De ce foloseste Liloo Baby materiale certificate calitativ OEKO-TEX Clasa I pentru confectiile sale?

Publicat de Madalina 23.04.2021 0 Comentarii

Oare am ales funizorii de materiale potriviti? Sunt verificate tesaturile? Au fost fabricate materialele conform unor criterii care respecta mediul inconjurator? Sunt sigure materialele pentru copii? Acestea sunt doar cateva din intrebarile firesti pe care si le poate pune un producator de articole vestimentare pentru copii atunci cand cumpara materiale textile. In postarea de pe blog de astazi va vom explica ce reprezinta STANDARD 100 by OEKO-TEX®, Clasa I, certificare obtinuta de producatorul materialelor textile folosite de firma Liloo Baby in confectionarea produselor sale.

 

 

Body liloo

 

 

Specialistii Liloo doresc sa informeze in mod transparent si corect toti clientii care intra pe site-ul Liloo cu privire la calitatea produselor pe care acestia vor sa le achizitioneze. Cumparand articole vestimentare pentru bebelusi si copii confectionate din materiale certificate calitativ OEKO-TEX Clasa I, clientii au siguranta ca micutii lor sunt protejati asigurandu-li-se un confort sporit. Astfel, clientii se angajeaza intr-un comert responsabil si durabil. Intre fabricile de materiale, producatorii din confectii si consumatori se poate dezvolta o relatie armonioasa ce garanteaza siguranta sanatatii oamenilor si protejarea mediului inconjurator. Trebuie sa privim spre viitor si sa constientizam faptul ca planeta este mostenirea pe care o lasam generatiilor urmatoare.

 

 

Planeta

 

 

Accesand site-ul Liloo, vei gasi o varietate de hainute moderne fabricate din materiale fine si moi realizate in conformitate cu Standard 100 by OEKO-TEX® Clasa I precum: body-uri, salopete, pantalonasi, pieptarase, costume de trening, hanorace, bluze si pantaloni de trening , vestute, colanti, rochite, pijamale, pantaloni scurti, halate de baie, maiouri si chilotei. De asemenea, ai la dispozitie o varietate intreaga de accesorii: manusi, caciulite, bavetici, botosei, bentite, fesuri, paturici si prosoape.

 

 

Ce intelegem prin OEKO-TEX?

 

 

Fondatorii Asociatiei Internationale OEKO-TEX au ca mottou “CONFIDENCE IN TEXTILES” care tradus in limba romana inseamna “INCREDERE IN TEXTILE”. Astfel, intelegem ca aceasta certificare OEKO-TEX Clasa I ofera garantie si incredere in produsele textile. Acest concept eficientizeaza calitatea produselor si da siguranta consumatorului. OEKO-TEX doreste sa devina un punct de reper pentru producatorii din industria textila atunci cand cumpara materiale pentru confectiile lor datorita certificarilor exigente, complet independente si transparente.

 

 

Cum a aparut OEKO-TEX si ce reprezinta Standard 100 by OEKO-TEX® Clasa I?

 

 

Institutul austriac de cercetare Austrian Textile Standard si Institutul german de cercetare Hohenstein au format Asociatia Internationala OEKO-TEX. In zilele noastre, Asociatia Internationala OEKO-TEX este un grup de 18 Institute de cercetare si testare textile din Europa si Japonia, cu agentii representative si birouri de contact in peste 70 de tari din intreaga lume si este responsabila pentru testarea substantelor daunatoare in conformitate cu STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Obiectivul principal al acestui grup este de a sensibiliza pe termen lung firmele din industria textila in ceea ce priveste utilizarea responsabila a substantelor chimice. Din acest motiv a fost creat Standard 100 by OEKO-TEX® care reprezinta sistemele de testare si certificare utilizate la nivel mondial pentru materii prime, produse textile si accesorii. Acest standard a fost dezvoltat in 1992, in Germania si asigura faptul ca materialele textile sunt testate pentru substante daunatoare si certificate in consecinta. Acest lucru se realizeaza prin controale ample ale materialelor folosite si prin auditurile regulate ale firmelor producatoare de materiale textile. Catalogul de criterii este revizuit in fiecare an pentru a lua in considerare noile progrese sau descoperiri din industria textila. Datorita acestui standard, producatorii din industria textila pot confectiona produse de inalta calitate si durabile. Standard 100 by OEKO-TEX® ia in considerare limitarea sau excluderea substantelor chimice precum: formaldehida, pentaclorfenol, cadmiu, nichel, bisfenol A, pesticide, coloranti alergenici etc.

 

In urma verificarilor facute pe baza Standardului 100 by OEKO-TEX se obtine acest certificat care este un document normativ de anvergura internationala ce garanteaza faptul ca materialele sunt produse fara substante chimice daunatoare si in conformitate cu un proces de fabricatie strict controlat. Dupa obtinerea certificatului suntem siguri ca nu se introduce nicio substanta daunatoare in prelucrarea materialelor textile.

 

 

Femei uitandu-se la materiale

 

 

Testele de laborator OEKO-TEX includ aproximativ 100 de parametrii de control pe mai multe categorii de produse. Cu cat contactul cu pielea al unui produs este mai mare, cu atat sunt mai stricte valorile limita pentru fiecare clasa de produse. Asa au fost create cele 4 clase importante in folosirea materialelor textile. Este foarte important sa dam atentie acestei clasificari pentru a sti exact ce hainute sa cumparam copilului nostru pentru a fi in siguranta.

 

Clasele de produse se disting in:

 

Clasa I - este cea care are nivelul cel mai inalt de strictete si cuprinde articolele pentru bebelusi si copii in varsta de pana la 3 ani (lenjerie de corp, colanti, imbracaminte, lenjerie de pat, articole din frotir etc.)

 

Clasa II include articole aflate in contact direct cu pielea (lenjerie de corp, lenjerie de pat, tricouri, sosete etc.)

 

Clasa III se refera la produsele care nu se afla in contact direct cu pielea (jachete, paltoane etc.).

 

Clasa IV include materialele pentru accesorizare (perdele, fete de masa, tapiterii pentru mobilier etc.)

 

Dupa cum se poate observa, poti cumpara pentru copilul tau si pentru camera acestuia produse fara substante chimice daunatoare, de la accesorii pentru mobilier si lenjerii de pat pana la hainute. Magazinul online Liloo te ajuta cu vestimentatia copilului. Poti cumpara in timp scurt si din confortul casei tale o multime de hainute atragatoare si calitative ce ofera copiilor siguranta si lejeritate in miscare. Pentru mamicile care sunt in criza de timp au fost create seturile pentru bebelusi si copii cu hainute special alese.

 

 

De ce foloseste Liloo Baby materiale certificate calitativ OEKO-TEX Clasa I?

 

 

Infiintata in 2012, societatea Liloo Baby functioneaza intr-un mod responsabil si durabil colaborand cu furnizori de materiale textile ce respecta criteriile impuse de Asociatia Internationala OEKO-TEX privind siguranta consumatorilor si protectia mediului. Pentru specialistii Liloo care au o experienta de peste 20 de ani in industria textila, confectionarea produselor din materiale certificate calitativ OEKO-TEX Clasa I a devenit o prioritate, chiar daca acest lucru presupune un efort financiar mai mare.

 

 

Role de materiale

 

 

Compania Liloo Baby foloseste materiale de calitate superioara certificate calitativ OEKO-TEX Clasa I din mai multe motive: siguranta consumatorului, asigurarea calitatii produsului, protejarea mediului inconjurator, construirea unei relatii de lunga durata cu clientii si increderea acestora in produsele confectionate in Atelierul Liloo. Inainte de a fi infiintata societatea Liloo Baby, fondatorii firmei au realizat sub o alta denumire numeroase colaborari cu firme renumite din Italia si Anglia. Colectivul societatii este format din ingineri si confectioneri care au lucrat de-a lungul timpului pentru marci internationale de producatori de haine pentru copii si adulti. In urma acestor experiente de lunga durata, firma Liloo Baby a ales sa confectioneze in Romania hainute pentru cei mai mici membrii ai familiilor romanilor.

 

 

De ce clasa I?

 

 

Asa cum am mentionat mai sus referitor la clasificarea materialelor, este important de retinut ca, pentru articolele care vin in contact cu pielea se recomanda a fi folosite materiale certificate OEKO-TEX Clasa I. Aceasta este clasa cea mai stricta in ceea ce priveste utilizarea substantelor chimice. Liloo Baby a hotarat sa foloseasca materiale textile certificate OEKO-TEX Clasa I in confectionarea de hainute pentru copii pe mai multe categorii de varsta. Cumparand de pe site-ul liloo.ro produse fabricate din materiale de calitate superioara vei avea siguranta ca sanatatea copilului tau nu este pusa in pericol, chiar daca acesta le baga in gura.

 

 

Baietel in prosopel

 

 

Specialistii Liloo spera ca, in viitor, consumatorii sa realizeze ca primul criteriu in alegerea hainutelor pentru copii ar trebui sa fie calitatea. Inainte de a plati un articol vestimentar, consumatorul ar trebui sa se intrebe de unde provine produsul, ce material s-a folosit in confectionarea sa si cat de sigur este produsul la contactul cu pielea. Asa cum citeste informatiile de pe prospectul unui medicament sau informatiile de pe ambalajul unui produs alimentar inainte de a fi consumat, asa trebuie sa verifice si un articol vestimentar.

 

Liloo Baby recomanda achizitionarea hainutelor din bumbac 100% pentru bebelusi deoarece bumbacul este o fibra naturala, non alergica ce nu va provoca iritatii asupra pielii sensibile a micutilor. Natura bumbacului permite tesaturii sa absoarba umezeala si transpiratia corpului bebelusului, in timp ce lasa pielea sa respire in voie, pastrand-o aerisita. Hainutele din bumbac nu elimina particule ce pot declansa crize de astm sau alergii. In plus, bumbacul este o tesatura durabila, rezistenta in timp, la uzura si spalari frecvente. Aceste lucru te va ajuta sa reduci considerabil cheltuielile. In magazinele Liloo poti gasi articole confectionate din urmatoarele tipuri de bumbac 100%: interlock, rib, glat, finet, tetra, frotir si french terry.

 

 

Ce faci cand nu ai cunostiinte in textile sau vrei sa cumperi online si nu poti pune mana pe produs?

 

 

1. Cauta informatii! Produsele de pe site-ul Liloo au descrieri ample cu informatii despre materialele folosite, croiala, culoare (culorile produselor pot fi verificate in catalogul Pantone) si grosimea materialelor. De asemenea, poti gasi informatii despre certificarea OEKO-TEX Clasa I si despre marimea si utilizarea produselor.

 

2. Citeste review-rile! Review-rile produselor sunt utile deoarece poti afla opiniile celorlalti clienti care deja au achizitionat produsele de care esti tu interesata.

 

3. Mareste poza pentru a observa detaliile produsului! Pe site sunt incarcate imagini de calitate cu detalii despre cusaturi si accesorii care sa ofere vizitatorilor posibilitatea de a studia minutios fiecare produs.

 

4. Comanda de pe un site care iti poate oferi suport in cazul in care ai nevoie! Pe adresa noastra de mail sau la numarul de telefon al firmei poti primi informatii de la un specialist.

 

5. Citeste politica de retur pentru a afla ce trebuie sa faci atunci cand e necesar sa returnezi produsul!

 

 

Alege Jacquard, metoda personalizarii prin tesere!

 

 

Cele mai bine vandute articole sunt cele confectionate din material multistrat premium cu model (un bumbac tip interlock cu doua fete). Materialul deosebit este un tricot realizat prin metoda Jacquard unde modelul (puncte si linii fine) este direct conceput in material iar complexitatea modelului este realizata prin contextura, nu prin vopsire sau brodare. Prin complexitatea modului de realizare, tesaturile tip Jacquard au o valoare ridicata. Pe site-ul Liloo poti gasi confectionate din material multistrat cu model urmatoarele hainute: caciulite, body-uri, salopete, pijamale si chilotei. Tot prin metoda Jacquard sunt confectionati si colantii negri model puncte albe, colantii scurti negri model puncte albe, pantalonii negri model puncte albe, setul fes si fular circular negru model puncte albe, fesul negru model puncte albe si bentita fetite neagra model puncte albe.

 

 

Produse uni si produse cu imprimeuri realizate cu vopsea pe baza de apa.

 

 

La Liloo gasesti atat produse uni, cat si produse cu imprimeuri vesele si simpatice care ii vor cuceri pe micuti de la prima privire. La produsele uni va recomandam confectiile din materialele de culoare blanc de blanc si ecru.

 

Blanc de blanc este albul natural ce nu a suferit transformari prin procesul de albire, simbolizand puritatea, inocenta si adevarul. Acesta este apreciat si utilizat de majoritatea producatorilor din domeniul textilelor din toata lumea. Blanc de blanc este culoarea conform catalogului pantone, avand codul 11-4800-TCX.

 

Culoarea “ecru” exprima naturaletea materialului din care sunt confectionate produsele, ce nu a suferit transformari prin albire. De aceea, culoarea articolelor fabricate din acest material natural are tenta spre bej sau crem. Cuvantul “ecru” provine din franceza “écru” si inseamna „brut“ sau „nealbit“.

 

Produsele cu imprimeuri sunt indragite de parinti si adorate de copii. Imprimeurile sunt realizate prin serigrafie (silk screen print) de inalta rezolutie cu rezistenta la spalari multiple. Este utilizata vopsea pe baza de apa pentru serigrafiere, prietenoasa cu mediul inconjurator si cu pielea copilului. Aceasta nu provoaca alergii, imprimeul este fin la atingere si nu zgarie. Vopseaua pe baza de apa este ecologica deoarece nu contine substante nocive precum ftalati, formaldehida, PVC sau alte substante pe baza de petrol.

 

 

Body liloo

 

 

Capse certificate calitativ OEKO-TEX.

 

 

Liloo Baby foloseste in confectionarea hainutelor de bebelusi si copii capse certificate calitativ OEKO-TEX. Capsele sunt durabile, nu oxideaza, nu contin nichel, metale grele sau azoderivati care pot provoca alergii. In plus, acestea sunt colorate in tonalitate cu culorile produselor iar metalul nu atinge pielea bebelusului.

 

 

In vederea crearii celor mai sigure hainute pentru cea mai sensibila categorie de persoane, copiii, specialistii Liloo se informeaza constant devenind parteneri cu fabricile care produc materiale de calitate superioara fara substante chimice daunatoare sanatatii micutilor.

 

Ti-au fost de folos aceste informatii? Daca da, nu ezita sa ne spui punctul tau de vedere! Parerea ta conteaza pentru noi.

 


image: Depositphotos and Liloo

Scrie un comentariu