Ora de somn: ce pijamale pentru copii luam la gradinita?

Publicat de LILOO 26.10.2018 0 Comentarii

Garderoba pentru gradinita este unul dintre subiectele care le preocupa pe mame inca din primii ani de viata ai copilasului. Mai exact, acestea se gandesc cate randuri de haine vor fi necesare pe saptamana si, mai ales, ce pijamale pentru copii trebuie alese pentru ca prichindelul sa doarma cat mai conforabil in cazul in care are program prelungit.

 

O tinuta adecvata pentru somnul de amiaza se va alege dupa aceleasi criterii precum si atunci cand se aleg pijamalele care se poarta acasa. Din experienta mamelor care au trecut cu brio de primul an de gradi avem cateva sfaturi potrivite pentru mamicile incepatoare. 

 

 

Baietel in pijamale pentru gradinita

 

 

 

Pijamale potrivite, un somn linistit 

 

Pentru odihna de la pranz, micutul tau are nevoie de pijamale copii cat mai calduroase si extrem de confortabile pentru a avea un somn dulce si linistit. In timpul somnului, mintea si corpul copilului se relaxeaza complet, iar cresterea si dezvoltarea armonioasa este stimulata, tocmai de aceea hainele joaca un rol important in odihna lui.

 

Pentru a te asigura ca ii este bine atunci cand nu poti fi alaturi de el, alege modele simple, fabricate din bumbac natural, fara cusaturi sau aplicatii care l-ar putea incomoda. Mizeaza pe imprimeuri jucause care sa il faca pe copilas sa le poarte cu drag chiar si in zilele in care e mai mofturos si nu vrea sa doarma. Iar pentru ca suntem in plin sezon rece, pijamalele potrivite sunt cele cu maneca si pantaloni lungi nici prea stramte, nici prea largi.

 

 

Pijamale practice, usor de schimbat

 

In timpul somnului, copilasul are nevoie de confort termic si lejeritate, prin urmare este esential sa alegi modelul potrivit de pijamale pentru copii, astfel incat cel mic sa se odihneasca asa cum trebuie. Articolele din fibre naturale sunt extrem de practice, deoarece nu necesita spalare dupa fiecare purtare, regleaza temperatura si asigura protectie permanenta prin absorbtia umezelii, in special pentru prichindeii care transpira in timpul somnului.

 

 

Pijamale din doua piese, solutia ideala

 

Daca te intrebi ce seturi de pijamale pentru copii sa ii pregatesti micutului pentru gradinita afla ca cele din doua piese sunt ideale, deoarece se imbraca usor si sunt indicate copiilor ceva mai mari, care stiu sa se inveleasca singuri atunci cand resimt frigul. In plus, acestea sunt disponibile intr-o gama variata de culori si modele, fiind mai usor si de combinat intre ele.

 

Indicat este sa eviti acele pijamale pentru copii cu nasturi, capse sau fermoare, deoarece il vor incomoda pe cel mic.

 

 

Pijamale colorate, in functie de preferinta

 

Chiar daca sunt inca mici si nu se pricep atat de bine la hainele potrivite pentru ei, copiii trebuie sa isi exprime punctul de vedere, mai ales cand vine vorba de tinuta de somn pentru gradinita. Fiind interesati de ceea ce poarta inca de la o varsta frageda, este important sa alegi pijamale pentru copii in culorile lor favorite care sa ii reprezinte in totalitate. De multe ori, acest obiect s-ar putea sa fie mult mai atractiv pentru ei decat o simpla jucarie. 

 

 

Nu-i asa ca micutul tau abia asteapta sa fie imbracat in pijamale pentru copii? Fa-i o surpriza si ofera-i cele mai simpatice modele de pe site-ul nostru, pe care cu siguranta le va purta cu drag.

 

imagine: Bigstock

Scrie un comentariu