaginea celui care l-a creat. Designerul Jenifer Kinon afirma urmatorul aspect: “O persoana are un suflet. Un produs are un brand.”

 

Daca Liloo ar fi o persoana, cine ar fi? Raspunsul este simplu. Daca Liloo ar fi o persoana, ar fi un “bebelus” care se naste, creste si are viitorul inainte. Pentru a se dezvolta armonios, un bebelus are nevoie de ingrijire, atentie si multa dragoste. De aceea, intreprinzatorii brandului Liloo isi doresc sa-l dezvolte intr-un mod responsabil, punand suflet in fiecare model iesit pe piata. Am putea spune ca unul din factorii care au contribuit la crearea acestui brand este dragostea pentru copii, inegalabila in aceasta lume. Copiii sunt viitorul, reprezinta nemurirea fiintei umane. Fiecare produs marca Liloo este confectionat in Romania din dragoste pentru copii.

 

 

Bebelus zambaret

 

 

Ce semnifica brandul Liloo?

 

 

Liloo este un producator roman de haine pentru bebelusi si copii, a carui misiune este sa ofere celor mai mici membri ai familiilor romanilor haine de calitate, din cel mai bun bumbac, la preturi avantajoase. Reprezentantii brandului sunt intr-o continua informare si dezvoltare pentru a oferi copiilor siguranta si confort in ceea ce priveste vestimentatia. Dezvoltandu-se, Liloo devine un factor important al mediului antreprenorial in Romania, reprezentand un motor de crestere economica dar si o sursa importanta de locuri de munca.

 

In Atelierul Liloo, inginerul textilist impreuna cu echipa sa se ocupa de crearea produselor. Pentru a reusi acest lucru este nevoie de mult timp alocat informarii si studierii cerintelor pietei. Talentul, imaginatia si experienta sunt trei caracteristici importante ce descriu un designer de produs. Imbinand confortul cu design-ul trendy, in magazinul online Liloo veti gasi mereu articole vestimentare in tendintele actuale ale modei ce vor oferi copilului tau aparitii de exceptie.

 

Brand-ul Liloo a aparut pe piata din toamna anului 2012, fiind o afacere de familie cu activitate in industria vestimentara pentru copii. Fondatorii brandului au in spate o experienta de peste 20 ani de ani in industria textila, realizand numeroase colaborari atat cu clienti romani, cat si cu clienti straini care pun calitatea pe primul loc. Inainte de a fi creat acest brand, societatea a lucrat sub o alta denumire pentru branduri renumite din Italia si Anglia. Un alt factor important il reprezinta experienta in industria textila a colectivului format din ingineri si confectioneri care au lucrat de-a lungul timpului pentru marci internationale de producatori de haine pentru adulti si copii.

 

 

Pasiune transformata in afacere

 

 

Cand pui suflet in ceea ce faci, cand muncesti cu daruire poti sa iti transformi pasiunea intr-o afacere. Un astfel de exemplu este Liloo, un brand “nascut” din pasiunea pentru crearea hainutelor de copii. Echipa Liloo pune suflet iar copilul tau simte acest lucru. Fiecare model e o creatie realizata in Atelierul Liloo unde toti angajatii isi unesc fortele pentru a obtine produsul dorit. Partea tehnica este asigurata de un inginer textilist cu o experienta vasta in industria vestimentara pentru adulti si copii. Acesta considera ca o persoana trebuie sa se specializeze in domeniul in care doreste sa lucreze pe viitor. Deviza acestui profesionist este urmatoarea: “Alege-ti profesia care iti place si vei vedea ca lucrurile prind viata, avand satisfactie la nivel sufletesc!’’ Din pasiune pentru hainute si din dragoste pentru copii a creat articole vestimentare care sa le asigure acestora siguranta si confort.

 

Echipa din departamentul de productie, aflata sub indrumarea inginerului textilist colaboreaza cu departamentul de marketing, coordonat de un business development manager. Un specialist in marketing este extrem de important pentru toate business-urile ce isi desfasoara activitatea in mediul online. Constient de faptul ca marketingul este coloana vertebrala a oricarei afaceri, managerul si-a format o echipa tanara, aducand noutatile din domeniu celor interesati. Dintre troate atributiile specifice acestui domeniu, site-ul este cel mai important deoarece aici sunt expuse toate modelele noastre, create cu drag in Atelierul Liloo.

 

Imaginile produselor ocupa un rol important in structura unui website. De aceea, persoana care face optimizarea si editarea pozelor, incarca pe site imagini de calitate cu detalii despre cusaturi si accesorii care sa ofere vizitatorilor posibilitatea de a studia minutios fiecare produs.

 

Alaturi de imaginile reprezentative ale produselor gasiti descrieri amanuntite care au rolul de a prezenta produsele si de a informa clientii despre utilizarea si intretinerea lor. De asemenea, pe platforma Liloo vei gasi la Informatii despre ingrijirea produselor liloo metode de intretinere a hainelor. Acordarea unei atentii sporite modului in care intretinem hainele copilului nu numai ca le va prelungi durata de viata, dar va insemna si o reducere a cheltuielilor.

 

O idee excelenta a managerului a fost introducerea pe site a voucherelor online destinate persoanelor care vor sa-i surprinda pe cei dragi cu produse de calitate. Daca alegi sa faci cadou hainute este recomandat sa intrebi mamica pentru ce marime ar vrea sa-i cumperi hainutele sau sa ii faci cadou un voucher de la Liloo unde isi poate alege ea modelul, culoarea si marimea preferata. Avand in vedere situatia in care ne aflam si faptul ca se recomanda evitarea vizitelor, in special la bebelusi, este foarte util acest voucher cadou.

 

 

Atelierul Liloo, munca in echipa

 

 

Indiferent de domeniul de activitate, munca in echipa este esentiala pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pentru ca o echipa sa fie productiva, membrii acesteia trebuie sa aiba obiective comune, sa comunice, sa colaboreze si sa se sprijine reciproc. Un exemplu de munca in echipa il constituie realizarea botoseilor. Sub “aripa” inginerului textilist, colegii din departamentul de productie ce lucreaza la prototip au venit cu idei inovatoare care sa ajute la finalizarea acestui produs. Cu rolul de a asigura caldura picioruselor micutilor, talpa botoseilor a fost dublata. Cusatura de unire a celor doua straturi este ascunsa in interior pentru ca talpa sa ramana fina, asigurandu-se astfel confortul bebelusului. Toate cusaturile din interiorul botoseilor sunt aplatizate pentru a nu crea disconfort micutului atunci cand ii poarta. Tehnica aplatizarii cusaturilor se regaseste si la articolele vestimentare ideale pentru activitatile de interior sau de exterior ale copiilor, precum: costume de trening, hanorace, bluze si pantaloni de trening.

 

 

Botosei imprimeu model stars rockets

 

 

In ceea ce priveste confectionarea tricourilor cu maneca lunga, sefa CTC a venit cu ideea atasarii prin coasere a unui parasudore in zona gatului, o banda protectoare ce are rolul de a retine transpiratia si de a oferi un aspect vizual placut. Dupa confectionare si control, produsul este calcat cu o statie profesionala. Calcarea la temperatura ridicata cu presiune mare a abururului are rol de dezinfectant termic. Acest lucru ofera un plus de siguranta si protectie in fata germenilor. Fiecare membru al echipei se implica pentru a fi realizate produse ce satisfac pretentiile celor mai exigente mamici.

 

“Noi nu avem angajati, noi avem colegi cu care formam o echipa, echipa Liloo, insa echipa noastra este incompleta fara ei…clientii nostri.’’ Este principiul pe care se bazeaza fondatorii brandului romanesc Liloo.

 

 

Calitatea materialelor conteaza atunci cand pui pe primul loc sanatatea copilului tau

 

 

Stim cat de important este pentru tine sa ii oferi copilului tau tot confortul de care are nevoie pentru a creste sanatos. Ca mamica, trebuie sa fii atenta la aspectele ce contribuie la dezvoltarea armonioasa a puisorului tau, precum alimentatia, orele de somn si vestimentatia. In ceea ce priveste ultimul aspect, compania Liloo vine in ajutorul mamicilor creand hainute din materiale de calitate superioara pentru bebelusi si copii.

 

Furnizorul de materie prima este o fabrica mare ce detine toate certificatele necesare, care asigura materia prima si pentru multe branduri cunoscute. Materialele sunt moi avand o elasticiate naturala a fibrei si un tuseu extrem de prietenos cu pielea bebelusului. Pielea acestuia este sensibila si fragila, motiv pentru care are nevoie de o ingrijire adecvata. Produsele confectionate in Atelierul Liloo sunt din bumbac natural, un material fin, realizat in conformitate cu Standardul 100 Oeko-Tex, clasa I, indeplinind toate normele de siguranta si calitate din domeniul textilelor. Fiecare material este verificat de specialistii Liloo inainte sa ajunga in sectia de productie.

 

Atelierul este aprovizionat cu materie prima din timp pentru a asigura stocurile cu produsele necesare fiecarui sezon. Inainte de fabricarea unui articol vestimentar se pregatesc rolele din materialul respectiv, derulandu-se pentru a fi lasate la odihna intre 24 si 48 h.

 

La fiecare produs se face un prototip care se verifica facand probe la mai multe persoane reprezentative pentru o categorie de varsta. Dupa realizarea prototipului se face o masuratoare a produsului care se noteaza in fisa acestuia. Pentru a se stabili contractia produsului, acesta se spala si se masoara din nou comparandu-se dimensiunile. In functie de dimensiunile rezultate dupa spalare se realizeaza croirea produsului in cantitatile stabilite. Se intocmeste procesul de productie iar produsul este dat in lucru, fiind urmarit de catre persoana care asigura calitatea produselor. Sunt folosite ate si capse in tonalitatea produsului. Capsele sunt plastifiate, calitative, durabile, nu oxideaza, nu contin nichel, metale grele sau azoderivati care pot provoca alergii bebelusului.

 

 

Teanc de hainute

 

 

Dupa finalizarea produsului se face un control riguros al calitatii, urmand apoi depozitarea acestuia. Produsele sunt depozitate dupa categorie in rafturi special create pentru stocarea lor. Camera este curata si aerisita pentru a oferi produselor o depozitare in conditii optime. Echipa liloo respecta cu strictete masurile de siguranta prin igienizarea si dezinfectia riguroasa a spatiului unde sunt confectionate hainutele pentru bebelusi si copii. De asemenea, firmele de curierat fac eforturi imense pentru a distribui la timp comenzile si in acelasi timp respecta masurile de siguranta pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. Un bun exemplu sunt partenerii nostri de la Sameday cu initiativa #safeday.

 

In magazinul online Liloo gasiti atat produse uni, cat si cu imprimeuri vesele si haioase. Imprimeurile sunt realizate prin serigrafie (silk screen print) de inalta rezolutie cu rezistenta la spalari multiple. Este utilizata vopsea pe baza de apa pentru serigrafiere, prietenoasa cu mediul inconjurator si cu pielea copilului. Aceasta nu provoaca alergii, imprimeul este fin la atingere si nu zgarie. Indiferent ca alegi un body sau o salopeta cu o girafa dragalasa, cu un leu visator sau cu Xerus, copilul tau va fi eroul principal dintr-o poveste plina de aventuri. Imprimeul fiecarei salopete spune o poveste ce va deveni nemuritoare de fiecare data cand puiul tau o va purta.

 

 

Nu mai sta pe ganduri si comanda cu incredere hainute marca Liloo, special create pentru nevoile celor mici! Pielea copilului tau va fi rasfatata iar confortul va fi la cel mai inalt nivel.

imagini: Depositphotos & Bigstock

 

Scrie un comentariu