Cu ce haine de bebelusi imbracam copilasul cand doarme

Publicat de LILOO 04.02.2019 1 Comentarii

In timpul somnului, micutii au nevoie de o imbracaminte comoda, care sa le tina de cald in timp ce se odihnesc. In acest caz, cele mai indicate haine de bebelusi sunt piesele fabricate din bumbac, intrucat ofera confort sporit si protectie de lunga durata. Ca mama, tot ce trebuie sa stii este faptul ca bebelusul tau nu trebuie imbracat nici prea subtire, nici prea gros in timpul noptii pentru a nu risca sa se trezeasca si sa inceapa sa planga din cauza caldurii sau a frigului, in functie de anotimp. 

 

 

Bebe mic doarme linistit in salopeta alba liloo

 

 

Exceptie de la regula fac micutii care sunt nascuti prematur, iar organismul lor este mai fragil, prin urmare acestia ar trebui imbracati cu un strat suplimentar de haine pentru bebelusi care sa le asigure odihna necesara cresterii sistemului imunitar. Si pentru ca ne pricepem la hainute pentru copii, ne-am gandit sa iti oferim cateva sfaturi pretioase legate de "pijamalele" pentru somn ale unui nou nascut! 

 

 

Body-urile, cea mai buna alegere

 

Nou nascutii nu au nevoie de un set de pijamale special pentru somn, ci de haine bebelusi confortabile si curate. Body-urile fabricate din bumbac natural reprezinta optiunea ideala, intrucat sunt moi si placute la atingere si ii asigura micutului protectie in zonele mai sensibile, precum burtica si spatele. Materialul de inalta calitate permite aerului sa circule si absoarbe umezeala de pe corp, asadar nu trebuie sa iti faci griji ca vei gasi micutul transpirat si infrigurat.

 

 

Fetita se culca in body alb

 

 

Pentru odihna de la pranz si somnul din timpul noptii, alege cat mai multe body-uri cu capse laterale adaptate in functie de anotimp. Pe site-ul nostru ai la dispozitie o gama variata, de la body-uri tip maiou si modele cu maneca scurta, la body-uri cu maneca lunga sau cele cu maneca lunga si guler (tip maleta). 

 

 

Haine de bebelusi care confera lejeritate

 

Pentru somnul copilului, alege haine de bebelusi indeajuns de lejere pentru a exista libertate de miscare, insa nu foarte largi, intrucat va exista riscul sa si le poata da jos in timpul noptii. Imbracamintea de noapte care include si un "invelis" pentru picioare este extrem de indragita, intrucat aceasta se muleaza perfect pe corp si protejeaza pielea sensibila a micului ghemotoc. Una dintre aceste piese poate fi salopeta cu maneca lunga si pantaloni cu botosei, un articol de imbracaminte ideal pentru somn in special in sezonul rece.

 

Nou nascut doarme in salopeta alba de la liloo

 

 

Practica, usor de schimbat si foarte simplu de imbracat, salopeta face parte din gama de haine de bebelusi pentru anotimpurile reci, intrucat nou nascutul ramane protejat chiar daca se misca mai mult.

 

 

Haine de bebelusi care contin capse plastifiate

 

Un alt criteriu de selectie a celor mai indicate haine de bebelusi pentru somn este reprezentat de materialul din care sunt realizate capsele care ajuta la inchiderea articolelor vestimentare. Capsele plastifiate sunt cele mai cautate, intrucat nu contin metale grele, sunt rezistente, nu oxideaza, nu contin nichel sau azoderivati care pot provoca alergii. In plus, acestea se deschid si se inchid foarte usor pentru a veni in sprijinul mamei de fiecare data atunci cand trebuie sa schimbe nou nascutul.

Evita hainele de bebelusi care contin nasturi incomozi sau fermoare, intrucat acesta va fi nesupravegheat in timpul noptii si exista riscul sa isi puna in pericol sanatatea din pricina lor. De asemenea, taie de pe lista de cumparaturi si piesele care contin snururi sau panglici agatate pentru a elimina complet riscul de strangulare din timpul noptii. 

 

Asadar, atunci cand vine vorba de cele mai indicate haine de bebelusi din timpul somnului, practice si sigure sunt cele doua principii pe care ar trebui sa le ai in vedere! Din grija pentru copii, ti-am pregatit o colectie inedita de body-uri si salopete fabricate in Romania la preturi foarte accesibile pentru bugetul tau.

 

imagini: depositphotos

1 Comentarii

Maria Stavaru:
27.05.2019, 06:19:19 PM
Răspunde

Jucării aveți?

Scrie un comentariu