Body-ul pentru copii, cel mai indragit articol vestimentar!

Publicat de Madalina 12.01.2022 0 Comentarii

Body-ul pentru copii este articolul vestimentar cel mai indragit de catre toti parintii. Mamicile sunt fascinate de aceasta hainuta. Acum cand body a devenit cea mai populara piesa vestimentara, nici o mamica nu isi poate imagina cum poate creste un copil fara acest articol vestimentar.

 

 

Fetita imbracata in body

 

 

Istoricul body-ului

 

 

Aceasta piesa vestimentara a fost folosita pentru copiii nascuti la inceputul secolului XX. Nu se stie exact cine a inventat body-ul. Putem afirma ca si inainte de aceasta perioada au existat obiecte de imbracaminte de acest fel, expuse in muzeu, confectionate din panza de bumbac sau din bumbac crosetat, prevazute cu extensii frontale si dorsale, dar si cu prelungire pe picior, creandu-se posibilitatea de a putea fi prinse cu ace de siguranta sau cu nasturi. Body-ul era la inceput fabricat din materiale naturale de culoare alba, dar pe la jumatatea secolului XX au inceput sa fie confectionate si body-uri colorate.

 

Perioada de maxima evolutie a body-ului a fost cea de la finalul anilor 50. Aceasta evolutie se datoreaza industriei de publicitate din America si a mamelor emancipate care doreau produse moderne si usor de folosit pentru copiii lor. Astfel, body-ul a ajuns pe lista obiectelor de prima necesitate a parintilor. Ultima inventie aparuta in zilele noastre este smartbody-ul creat de o companie din SUA, care a lansat pe piata Mimo.

 

Body-ul isi are originile in salopeta pentru adulti. Acesta inlocuieste clasicul maiou care se ridica atunci cand copilul se misca. Acest articol vestimentar ofera puiului tau libertate de miscare si este si un bun suport pentru scutec. In acelasi timp este usor de intretinut, practic si util. Pentru orice nou-nascut, body-ul este hainuta perfecta, confortabila, cu margini foarte moi si cu putine cusaturi pentru a nu crea disconfort in timpul purtarii.

 

 

Principalele caracteristici ale body-ului

 

 

Usor de imbracat – are capse pe umar si intre picioare, sau capse laterale putand fi usor de imbracat

 

Poate fi folosit in toate anotimpurile – body-urile au fost create in asa fel incat sa fie nelipsite pe toata perioada anului. Astfel au fost create body-urile maneca lunga, body maneca lunga tip helanca pentru perioada toamna–iarna; body maiou si body maneca scurta pentru perioada primavara–vara

 

Articol vestimentar practic – acopera spatele si abdomenul, poate fi purtat atat pe timp de zi cat si noaptea deoarece mentine temperatura corpului si este confortabil. Asigura accesul usor la scutecul bebelusului.

 

Rezistent si usor de intretinut – body-urile confectionate din 100% bumbac se spala conform indicatiilor de pe eticheta. Desi sunt supuse la spalari repetate, ele sunt rezistente si pot fi folosite pe perioade indelungate de timp

 

Cusaturi fine – body-urile au cusaturi fine pentru a nu jena copilul in timpul purtarii

 

Preturi accesibile – in general preturile body-urilor sunt accesibile. Sunt site-uri cu acest articol vestimentar fabricat in Romania care intruneste toate caracteristicele enumerate mai sus. Daca iti doresti ca puiul tau sa poarte body-uri de calitate superioara, la preturi accesibile, iti recomandam sa intri pe site-ul Liloo unde vei gasi o adevarata colectie de body-uri atat pentru sezonul primavara – vara cat si pentru sezonul toamna – iarna. Acestea sunt confectionate din bumbac 100%, din material certificat Oeko Tex, clasa I. Le gasesti atat in culori uni cat si cu imprimeuri texturate sau imprimeuri facute prin metoda serigrafie (silk screen print) de inalta rezolutie cu rezistenta la spalari multiple. Pentru serigrafie se utilizeaza vopsea pe baza de apa - prietenoasa cu pielea bebelusului, nu zgarie, nu provoaca alergii. Mai jos gasiti tipurile de body-uri disponibile pe site-ul nostru, confectionate cu atentie la detalii in Romania.

 

 

Body capse laterale

 

 

body 7 capse liloo

 

 

Body-ul cu capse laterale poate fi atat cu maneca scurta cat si cu maneca lunga. Acest tip de body este destinat bebelusilor cu varste cuprinse intre 0 si 9 luni. Dupa aceasta varsta, se poate folosi body-ul cu prindere normala (in 4 capse). Este un articol vestimentar ce poate fi folosit atat in casa, la somn sau la plimbare si poate fi purtat pe sub alte haine. In anotimpul cald se poarta ca atare, fara nimic pe deasupra, iar in perioada rece se foloseste pe sub alte haine. Desi este prevazut cu capse, trebuie mentionat faptul ca acestea nu ating pielea fina a bebelusilor. Daca te-am facut curioasa poti incerca body-urile capse laterale cu maneca scurta sau lunga, confectionate in atelierul Liloo. Acestea sunt realizate din bumbac de calitate superioara si pot fi purtate cu incredere direct pe piele, atat in anotimpul cald cat si in cel rece. Utilizam vopsea pe baza de apa pentru serigrafiere - prietenoasa cu mediul inconjurator si cu pielea copilului - nu provoaca alergii, imprimeul este fin la atingere si nu zgarie.

 

 

Body helanca

 

 

body helanca liloo

 

 

Poate fi folosit in orice moment al zilei, atunci cand doarme, se joaca sau este scos la plimbare. Este usor de purtat si de imbracat datorita capselor laterale dispuse atat pe umar cat si pe guler dar si a celor dintre picioruse. Acestea sunt potrivite pentru copii cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani. Gulerul este inalt si dublat pe toata lungimea lui, obtinandu-se 2 straturi de material ce apara foarte bine de frig zona gatului si a cefei. Manecile body-ului sunt lungi si acopera foarte bine incheieturile pentru a le proteja de frig in sezonul rece. Prin versatilitatea sa, body-ul iti da libertatea de a-l integra cu usurinta in tinuta copilului, indiferent de imprejurare sau stil. Acesta se poate combina cu fustite, rochite, pantaloni cu botosei sau manseta, pantaloni de trening, blugi, colanti, sau chiar costumase din 2 piese.

 

 

Body maiou

 

 

body maiou liloo

 

 

Atunci cand vorbim despre haine pentru copii si bebelusi, body-urile maiou sunt nelipsite din garderoba celor mici, fiind potrivite pentru orice anotimp. Acest tip de body poate fi purtat ca atare sau pe sub alte hainute. Asigura confortul pielii bebelusului, ii ofera racoare in zilele calduroase si caldura necesara in perioada rece. Fiind realizate din bumbac fin ele garanteaza sanatatea pielii, tin de cald, protejeaza spatele si burtica celui mic dar ofera si suport suplimentar pentru scutec. Absolut toate body-urile disponibile pe site-ul Liloo sunt realizate cu o grija deosebita la detalii, din bumbac de calitate superioara, moale si fin la atingere! De asemenea, sunt confortabile, usor de imbracat si nu se deformeaza daca sunt spalate la temperatura indicata pe eticheta. Cel mic se va simti extraordinar in fiecare moment si va avea o mare libertate de miscare. Cele doua capse cu care sunt prevazute toate modelele de body sunt durabile, nu oxideaza, nu contin nichel, metale grele sau azoderivati care pot provoca alergii copilului.

 

 

Body maneca lunga/scurta

 

 

body roz

 

 

Acesta poate fi purtat atat in sezonul cald cat si in sezonul rece. Este potrivit atat pentru primele luni de viata cat si ulterior. Ii asigura micutului libertate de miscare si ii tine de cald la spate si la burtica. Faptul ca este prevazut cu capse, ii vine in ajutor atat mamei cat si copilului. Trebuie mentionat ca metoda de prindere a capselor de pe umar este realizata printr-un sistem de coasere in asa fel incat capsele sa nu fie la vedere si nici sa nu jeneze copilul. Body-ul este un articol vestimentar foarte versatil si poate fi purtat atat in casa la somn cat si afara, la plimbare, pe sub alte hainute, in functie de temperaturi. Este recomandat ca body-ul sa fie confectionat din bumbac 100%. Imprimeurile care se gasesc pe acest tip de body sunt vesele si viu colorate, ajutand la stimularea imaginatiei copilului.

 

Cu toate ca industria de haine pentru copii cunoaste o evolutie spectaculoasa, body-ul ramane cel mai cautat articol vestimentar. Acestea sunt comode, utile, se gasesc atat in culori uni cat si cu imprimeuri hazlii si vesel colorate, precum cele de la Liloo. Atunci cand alegem un body trebuie sa fim foarte atenti atat la calitatea materialului din care este confectionat, la alegerea marimii corespunzatoare bebelusului nostru, la cusaturi si la toate detaliile care contribuie la realizarea lui. In concluzie, oricate mamici am intreba, ne vor raspunde ca nu concep ca garderoba vestimentara a puiului lor sa nu includa minunatele body-uri!

 

imagini: Depositphotos & Liloo

Scrie un comentariu