Cat de importante sunt caciulitele pentru bebelusi in primii ani de viata

Publicat de Iuliana 16.03.2020 0 Comentarii

Daca te pregatesti sa devii mamica, nu ar trebui lipseasca din arsenalul de hainute pregatite pentru venirea pe lume a micutului si cateva caciulite de bebelusi! Descopera, in randurile care urmeaza, care este scopul unor astfel de accesorii, dar si cum trebuie alese si ingrijite corespunzator!

 

caciulita si manusi 

 

Cand, cum si daca ar trebui purtate caciulitele pentru bebelusi

 

Imediat dupa nastere, majoritatea asistentelor medicale le pun bebelusilor caciulite. Astfel, este evitat ceea ce se numeste "neonatal cold syndrome". Lucrarea Primary Cold Injury in the Newborn, realizata de catre John C. Leonidas si  Themis Golematis, releva faptul ca acest sindrom apare din cauza ca, in comparatie cu pantecul mamei, mediul extern poate fi resimtit de catre copilas ca fiind deosebit de rece.

 

De asemenea, cel mic ar trebui sa isi petreaca prima ora din viata asezat la pieptul mamei sale. Contactul direct cu mamica ("skin to skin contact") are nenumarate beneficii asupra sanatatii celor doi, insa este important ca bebelusul sa aiba tot confortul termic necesar. Tocmai de aceea, in acest caz, o caciulita pentru bebelusi si o paturica se pot dovedi accesorii extrem de utile.

 

In primele luni de viata este greu sa iti dai seama daca puisorului tau ii este frig. Conform dr. Cosmina Berbecel, medic specialist medicina de familie, un bebelus ar trebui „sa stea intr-o camera aerisita cat mai des, cu o temperatura cuprinsa intre 21 si 23 de grade Celsius”.  Drept urmare, cat timp te asiguri ca temperatura din casa este una optima, bebelusul nu ar trebui sa poarte nimic pe cap in casa, fapt confirmat si de catre dr Howard Reinstein, medic specialist pediatru, intr-un interviu pentru Baby center (o companie importanta de media online dedicata parenting-ului).

 

O caciulita pentru bebelusi poate fi un accesoriu de nadejde pentru sanatatea copilasului tau atunci cand iesiti afara, atat pe timpul iernii, cat si in anotimpurile de tranzitie (primavara, toamna), cand vremea este schimbatoare si vantul inca este puternic. Avand in vedere ca organismul unui copil nu este inca suficient de puternic in primii ani de viata pentru a se proteja de vremea racoroasa, un accesoriu de acest fel il va proteja pe cel mic si ii va oferi confortul termic necesar.

 

bebe mic stand pe burta

 

Fiecare parinte stie ce este mai bine pentru copilul lui si, in functie de context, tu decizi daca micutul tau are nevoie sau nu de o caciulita. Asadar, cel mai bine ar fi sa ai la indemana o caciulita pentru bebelusi, pe care sa i-o pui pe capusor doar cand consideri tu ca este cazul. Daca in continuare ai dubii despre cum este mai bine sa procedezi in aceasta situatie, atunci aici poti gasi si mai multe informatii utile pe aceasta tema.

 

 

Cum alegem si cum curatam corespunzator caciulitele pentru bebelusi

 

Indiferent de anotimp, este esential sa alegi caciulite de bebelusi fabricate din material de calitate. O alegere inspirata sunt caciulitele pentru bebelusi fabricate integral din bumbac, acestea fiind moi si pufoase, ideale pentru nou nascuti.

 

In ceea ce priveste intretinerea caciulitelor, trebuie sa stii ca cele oferite de magazinul nostru pot fi spalate normal, la 40 de grade, fie manual, fie la masina de spalat. Ca pentru orice hainuta de bebe, este recomandat sa folosesti un balsam de calitate, special destinat bebelusilor.

 

Cand le usuci, nu este bine sa le bagi in usucator, ci sa le lasi pe sarma, sa se usuce la aer. Altfel, bumbacul isi poate pierde din calitatile sale naturale. De asemenea, nu este recomandat sa le cureti chimic.

 

Daca iti doresti caciulite pentru bebelusi de calitate, la preturi accesibile, iti recomandam sa verifici produsele din magazinul online Liloo.ro. Fabricate din bumbac 100% natural, caciulitele dintre care poti alege sunt cu siret, cu urechi sau cu mot. Ele vin in diverse culori si marimi, potrivite copiilor intre 0 si 2 ani.

 

Sa fii o noua mamica este pe cat de interesant, pe atat de satisfacator! Daca ai nevoie de mai multe sfaturi in ceea ce priveste nasterea si ingrijirea nou nascutilor, iti recomandam, „Nasterea fara violenta”, de Frédérick Leboyer, cartea pe care toate mamicile o adora!

 

imagini: Depositphotos & bigstock

Scrie un comentariu