In vara asta pleci in vacanta cu copilul? Iata cateva sfaturi pentru pregatirea bagajului micutului tau!

Publicat de Lucian 05.05.2023 0 Comentarii

Emotii, emotii si iar emotii! Mai este putin timp si cea mai iubita vacanta va sosi. Copiii stiu ca in vacanta de vara vor avea parte de calatorii prin diferite locatii din tara. Indiferent ca doriti sa petreceti cateva zile la bunici sau alegeti sa plecati la munte ori la mare, sunt multe de gandit si organizat, in special cand ai si copii. Calatoria in sine poate fi o experienta placuta pentru copiii de toate varstele deoarece vor petrece timp de calitate in familie. Cei mici adora sa petreaca timp cu parintii lor. Insa, calatoria cu copii poate fi coplesitoare pentru parinti: planificarea calatoriei, pregatirea bagajelor, aprovizionarea cu alimentele necesare si micutii agitati sunt doar cateva din provocarile pe care le pot intalni pe parcurs.

 

 

Baietel jucandu-se pe nisip

 

 

De aceea, ne-am gandit sa venim in ajutorul mamicilor care trebuie sa pregateasca bagajele copiilor pentru calatorie. Citind acest articol vei reusi sa te organizezi si sa economisesti timp.

 

 

Plecarea in vacanta cu bebelusul – pregatirea bagajului sau pentru calatorie

 

 

O calatorie cu un bebelus poate fi o adevarata provocare pentru parinti, mai ales daca nu au experimentat acest lucru. Cel mai important aspect de care trebuie sa tina cont proaspetii parinti inainte de a planifica o calatorie, il reprezinta sanatatea copilului. Bebelusul trebuie sa fie perfect sanatos inainte de a pleca cu el de acasa. Fie ca mergeti la mare, fie ca mergeti la munte mamica trebuie sa pregateasca trusa de prim ajutor pentru a avea grija de sanatatea si siguranta copilului pe timpul calatoriei. Trusa trebuie sa contina medicamente utile in afectiuni respiratorii, digestive si febra dar si diverse instrumente precum batista bebelusului, termometru cu cap flexibil sau digital, spray-uri speciale pentru insecte (aplicare pe haine si nu pe piele) si comprese sterile. Poti lua legatura cu medicul de familie pentru a-ti recomanda medicamentele potrivite.

 

In ceea ce priveste vestimentatia, trebuie pregatita in functie de locatia aleasa si de anotimp. Indiferent ca alegi marea sau muntele, hainutele bebelusului trebuie sa fie din bumbac 100%. Pielea bebelusului este foarte subtire si mult mai sensibila. Constienti de acest lucru, specialistii recomanda mamicilor sa achizitioneze pentru bebelus hainute din bumbac, un material natural care lasa pielea sa respire, prevenind iritatiile. In plus, hainutele din bumbac sunt moi si nu deranjeaza la contactul cu pielea. Realizam faptul ca fiecare zi alaturi de micut este o noua provocare si pentru a fi alaturi de mamici, echipa Liloo creeaza hainute deosebite din materiale de cea mai buna calitate, la preturi avantajoase. Materialele din care sunt confectionate hainutele din bumbac organic au certificare Gots iar produsele din bumbac conventional au certificare OEKO-TEX, clasa I. Ambele certificari asigura faptul ca hainutele nu pun sanatatea copiilor in pericol, nici chiar atunci cand le introduce in gura.

 

 

Pentru vacanta la mare, bagajul copilului trebuie sa cuprinda urmatoarele:

  • Body-uri maiou, body-uri cu maneca scurta. In zilele insorite de vara, body-urile maiou sau cu maneca scurta pot fi combinate cu fustite, pantaloni scurti, colanti trei sferturi sau colanti scurti.

 

 

Body maiou

 

 

  • Body-uri maneca lunga. Aceste body-uri sunt ideale cand iesiti seara prin oras sau va plimbati pe faleza. Desi vara temperaturile sunt ridicate, pe timp de noapte bebelusii trebuie sa fie imbracati astfel incat acestora sa nu le fie rece. Pe site liloo vei gasi body-uri in culori trendy, imprimate cu animalute vesele si haioase sau cu diverse imprimeuri texturate. Pentru parintii care prefera modelele simple, avem body-uri uni.
  • Salopete practice si confortabile. Salopetele cu maneca scurta si pantaloni scurti sunt utile pe timp de zi iar cele cu maneca lunga si pantaloni lungi sunt ideale dimineata sau seara cand nu mai este foarte cald.
  • Bluzite bebelusi. Se poarta direct pe piele sau pe deasupra unui body maiou. Acestea pot fi combinate cu pantaloni cu botosei sau manseta de aceeasi culoare sau in contrast. Sunt ideale dimineata cand mergeti cu copilul la aerosoli.
  • Pantaloni lungi sau colanti lungi. Chiar daca este vara, trebuie sa ai cateva perechi de pantaloni lungi necesari dimineata la aerosoli sau seara la plimbare. In magazinul nostru online poti gasi pantaloni cu botosei sau manseta, pantaloni de trening sau colanti.
  • Pantaloni scurti si trei sferturi sau colanti scurti si trei sferturi. Desi pe timp de zi este cald si copilul poate ramane in pampers sau chilotei pe plaja, in restaurante nu este indicat sa mergeti cu micutul fara pantaloni scurti pe el.
  • Accesorii: bavetici, prosopele, paturele, 2-3 caciulite (preventiv), sosete, palariute.
  • Incaltamintea bebelusului. Se recomanda incaltamintea varstei si temperaturii de afara.
  • Produse de ingrijire: sampon, gel de dus, crema impotriva iritatiilor, crema pentru protectie solara, creme pentru hidratarea bebelusului dupa plaja, servetele umede, scutece normale, scutece pentru apa, gel dezinfectant, forfecuta pentru unghii, mixtura mentolata.
  • Carucior sau sistem de purtare bebelusi.
  • Elementele necesare in hranirea bebelusului: biberoane, sterilizator, perie curatat biberon, lapte praf, apa plata, borcanele cu mancare, biscuiti, cereale, castron, farfurie, cana, lingurita, ibric, fierbator, geanta frigorifica pentru drum.
  • Trusa medicala. Aceasta trebuie sa contina elementele prezentate in paragraful de mai sus.
  • Copie dupa certficatul de nastere. Desi nimeni nu isi doreste sa ajunga la medic cu copilul, se poate intampla acest lucru.
  • Cateva jucarii. Trebuie alese dupa varsta copilului, dupa spatiul pe care il ocupa si dupa sunetele emise.
  • Scaunul auto. Este necesar pentru protectia copilului. Conform legii, orice copil trebuie sa circule pana la inaltimea de 135 cm intr-un scaun auto. Inaltimea de 135 cm este atinsa cam dupa varsta de 7 ani. Abia dupa inaltimea de 135 cm poate sa circule un copil direct pe bancheta masinii, insa in continuare doar pe locurile din spate.

 

 

Pentru o vacanta pe timp de vara la munte sunt necesare urmatoarele:

  • Body-uri, in special cu maneca lunga.
  • Salopete, in special cu maneca lunga si pantaloni lungi.

 

 

Body si salopeta liloo

 

 

  • Bluzite bebelusi, pantaloni cu botosei sau manseta, colanti.
  • Costumase de exterior. De catifea sau denim, costumasele de exterior sunt practice si ingenioase.
  • Sac de dormit. Bebelusii se simt protejati atunci cand dorm in sacul de dormit. Acestia raman inveliti chiar daca se foiesc pe timp de noapte.
  • Costume de trening. Hainele de vara nu trebuie sa lipseasca din bagaj, dar cum vremea poate fi schimbatoare este bine sa fii pregatita cu hainute mai groase.
  • Vestute. Doua vestute de grosimi diferite sunt necesare la munte pe timp de vara. Pe site-ul liloo poti gasi vestute de catifea sau vestute confectionate din materiale specifice costumelor de trening.
  • Accesorii necesare: caciulite, botosei, paturele, prosopele, paturele, sosete.
  • Pulovere. Preventiv 1-2.
  • Jacheta impermeabila. Aceasta este perfecta pentru drumetii si asigura confort in zilele cu vant si ploi.
  • Incaltamintea bebelusului.
  • Caruciorul sau sistemul de purtare.
  • Produsele de ingrijire ale bebelusului.
  • Elementele necesare in hranirea copilului.
  • Trusa medicala, copie certificat nastere.
  • Jucarii.
  • Scaunul auto.

In general, se opteaza pentru 2-3 schimburi pe zi.

 

 

Plecarea in vacanta la mare cu copiii prescolari

 

 

Sezonul de vara ne incanta cu vacantele la mare. Copiii sunt cei mai fericiti deoarece acestia adora sa se balaceasca, sa faca castele din nisip si sa se bucure de vremea calda de afara. 

Prichindeii sunt un vulcan de energie, dornici sa descopere lumea pas cu pas. Acest aspect implica multe hainute in garderoba. Este foarte important sa alegi hainute lejere si confortabile ce asigura libertate de miscare. Cu un singur click, pe site-ul liloo.ro poti gasi o varietate de produse la preturi accessible.

 

 

Copii fericiti la mare

 

 

Bagajul copilului trebuie sa contina:

  • Tricouri cu maneca scurta. Din magazinul nostru online poti comanda rapid tricouri pentru fete si baieti. Cromatica este variata si cuprinde tricouri albe, tricouri colorate si tricouri cu diverse imprimeuri texturate. Chiar in gentuta copilului pentru plaja trebuie sa ai 2-3 tricouri deoarece copiii se pot uda sau se pot murdari de nisip ori mancare pe plaja. Imbinand confortul cu designul trendy, tricourile confectionate in atelierul Liloo sunt perfecte pentru tinutele lejere. Se pot combina cu blugi, pantaloni de trening, pantaloni scurti, colanti sau fustite.
  • Tricouri cu maneca lunga. Pentru cei care prefera sa vina foarte de dimineata cu copiii la plaja sau prefera sa se mai plimbe seara pe faleza, tricourile cu maneca lunga pot fi de mare ajutor.
  • Pantaloni scurti si trei sferturi. Pantalonii scurti confectionati in atelierul Liloo au doua buzunare laterale, croiala lejera si comoda si se asaza perfect indiferent de conformatia copilului. Atat pantalonii scurti sau cei trei sferturi cat si tricourile sunt articole confectionate din bumbac 100% tip glat, un material ideal in anotimpul calduros datorita capacitatii sale ridicate de absorbtie a umezelii, lasand senzatia de racoare pe piele.
  • Costumase de vara. Daca iti place sa asortezi hainele copiilor, poti gasi pe site costume din doua piese, formate din tricou si pantaloni.

 

 

Costum si slipi

 

 

  • Costume de trening. 2-3 treninguri trebuie sa ai in bagajul copilului. Pot fi zile ploioase in care temperaturile scad. Chiar tu poti forma costume de trening combinand pantaloni de trening cu bluze sau hanorace, dupa culorile dorite.
  • Colanti. Fetele prefera colantii datorita elasticitatii materialului. In magazinul nostru poti gasi colanti scurti, trei sferturi si lungi.
  • Fustite si rochite. Parintii de fetite stiu ca acestea adora sa fie cat mai cochete si mai asemanatoare mamicilor lor, motiv pentru care completarea garderobei de vara cu rochite moderne si vaporoase este esentiala.
  • Lenjerie de corp. Pe site poti gasi chilotei, boxeri si maiouri. In sezonul calduros, maiourile sunt o alegere inspirata pentru a face fata caniculei deoarece sunt usor de purtat, racoroase si nu irita pielea. Acestea pot fi integrate cu usurinta in tinutele copilului tau, fiind combinate cu pantaloni scurti sau trei sferturi, fustite, colanti scurti si colanti trei sferturi.
  • Slipi. Pregateste-te pentru zilele calduroase de vara cu un accesoriu esential pentru plaja, piscina sau bazin! Slipii tip boxeri pentru baieti au o croiala simpla care permite libertate deplina de miscare si un imprimeu colorat cu tematica de vara - plaja.
  • Poncho pentru plaja. Acestea pot inlocui prosoapele clasice si trebuie sa ai cel putin doua. Poncho-ul este prevazut cu o gluga generoasa, accesorizata cu doua urechiuse ingenioase, pentru protectia solara si uscarea rapida a parului. In partea frontala se regasesc doua buzunare in care copilul isi poate pune obiectele personale dar si scoicile si melcii gasiti pe plaja. In laterale, ponchoul este prevazut cu cate doua capse plastifiate, pentru fixarea facila a ponchoului (prindere fata-spate).

 

 

Poncho

 

 

  • Halat baie. Halatul de baie este confectionat din bumbac 100% (tip prelucrare frotir/terry) si poate fi folosit atat dupa baita, cat si la piscina sau in vacanta, la mare. Acest tip de halat este special creat pentru nevoile copilului, usurand activitatea mamicilor dupa baita.
  • Pijamale vara. Vara copilul tau doarme cel mai bine imbracat in pijamale subtiri si confortabile. Materialul natural lasa pielea sa respire prevenind transpiratia excesiva.
  • Incaltamintea copilului: sandale, papuci de plaja, addidasi, balerini pt fetitele cochete.
  • Accesorii: palariute, sapcute, ochelari soare, costume baie fetite, slipi, sosete.
  • Jucarii. Jucarii recomandate pentru petrecerea vacantei la mare: jucariile preferate ale copilului (masinute, plusuri), jucarii pentru plaja (lopatica, galetusa, forme), carti de colorat, carte de povesti, colac de apa, minge.
  • Produse ingrijire copil: sampon, gel de dus, crema impotriva iritatiilor, crema pentru protectie solara, creme pentru hidratarea pielii copilului dupa plaja, mixtura mentolata, servetele umede, servetele uscate, pasta si periuta de dinti, piepten, gel dezinfectant, unghiera, olita portabila, cutie pentru gustari, pungi pentru gunoi, umbrela de plaja.
  • Copie certificat nastere. Pentru orice eventualitate.
  • Alimente pentru drum: preparate finger food, snitele, sandvisuri, produse care pot fi rontaite, oua fierte, fructe proaspete, apa plata de 0,5 l, prajituri fara ciocolata sau creme precum chec si briose cu fructe confiate.
  • Geanta termoizolanta. In cazul in care aduci mancare si bauturi pe plaja este bine sa le pui intr-o geanta termorezistenta pentru a le pastra la temperatura potrivita. Copiii au stomacul sensibil.
  • Scaun auto.

 

 

Plecarea in vacanta la munte pe timp de vara cu copiii prescolari

 

 

O vacanta la munte ii ajuta pe copii sa stabileasca contactul cu natura, se pot deplasa in aer liber, pot asculta si observa apa cristalina care coboara din paraie si ajunge in lacurile montane. In unele zone de munte exista parcuri de aventura, cel mai renumit fiind Dino Parc de la Rasnov. Aici, copiii vor face cunostinta cu lumea dinozaurilor.

 

Bagajul copilului pentru plecarea la munte trebuie sa contina urmatoarele:

  • Tricouri cu maneca scurta si tricouri cu maneca lunga
  • Costume de trening sau pantaloni de trening si hanorace.
  • Colanti. Fetitele se simt foarte bine in colanti. Fetita ta ii poate alege de pe site-ul liloo.ro dupa culorile sale preferate.
  • Pijamale scurte de vara si pijamale lungi (preventiv). In Atelierul Liloo sunt confectionate pijamale primavara-toamna ideale pentru vacantele la munte in zilele racoroase de vara.

 

 

Costum si pijama liloo

 

 

  • Halat baie, prosop, lenjerie corp.
  • Jacheta. Accesand liloo.ro vei gasi jacheta denim din bumbac organic, potrivita vara la munte.
  • Accesorii: sosete, fesuri, sapcute, pelerina de ploaie. In magazinul nostru gasesti fesuri subtiri ideale seara, pe timp de vara la munte. Ciorapei pentru fetitele care vor neaparat rochite.
  • Jacheta impermeabila. Protejeaza copilul de vant si ploaie.
  • Rucsacul copilului. Vacantele la munte implica foarte multa miscare, copiii pot vizita obiective turistice si pot face drumetii. Cu siguranta, vor fi incantati sa aiba propriul rucsac.
  • Incaltamintea copilului. Aceasta trebuie sa fie confortabila deoarece copilul va merge mult pe jos: adidasi, tenesi si sandale de drumetie.
  • Jucarii. Ca sa nu se plictiseasca, copiii au nevoie de jocuri si jucarii potrivite pentru varsta lor. Pot fi jucariile lor preferate, jucarii educative, carti de colorat, carti de povesti dar si jucarii de exterior precum popice, palete de tenis, coarda, etc.
  • Produse ingrijire copil. Nu uitati de crema pentru protectie solara! Radiatiile ultraviolete sunt si la munte.
  • Copie certificat de nastere.
  • Alimente pentru drum. Sunt potrivite preparatele fara sosuri si creme. Pe toata perioada vacantei trebuie sa ai in rucsacul copilului ceva de mancare. La munte nu sunt restaurante si terase la fiecare pas, mai ales cand plecati in drumetii.
  • Scaun auto.

 

Implicarea celui mic in realizarea bagajului pentru calatorie

 

 

Pentru ca micutul tau sa inteleaga ca vacantele reprezinta ceva placut si distractiv, il poti implica rugandu-l sa-ti aduca anumite obiecte necesare in realizarea bagajului pentru vacanta. Explica-i rolul acestor obiecte si ajuta-l sa constientizeze faptul ca in vacanta se intampla lucruri frumoase, cu mult timp de calitate petrecut alaturi de cei dragi. Pentru copiii mai mari poti realiza un bagaj separat pe care copilul sa-l poata duce singur (un troller adecvat varstei).

 

 

Mamica cu fetita la plaja

 

 

Imediat cum ai terminat de pregatit bagajul copilului tau pentru vacanta, pregateste-l pe cel al adultilor! Acesta trebuie sa contina: haine, incaltaminte, medicamente, electronice si accesorii pentru acestea, produse de igiena si cosmetice, acte, articole entertainment (integrame, carti de citit, etc).

 

Tu ce mai pui in plus in bagajul copilului pentru calatoriile la mare sau la munte? Daca iti sunt utile listele de mai sus, da un share si prietenilor.

 

imagini: Depositphotos & Liloo

 

Scrie un comentariu