Alege pentru copilul tau garderoba adecvata pentru sezonul rece!

Publicat de Madalina 20.12.2021 0 Comentarii

Calendaristic iarna a sosit inca de pe 1 Decembrie. Am observat cu totii ca in ultimele zile anotimpul rece si-a intrat in drepturi. Desi zapada se lasa asteptata, odata cu temperaturile scazute apare si marea dilema a parintilor si anume cum aleg hainutele potrivite pentru micutii lor. Aceasta nedumerire se regaseste atat in randul proaspetilor parinti cat si in randul parintilor experimentati. Stim ca de regula mamicile sunt cele care selecteaza imbracamintea piticilor pentru fiecare ocazie. In acelasi timp, este bine sa tinem cont si de parerea copiilor nostri. Inca de mici, copiii isi formeaza simtul estetic, insusindu-si anumite reguli vestimentare sub indrumarea atenta a parintilor. Mai jos va enumeram cateva sfaturi vestimentare legate de imprejurarile in care urmeaza sa-si desfasoare activitatile zilnice copilul vostru.

 

 

copii pe zapada

 

 

Cum imbracam nou-nascutul la iesirea din maternitate?

 

 

Bucuria venirii pe lume a unui bebelus este nemarginita. La fel trebuie sa fie si grija unui parinte legata de hainutele alese pentru nou-nascut iarna. Ideale in sezonul rece sunt body-urile cu maneca lunga, pantalonii cu botosei sau salopete, impreuna cu o caciulita. Pentru confortul termic al bebelusului nu trebuie sa uitam sa il invelim cu o patura groasa. Este ideal sa ai pregatite hainutele necesare pentru maternitate, inainte de nastere. Sunt recomandate hainute practice si comode, din materiale naturale, cu o marime adecvata dimensiunii copilului pentru ca acesta sa se poata misca liber. Stim ca este greu pentru o mamica sa mearga la cumparaturi, mai ales cand se afla un ultimele luni de sarcina, de aceea echipa Liloo iti vine in ajutor cu setul scos bebe din maternitate. Acesta este confectionat din bumbac de calitate superioara, moale si fin cu pielea sensibila a nou-nascutului. Stim ca de cele mai multe ori timpul este pretios, tocmai de aceea am creat acest compleu. Setul contine toate articolele vestimentare necesare unui nou-nascut din prima zi de la nastere.

 

 

set maternitate

 

 

Calatoria cu masina

 

 

Pentru plimbarea cu masina trebuie sa luam in considerare ca hainele tip sac de dormit, combinezoanele sau gecile groase nu sunt deloc potrivite. In sezonul in care ne aflam, acestea pot face ca micutul sa fie strans mai tare in centuri iar in cazul unui accident, riscul de aparitie al ranilor ar fi destul de ridicat. Este recomandat sa fie citite instructiunile scaunelor de masina unde este mentionat ca se interzice prinderea copiilor in scaun imbracati cu haine groase. Asadar, putem folosi o paturica mai groasa sau o geaca, astfel incat odata ajunsi la masina sa le putem indeparta cu usurinta in momentul in care copilul s-a incalzit. In sezonul rece trebuie sa tinem cont de faptul ca datorita temperaturilor scazute, trebuie sa imbracam copilul cu mai multe straturi de hainute pentru a nu simti frigul. In momentul in care micutul pleaca la plimbare cu masina trebuie sa fim foarte atenti si pe masura ce in masina se incalzeste sa dam cate un strat de hainute jos. In acest mod evitam ca prichindelul sa transpire.

 

 

Cum imbracam copilul la sanius?

 

 

Tuturor ne place zapada dar cel mai tare se bucura copiii. Acestia sunt foarte fericiti atunci cand vad primii fulgi de nea, dar si mai bucurosi daca zapada se aseaza si pot iesi afara cu sania. La sanius copilul este plin de voiosie, alearga, se joaca cu zapada, existand riscul sa transpire mai mult. Este important ca hainutele alese sa fie din bumbac 100%, deoarece bumbacul mentine circulatia corecta a aerului, incalzind corpul copilului. Este recomandat ca hainutele sa fie lejere, nici prea strampte, nici prea largi, oferindu-i astfel libertate de miscare. Inainte de orice, trebuie sa te asiguri ca mainile si piciorusele copilasului sunt incalzite tot timpul. Acestea fiind spuse, nu trebuie sa iti imbraci prichindelul in hainute prea groase, intrucat ar putea sa transpire si sa nu se poata bucura de activitatile in aer liber. Recomandat este sa imbraci copilasul in mai multe straturi de haine, care pot fi puse si date jos cu usurinta. Astfel, iti va fi usor sa ii ajustezi vestimentatia in functie de temperatura de afara. In cazul copiilor mai mici, care sunt scosi la plimbare cu sania, acestia vor avea nevoie de haine mai calduroase decat de obicei. Pentru ca nu se misca foarte mult, corpul lui nu genereaza suficienta caldura. In aceste situatii, poti lua cu tine o paturica groasa si confortabila, care va aduce un plus de caldura. Foarte importante sunt hainutele care sunt purtate la exterior. Acestea trebuie sa fie rezistente la apa si la vant. Astfel, alege o jacheta din material impermeabil, care sa fie suficient de spatioasa incat sa iti permita sa mai adaugi un strat de hainute cand se face frig.

 

 

Haine pentru cresa/gradinita

 

 

set gradinita cresa toamna iarna

 

 

Inca din primele zile la cresa sau gradinita, atunci cand vine vorba de hainutele celor mici, trebuie luat in calcul faptul ca micutii nu dispun nici de foarte multa rabdare si nu au nici indemanarea necesare. Unul din principalele criterii pe care trebuie sa le respecte imbracamintea acestora este acela de a putea fi manevrata cat mai usor de catre cei mici. Un alt criteriu de care trebuie sa tinem cont este ca hainutele copilului sa fie cat mai comode si simplu de imbracat sau dezbracat. De aceea, acestea trebuie sa fie confectionate din materialele 100% naturale, avand in vedere ca micutii sunt intr-o continua miscare. Atunci cand intri intr-un magazin, tentatiile sunt mari si poti face cheltuieli inutile. Pentru a nu pierde timpul prin magazine si a echilibra bugetul familial, Liloo iti vine in ajutor cu diversitatea seturilor de gradinita si cresa. Aceste seturi sunt gata pregatite cu strictul necesar in functie de anotimp si sunt destinate atat baietilor cat si fetitelor. Hainutele sunt aranjate frumos intr-un saculet cu stelute, vesel si practic. Produsele ce alcatuiesc aceste seturi, reprezinta strictul necesar de schimburi ale copilului la gradinita sau cresa. Produsele sunt confectionate din materiale de calitate superioara oferind confortul si lejeritatea de care are nevoie cel mic. Hainutele sunt viu colorate, cu imprimeuri atractive ce ofera copiilor o stare de veselie, atragand privirea partenerilor de joaca. Fibra naturala de bumbac 100% nu elimina particule ce pot declansa alergii. Poti avea incredere totala in hainele produse in atelierul Liloo, deoarece folosim materiale certificate calitativ Oeko-Tex clasa I, indeplinind toate normele de siguranta si calitate din domeniul textilelor.

 

 

Cum imbracam copilul la plimbare

 

 

Chiar daca vremea de afara este friguroasa este bine totusi ca cel mic sa fie scos putin la aer curat. Indicat este conform mai multor studii ca cel mic sa aiba o haina in plus fata de cum esti imbracat tu ca adult. Pentru bebelusi putem folosi in carucior un sac de dormit sau o paturica mai groasa. In acest fel, aerul rece nu va afecta pielea sensibila a bebelusului. Va recomandam sa incercati paturicile groase de la Liloo. Acestea sunt confectionate dintr-un strat dublu de bumbac, sunt moi si placute la atingere. Paturica pastreaza temperatura potrivita pentru corpul bebelusului tau si reda un confort ridicat acestuia datorita proprietatii bumbacului de a mentine caldura, asigurand circulatia corecta a aerului.

 

 

Cum imbracam copilul in casa

 

 

Principala calitate pe care trebuie sa o cautam la hainele pentru copii este confortul, dar sa ne uitam atent si la materialul din care sunt confectionate. Materialul trebuie sa fie bland cu pielea copilului si sa mentina temperatura optima. Atunci cand cel mic sta in casa trebuie imbracat cat mai lejer si confortabil. Pentru o stare de bine si un confort sporit, copilul nu trebuie infofolit. Ne putem orienta in functie de cum ne este noua bine ca adulti. Daca noua nu ne este frig intr-o bluza, atunci si pe copil il putem lasa cu un maiou/body si o bluzita pe deasupra impreuna cu o pereche de pantalonasi. Modul in care imbracam copilul si temperatura ambientala cu care il obisnuim, contribuie la dezvoltarea corecta a sistemului imunitar, ajutand copilul sa se „caleasca”. Astfel, vom avea un copil sanatos si plin de viata!

 

 

Cum imbracam copilul noaptea

 

 

stars rockets

 

 

Pentru ca micutul sa aiba parte de un somn bun si odihnitor trebuie sa avem grija la tinuta de noapte. Ea trebuie aleasa in functie de sezon, de temperatura ambientala din casa si de varsta. Este recomandat ca temperatura din camera in care doarme copilul sa oscileze intre 22-24 grade °C. In anotimpul rece copilul mic trebuie imbracat putin mai gros in timpul somnului deoarece exista tendinta ca micutul sa se dezveleasca. El risca sa se trezeasca din cauza disconfortului termic. Pentru bebelusi ideala ar fi o salopeta cu botosei. Hainutele bebelusului trebuie sa fie confectionate din bumbac 100% si sa aiba capse sau fermoar. In acest fel va fi mai simpla schimbarea scutecului pe timpul noptii. La copiii mai marisori putem opta pentru o pijama din doua piese. Pentru pijamale de calitate va invitam sa accesati site-ul liloo.ro. Aici gasiti multe modele de pijamale, realizate din material natural care regleaza temperatura corpului si asigura protectie permanenta prin absorbtia umezelii, in special pentru prichindeii care transpira in timpul somnului. Copilul adoarme mai repede atunci cand este imbracat cu o pijama confortabila iar dimineata se trezeste odihnit si pregatit pentru o noua zi plina de activitati.

 

Instructiunile imbracatului se schimba in functie de varsta copilului, de temperatura de afara sau din interior si de activitatea pe care o desfasoara copilul. Asadar, pentru orice ocazie, este de preferat sa alegem functionalitatea hainelor in detrimentul modei, pentru ca micutii sa se simta confortabil si sa fie in siguranta!

 

imagini: Unsplash & Liloo

Scrie un comentariu