Singurele 5 obiecte pe care trebuie sa le cumperi pentru bebe inainte de nastere

Publicat de Iuliana 20.03.2020 0 Comentarii

Atunci cand astepti un bebe, este greu sa nu te entuziasmezi si sa cumperi tot ce crezi ca ii va fi folositor copilasului, chiar daca acesta nu a venit inca pe lume. De asemenea, poate fi coplesitor sa primesti o multime de sfaturi de la cei din jurul tau, spunandu-ti ca vei avea nevoie fie de una, fie de alta. Totusi, nu trebuie sa exagerezi, mai ales ca vei avea destul timp sa cumperi tot ce ai nevoie pentru micutul tau.

 

 

bebe mic cu prosopul pe cap

 

 

Acestea fiind spuse, exista nu mai mult de 5 obiecte pe care orice mamica trebuie sa le detina inainte de momentul nasterii. Astfel, perioada de dupa va fi infinit mai usoara, iar tu vei putea sa ii acorzi toata atentia puisorului tau. Sigur ca exista multe accesorii si hainute care iti vor fi de folos, insa descopera-le, in lista de mai jos, pe cele care sunt cu adevarat esentiale!

 

1. Hainute pentru bebelusi

 

 

gemeni imbracati in alb

 

 

Iti garantam ca, in primele saptamani de viata, bebele va avea nevoie de mai multe hainute decat iti imaginezi. Va trebui schimbat foarte des, cand se murdareste de laptic, cand trebuie schimbat scutecul si in multe alte momente.

 

La noi gasesti hainute special gandite pentru bebelusi. Iata cateva exemple:

 

 

  • Body bebe – Sunt cea mai buna alegere pentru nou-nascuti. Specialistii in ingrijirea copiilor recomanda ca cei mici sa nu poarte decat bumbac, un material moale si pufos, cu proprietati non-alergenice, care pastreaza confortul termic, asa cum sunt body-urile pentru bebelusi din magazinul nostru, motiv pentru care pot fi purtate si pe post de pijamale.
  • Salopeta pentru bebe Foarte asemanatoare cu body-urile, salopetele sunt perfecte pentru a fi purtate in primele saptamani de viata. Inchise cu capse, acestea sunt foarte usor de imbracat si de schimbat. Capsele sunt realizate din materiale de calitate, durabile, care nu oxideaza si nu contin nichel, metale grele sau azoderivati care sa cauzeze alergii.
  • Accesorii: manusi, caciulite, sosete – In primele saptamani de viata ale nou-nascutului tau, ar fi bine sa ii pui manusi, al caror scop este ca cel mic sa nu se zgarie din greseala pe fata. Totodata, medicii pediatri recomanda ca, la inceputul vietii, capusorul celui mic sa fie in permanenta acoperit. Astfel, caciulitele il protejeaza de temperatura din exterior pana ce se va acomoda la noua lume.

 

In ceea ce priveste problema sosetelor, poti opta pentru pantalonasi cu botosei, special facuti pentru nou-nascuti. Panatalonasii nostri sunt croiti astfel incat sa ramana suficient spatiu pentru scutec, iar elasticul de la baza pantalonilor sa nu il incomodeze pe micut. Ei pot fi purtati peste body-urile de bebe.

 

 

bebe mic stand pe spate

 

 

2. Paturici si prosoape

 

 

Inainte de venirea pe lume a celui mic, asigura-te ca ai suficiente paturici! Daca esti la primul tau bebe, vei observa ca micutii adora sa adorma inveliti intr-o paturica moale si pufoasa. De asemenea, paturicile pot fi folosite pentru invelit in carucior, pentru masa de schimbat scutece sau pentru infasat. Paturicile de la Liloo.ro sunt confectionate din bumbac 100% natural – multumita puterii de absorbtie, ele pot fi folosite si pe post de prosop, un alt articol esential pentru nou-nascuti.

 

 

3. Scutece

 

 

Bineinteles ca trebuie sa fii pregatita cu cateva pachete de scutece si, daca se poate, cu cos de gunoi destinat special scutecelor. De asemenea, trebuie sa stii ca toate mamicile cu experienta detin scutece de finet si tetra lavabile, care se dovedesc foarte folositoare, fiind o alternativa economica si ecologica la scutecele clasice.

 

 

4. Scaun de masina pentru bebe

 

In alte tari, maternitatile nu iti dau voie sa pleci de la spital pana nu se asigura ca ai instalat un scaun special pentru bebelusi in masina ta. Acest tip de scaun se va dovedi util pe parcursul urmatoarelor luni, asa ca este bine sa achizitionezi unul si sa rogi pe cineva sa te ajute sa il instalezi.

 

 

5. Patut pentru bebe

 

 

Cand vii acasa cu puiul tau, este bine sa ai deja pregatit patul lui, in care se va putea odihni in voie. De asemenea, cumpara din timp un carucior si un cosulet pentru bebe, care sa te ajute sa il ai mereu pe micut langa tine, in timp ce el sta suficient de confortabil.

 

imagini: Depositphotos & bigstock

 

Scrie un comentariu