Plimbarea in parc cu micutul tau: ce trebuie sa stii la inceput de primavara

Publicat de LILOO 02.04.2019 0 Comentarii

Primavara cu alaiul ei de flori nu s-a lasat asteptata prea mult si a venit sa readuca natura la viata. Prilej de bucurie pentru cei mici si cei mari, acest anotimp atat de placut pentru noi este perioada ideala din an ca prichindelul tau sa exploreze lumea inconjuratoare si sa se joace in natura.

 

Pentru a-i oferi copilului tau ocazia sa se bucure din plin de soarele bland si verdeata, dar si de compania altor copilasi zglobii, ia-l cu tine in parc pentru o plimbare relaxanta si plina de activitati.

 

 

Fetita cu ghiocei in parc primavara

 

 

Specialistii sustin ca iesirile in parc sunt extrem de sanatoase pentru cei mici datorita faptului ca imbina armonios nevoia de aer curat si relaxare cu necesitatea de a se juca. Aceste plimbari il ajuta pe juniorul tau sa se dezvolte pe toate planurile si ii asigura o odihna binemeritata. Insa dupa o iarna geroasa, in care micutul a fost obisnuit sa petreaca mai mult timp in casa, la caldura, trebuie sa acorzi atentie anumitor detalii pentru ca puisorul tau sa aiba parte de cele mai bune conditii.

 

Pentru a te pregati in acest sens, am realizat o lista cu cateva sfaturi pe care e bine sa le ai in vedere atunci cand iesi cu prichindelul in parc!

 

 

Imbraca-l cu hainute potrivite!

 

Chiar daca e cald afara la ora la care plecati in parc, nu uita ca primavara este un anotimp foarte schimbator, prin urmare trebuie sa te asiguri ca micutul tau poarta haine pentru copii mai groase sau are o hainuta in plus, de rezerva. Imbraca-l cu treninguri, pantaloni si bluzite din bumbac natural, care ii asigura confort si mentin caldura pielii si nu uita sa iei cu tine si o geaca mai groasa sau un hanorac cu care sa il imbraci spre seara.

 

Daca alearga si se joaca alaturi de alti copii, e posibil ca micutul tau sa transpire mai des decat de obicei, de aceea ii poti lua si o bluzita de schimb in cazul in care e mai sensibil.

 

 

Asigura-te ca este hidratat!

 

In rucsacul pentru plimbarile in parc alaturi de copilul tau, adauga o sticluta cu apa plata, intrucat acesta va avea nevoie de hidratare, in special daca este un copil foarte activ si ii place sa se joace peste tot in natura. Mai poti adauga in geanta si un sandvis proaspat, preparat in casa, pentru a te asigura ca nu pofteste la nimic din ce nu ar fi sanatos pentru varsta lui.

 

 

Hidratarea este foarte importanta pentru copii

 

 

Atunci cand va opriti sa mancati, asigura-te ca ai la indemana si un pachet de servetele umede dezinfectante pe care sa le foloseasca eficient.

 

 

Ai grija la copiii raciti!

 

Oricat de prietenos ar fi cel mic, e bine sa il inveti inca de la o varsta frageda sa stea departe de copiii raciti, mai ales primavara, atunci cand virusurile misuna peste tot. Nu numai ca se vor transmite usor, dar vor avea si efecte negative asupra starii de sanatate a prichindelului. Cu siguranta nu ai vrea ca o plimbare in parc atat de frumoasa sa se termine cu o noapte nedormita in care trebuie sa ai grija de puiul tau.

 

 

Copii jucandu-se cu baloane de sapun

 

 

Tu ce reguli respecti atunci cand iesi cu micutul tau in parc?

 

imagini: depositphotos

Scrie un comentariu