Prima intalnire cu primavara din viata bebelusului! Iata ce haine ar trebui sa poarte

Publicat de Iuliana 08.04.2020 0 Comentarii

Este normal ca schimbarea de anotimp sa reprezinte o provocare pentru o proaspata mamica! De aceea, am organizat o lista de sfaturi si recomandari care sa te ajute cand vrei sa te asiguri ca puiului tau ii este cald si bine indiferent de vremea de afara.

 

 

Teanc de hainute si jucarii

 

 

 

1. Foloseste mai multe straturi de haine 

 

 

Straturile de haine reprezinta cel mai de incredere aliat pe care il ai in anotimpurile de tranzitie. Vremea este schimbatoare primavara, motiv pentru care esti nevoita sa ajustezi vestimentatia copilasului constant. 

 

Uite un exemplu! Ai putea sa il imbraci cu o salopeta sau cu un body bebe, ambele fiind menite sa ii ofere suport si sa pastreze temperatura optima a corpului. Peste aceste articole vestimentare, poti adauga alte hainute, cum ar fi o pereche de pantalonasi cu botosei si un pieptaras pentru bebe.

 

Cu siguranta, fiecare mamica isi doreste sa iasa cu puiul ei in parc pentru a se bucura de mirosul proaspat si imbietor al pomilor infloriti, insa, in aceasta perioada autoritatile recomanda sa ramanem acasa si sa evitam locurile publice pentru a se preveni raspandirea coronavirusului. Totusi, in cazul in care locuiesti la casa, il poti scoate pe bebe afara, in curte, la o gura de aer proaspat. Cand iesiti afara, imbraca-l intr-o gecuta anti-vant si nu uita de o pereche de pantofiori caldurosi! De asemenea, este bine sa ai mereu la indemana o patura pentru bebe, cu care sa il invelesti pe micut cat sta in carucior. 

 

 

Bebe mic dormind cu ursuletul

 

 

2. Verifica temperatura la nivelul gatului

 

 

Pentru ca bebelusii nu pot vorbi, iti este greu sa iti dai seama cum se simte, ce il deranjeaza si ce nevoi are micutul tau. Cu toate acestea, exista un truc la care mamicile cu experienta apeleaza cand vor sa afle cat de cald ii este micutului. Iata care este acesta!

 

In loc sa verifici cat de calde sunt mainile puiului tau, ar trebui sa il atingi in zona din spatele gatului. Astfel, iti vei da seama care este temperatura reala a celui mic, vei vedea daca ii este frig sau cald. In functie de ce simti, vei putea sa ii ajustezi straturile de haine pe care le poarta.

 

La fel ca adultii, si copilasii pierd caldura la nivelul gatului. Drept urmare, trebuie sa ai grija ca cel mic sa aiba intotdeauna gatul acoperit. Pentru un plus de siguranta, imbraca-l intr-un body pentru bebe cu helanca.

 

Body-urile noastre cu helanca sunt pufoase si calduroase. Gulerul este croit in asa fel incat sa tina de cald, fara sa il incomodeze pe bebe. Dupa ce implineste doi anisori, poti opta pentru o helanca sau maleta, peste care sa adaugi o esarfa sau un fular.

 

 

3. Opteaza pentru hainute din bumbac

 

 

Hainutele intra in contact direct cu pielea sensibila a bebelusilor, motiv pentru care ar trebui sa fie confectionate dintr-un material moale, antialergic si placut la atingere. Medicii pediatri din intreaga lume recomanda bumbacul, mai ales pentru primii ani de viata.

 

Delicat cu pielea sensibila a micutului, bumbacul este un bun termoizolant, fiind alegerea potrivita pentru primavara, precum si pentru orice alt anotimp. Daca puiul tau poarta hainute din bumbac, esti sigura ca are parte de tot confortul termic necesar, indiferent de vremea de afara.

 

 

4. Alege piese vesele si colorate

 

 

Baietel in cosul cu rufe

 

 

Primavara, natura se trezeste la viata! Este momentul perfect sa il imbraci pe micut in hainute vesele si colorate si sa ii faci cat mai multe poze! Bebelusii sunt simpatici si, cu un plus de culoare, arata de-a dreptul adorabili.

 

Ti-am pregatit haine pentru bebelusi care de care mai haioase si mai colorate. Imprimeurile au fost realizate cu vopsea pe baza de apa, o alegere prietenoasa atat pentru pielea sensibila a bebelusului, cat si pentru mediul inconjurator.

 

Si, nu in ultimul rand, nu uita sa te bucuri de prima voastra primavara impreuna! Desi trebuie sa fii atenta la multe detalii, este important sa apreciezi fiecare moment alaturi de copilasul tau.

 

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu