Schimbarea garderobei pentru iarna - ce trebuie sa stii

Publicat de LILOO 15.11.2019 0 Comentarii

Toamna a venit demult – si, odata cu ea, au inceput scoala si gradinita si vremea s-a racit. Anul acesta insa, am avut parte de o toamna foarte calduroasa si se poate intampla ca iarna sa ne ia pe nepregatite.

 

 

Imi iau jucariile si imi schimba garderoba cu cea de iarna 

 

 

Dupa cum te-am obisnuit, am pregatit o lista cu sfaturi pentru trecerea de la toamna la iarna, astfel incat schimbarea de anotimp sa nu va ia pe nepregatite, nici pe tine, nici pe copilul tau. Descopera sfaturile noastre in lista de mai jos.

 

  1. Nu trebuie sa renunti la hainutele preferate. Daca ai un tricou care iti place foarte mult, nu trebuie decat sa adaugi bluzite mai groase sau malete in colectia de haine pentru copii. La fetite e si mai simplu – pastrezi rochita in care fetita ta se simte ca o printesa si adaugi o pereche de dresuri groase si un cardigan.
     
  2. Adauga straturi. O bluzita subtire, cu maneci lungi, este perfecta pentru anotimpul rece. Copilul tau poate sa o poarte sub gecuta de iarna sau cu o vesta deasupra.
     
  3. Opteaza pentru haine usor de imbracat. Indreapta-te spre sisteme de inchidere cu fermoar, capse sau chiar nasturasi. Astfel, celui mic ii va fi mult mai simplu sa dea jos un strat de haine cand i se face prea cald.
     
  4. Include cel putin un hanorac. Hanoracele sunt minunate pentru copii, fiind foarte confortabile si calduroase. Mai mult, gluga ii poate tine de cald atunci cand iese la joaca (stii si tu cat de tare fesurile nu sunt preferatele copiilor).
     
  5. Pastreaza hainele, dar intr-o varianta mai „groasa”. De exemplu, pantalonii scurti de denim se transforma in blugi, bluzita intr-o gecuta si tot asa.

 

 

Odata ce te-ai asigurat ca ai parte de garderoba adecvata pentru sezonul rece, nu iti ramane decat sa te bucuri de moment. Dupa cum stii, copiii sunt curiosi din fire si abia asteapta sa invete ceva nou despre lumea inconjuratoare.

 

Garderoba de iarna la copii 

 

Iata cateva sugestii despre modul in care poti explora schimbarea de anotimp alaturi de prichindelul tau:

 

  1. Spune-i din timp ca veti trece dintr-un anotimp intr-altul si ca afara nu va mai fi toamna, ci iarna. Discutati apoi despre ce este specific fiecarui anotimp – de pilda, toamna, ne bucuram de multe fructe si legume, cad frunzele, in timp ce iarna ninge, patinam sau ne dam cu sania si construim oameni de zapada.
     
  2. De ce sa nu ii dai posibilitatea sa aleaga el ce haine sa pastreze din garderoba de toamna? Daca este interesat, uitati-va impreuna prin hainutele pe care le-a purtat pana acum si observa pe care vrea sa le pastreze si care ii plac. De asemenea, mergeti impreuna la cumparaturi. Poate fi foarte distractiv!
     
  3. Ofera-i posibilitatea sa isi aleaga ce haine vrea sa poarte la gradinita sau scoala in ziua respectiva. Copiilor le place sa vada ca le respecti opinia si, astfel, isi dezvolta personalitatea.
     
  4. Unii copii (mai ales fetitele) sunt nespusi de incantati cand vine momentul sa poarte haine noi. Daca este cazul, fa-i capriciul si lasa-l sa imbrace hainutele „in avans”, prin casa.
     

imagini: Adobe Stock

 

Scrie un comentariu