Tips & tricks: 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa cresti un copil fericit

Publicat de Iuliana 21.02.2020 0 Comentarii

Vestea ca vei deveni mama este cel mai frumos cadou pe care il poti primi de la viata. Cu siguranta vei opta pentru o alimentatie echilibrata, alternata cu exercitii fizice, ce au beneficii enorme pentru sanatatea ta si a copilului. Oare este suficienta doar pregatirea fizica pentru o dezvoltare armoniosa si corecta a copilului?

 

 

copil care intinde rufele 

 

 

Legatura unica si magica dintre o mama si copilul sau ia nastere din momentul in care acesta se dezvolta intrauterin. In pantecul mamei, copilul simte starile emotionale prin care trece mama sa zi de zi, acestea avand un impact puternic asupra dezvoltarii copilului. Fatul va simti bucuria, tristetea, ingrijorarea, suspinul si alte stari prin care trece mama sa, de aceea viitoarea mamica trebuie sa fie atenta la stilul de viata pe care il adopta pe perioada sarcinii. . 

 

 

Pentru o buna dezvoltare emotionala a copilului tau, iata cateva sfaturi ce te vor ajuta sa creezi o legatura sanatoasa si durabila cu propriul copil!

 

 

Alunga din viata ta starile negative

 

 

In cele noua luni de sarcina mamica transmite copilului sau toate starile sale, de aceea este bine sa gaseasca alternative ce o ajuta sa indeparteze starile negative din viata sa, pentru a oferi un inceput de viata linistit copilului sau. O metoda anti-stres este cititul. Citind cu voce tare in timp ce iti mangai burtica, vei observa schimbarile benefice asupra starii tale de spirit si ale copilului tau. De asemenea, se recomanda ambilor parinti sa vorbeasca zilnic cu fatul pentru a-l obisnui cu tonalitatea vocilor.

 

 

Nu renunta la viata sociala dupa nastere

 

 

Dupa nastere mama va trece, de asemeni printr-o multime de sentimente care se vor transmite copilului, ori de cate ori se afla in preajma acestuia. Din aceasta cauza bebelusul este agitat atunci cand mama este suparata si ingrijorata si este linistit si vesel atunci cand ea se simte bine. O mama sanatoasa fizic si psihic va ajuta foarte mult copilul sa creasca si sa se dezvolte armonios. Venirea pe lume a unui copil nu inseamna izolare in viata unei proaspete mamici. Pediatrii recomanda iesirea in aer liber cu copilul, numai daca vremea este placuta si propice unei plimbari, deoarece bebelusii au imunitatea scazuta in primele luni de viata.

 

 

fetita cu floricica in mana 

 

 

O plimbare in parc poate fi benefica atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Mama se va bucura de prezenta prietenelor sale, impartasind cu ele aspecte din viata de mamica, iar bebelusul se va bucura de aerul proaspat de afara.

 

 

Alege hainele potrivite pentru a asigura confortul copilului tau

 

 

Calitatea materialului este un aspect foarte important in ceea ce priveste imbracamintea copilului. Liloo Baby recomanda achizitionarea hainutelor de bebelusi din bumbac 100% deoarece bumbacul este o fibra naturala, non alergica ce nu va provoca iritatii asupra pielii sensibile a bebelusului. Oferind confortul necesar copilului tau, vei beneficia de liniste si de mai mult timp pentru tine. Singurul mod prin care el isi poate exprima disconfortul este prin plans, asa ca atunci cand puiul tau nu se simte bine, nici tu nu vei avea parte de liniste. Accesand https://www.liloo.ro/, vei gasi o gama variata de hainute ce vor oferi copilului tau confortul dorit.

 

 

Evita sa iti exprimi nemultumirile in preajma copilului tau

 

 

Noptile nedormite, stresul, grijile cu privire la sanatatea copilului, oboseala sunt factori ce schimba starea de spirit a unei mamici, aceasta exprimandu-si tot timpul nemultumirile in preajma copilului. Acest lucru are un efect negativ asupra dezvoltarii copilului deoarece acesta imprumuta starile prin care trece mama sa. Copilul trebuie sa se simta in siguranta alaturi de mama sa, nu sa fie incarcat cu griji si probleme de la o varsta frageda. Va avea destul timp sa se maturizeze si sa faca fata problemelor si grijilor din viata de zi cu zi. Daca te simti depasita de situatie, apeleaza la prieteni sau rude, discutand despre problemele tale.

 

 

bebe mic zambaret 

 

 

Lasa copilul sa isi traiasca copilaria 

 

 

De foarte multe ori, mamele isi dojenesc copiii din orice nazbatie pe care o fac. Expresiile precum: “Ia mana de acolo!’’, “Nu te juca in nisip!’’, “Pleaca de langa mine!Te vei murdari de faina!”, “Off! Iar nu esti cuminte!”, “Nu ai voie sa pictezi!Te vei murdari!’’, dar si altele vor avea ca efect indepartarea copilului de mama, iar copilul se va dezvolta intr-o persoana ce nu are incredere in sine. Atunci cand faci gogosi sau fursecuri, poti lasa copilul sa modeleze cu mana sa, chiar daca se va murdari pe hainute. Prin aceasta experienta va veti amuza impreuna, iar copilul se va apropria mai mult de tine. In cazul in care ai mai multi copii, va fi mult mai distractiv.

 

 

In ceea ce priveste hainutele, nu-ti face griji! Magazinul online Liloo Baby vine in ajutorul tau. Accesand site-ul https://www.liloo.ro/, vei gasi o gama variata de hainute din materiale de calitate si la preturi accesibile. Poti alege hainute din bumbac, un material durabil, rezistent in timp, la uzura si spalari multiple.

Fii vesela si optimista pentru a dezvolta in sufletul copilului tau fericirea!

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu