Cum alegem hainele unui nou nascut

Publicat de LILOO 20.02.2020 0 Comentarii

"De cate haine are nevoie un bebelus? Ce marime trebuie sa aleg? Care haine sunt mai bune pentru un nou nascut?", sunt doar cateva dintre intrebarile pe care si le pune o viitoare mamica.

 

 

Bebe nou nascut doarme linistit pe burtica 

 

 

Lilloo te invita la cumparaturi de haine pentru copii si vine in ajutorul tau cu cateva sfaturi utile. 

 

 

Admira hainele de copii frumoase, dar cumpara-le pe cele practice

 

 

Nu te lasa atrasa doar de aspect, gandeste-te in primul rand daca vor fi comode pentru micutul tau. Alege piese care pot fi imbracate usor, pentru ca va fi nevoie sa-i schimbi scutecul de cateva ori pe zi. 

 

Opteaza pentru piese dintr-o bucata, de preferinta body-uri largi la gat sau cu capse/nasturi la umeri si intre picioare. Salopetele, ca si body-urile, sunt mai practice daca au sistem de inchidere cu capse in fata si pe picioruse. Body-urile pentru bebelusi reprezinta o categorie extrem de practica si utila, deoarece nu prezinta strangere prin elastic in zona abdomenului, ca in cazul altor articole de vestimentatie. 

 

 

Bebe mic zambeste 

 

 

Hainele de bebelusi trebuie sa se potriveasca cat mai bine pe corpul celui mic

 

 

Lilloo iti recomanda sa nu il imbraci pe micut cu hainute prea stramte, deoarece acestea ii pot presa burtica. In acelasi timp, o hainuta prea larga poate permite patrunderea aerului rece.

Fiind foarte delicata si sensibila, pielea copiilor poate avea de suferit in contactul cu diverse materiale textile, care pot fi chiar toxice. Este esential sa alegi pentru bebelusul tau hainute confectionate dintr-un material calitativ. Mai ales in primul an de viata, este de preferat sa alegi bumbacul sau alte textile despre care stii ca nu afecteaza pielea micutilor, ca nu favorizeaza alergii ale pielii, iritatii, eczeme etc.

 

 

Evita fundele, snururile sau ornamentele decorative

 

 

In acest mod, vei elimina din start orice risc de zgariere sau sufocare. Asadar, alege doar hainute de bebelusi simple, fara accesorii decorative. In general, este recomandat sa eviti sa ajunga la indemana micutului lucruri pe care le va putea baga in gura.

 

 

Doi bebei dorm pe tean de prosoape 

 

 

Atunci cand alegi masurile hainutelor, tine cont de faptul ca un bebelus creste repede 

 

 

E foarte adevarat ca bebelusii cresc vizibil de la luna la luna, asa ca nu trebuie sa ii cumperi multe hainute de la inceput. Multor bebelusi le raman mici  foarte repede hainutele pentru 0-3 luni, iar altii sunt chiar mai marisori la nastere si trec din prima la hainutele pentru 3-6 luni.

 

 

Alege hainutele bebelusului in functie de anotimp

 

 

Spre exemplu, pe timp de vara este bine a opta pentru articole in culori deschise, indiferent ca este vorba despre pantalonasi, bluzite sau fes.

 

 

Alege hainute colorate, haioase si simpatice

 

 

Da, ai citit bine, hainutele de bebe nu trebuie sa fie anoste si lipsite de farmec! Exista costumase simple, dar cu mesaje super funny numai bune de pozat.

Alege sa ii oferi copilului tau tot ce este mai bun! Liloo iti pune la dispozitie o gama diversificata de hainute pentru bebelusi, realizate din materiale de calitate superioara, pe baza de bumbac.

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu