Articole vestimentare necesare unui nou-nascut

Publicat de Madalina 27.04.2021 0 Comentarii

Urmeaza sa nasti si ai inceput sa achizitionezi hainute pentru cel mic? Tine cont de un lucru: copiii cresc foarte repede, deci nu cumpara multe hainute la inceput. In plus, cu siguranta dupa ce vei naste, vei primi in dar diverse hainute pentru puiul de om. Alege ca in dulapiorul copilului sa se regaseasca doar hainute din bumbac de calitate superioara si utile in primele luni de viata. Este recomandat ca mamica sa se informeze inainte de achizitionarea hainutelor necesare nou-nascutului, de aceea noi recomandam mamicilor urmatoarele: sa citeasca cu atentie descrierile produselor, aici poate gasi informatii despre calitatea materialelor, croiala, culoare si grosimea materialului, sa citeasca review-urile despre produsele dorite, sa citeasca de pe site-ul de unde achizitioneaza informatii despre modalitatea de intretinere si despre ghidul de corespondenta a marimilor.

 

 

Teanc de hainute 1

 

 

Avand in vedere cele de mai sus si datorita sensibilitatii pe care o au bebelusii in primele luni, hainutele trebuiesc confectionate din bumbac 100% , deoarece bumbacul este “prietenos” cu pielea fina a nou-nascutilor, nu o irita si nu provoaca alergii. Daca iti doresti ca micutul tau sa se simta cat mai lejer, alege hainute cat mai confortabile, simple, sa nu fie foarte impopotonate iar cusaturile din interior sa fie cat mai fine.

 

In randurile ce urmeaza iti prezentam cateva idei de hainute, utile oricarui copilas in primele luni de viata:

 

 

Body-uri cu maneca lunga sau scurta, body maiou

 

 

Body-urile sunt foarte versatile, usor de imbracat si dezbracat si in plus sunt si un suport excelent pentru scutec. Acestea pot fi purtate atat afara, la plimbare cat si la interior. Poti alege body-uri cu maneca lunga, scurta sau body maiou. Body-urile cu maneca lunga sau scurta sunt cu inchidere in 4 capse, 2 pe umar si 2 intre picioruse, sau cu inchidere laterala, in 7 capse. In primele luni de viata cele mai recomandate sunt body-urile cu capse laterale, deoarece bebelusul nu are abilitatea de a-si sustine singur capusorul iar oasele intregului corp sunt fragile, astfel body-ul cu prindere in 7 capse este ideal atunci cand copilul este schimbat si imbracat. Acest tip de prindere se recomanda pentru bebelusi de pana la 9 luni, iar apoi se pot folosi body-urile cu prindere normala (in 4 capse). Body-urile maiou sunt recomandate atat in sezonul cald cat si in cel rece.

 

 

Body maneca scurta dandelion

 

 

Indiferent de modalitatea de prindere, important este sa alegi body-uri confectionate din bumbac 100%. La Liloo gasesti o gama de body-uri realizate din cel mai fin si calitativ bumbac, certificat calitativ OEKO-TEX, clasa I, ce protejeaza pielea fina a bebelusilor si mentine foarte bine caldura, dar totodata lasa si pielea sa respire prevenind transpiratia. Poti alege body-uri uni sau cu diverse imprimeuri, pentru un plus de veselie.

 

 

Pantaloni cu botosei sau manseta

 

 

Un alt articol vestimentar, esential in garderoba bebelusilor, sunt pantalonasii. Fie ca alegi sa achizitionezi pantaloni cu botosei sau cu manseta, acestia vor oferi confort termic celui mic. Daca alegi sa achizitionezi pantalonasi de la Liloo nu vei regreta, deoarece pielea sensibila a puiului tau va fi invelita in cel mai fin si moale bumbac care o protejeaza de factorii externi. In atelierul Liloo confectionam pantalonasii astfel incat sa-i permita bebelusului sa se miste in voie, oferindu-i acestuia un confort sporit.

 

 

Bebelus se intinde

 

 

Pantalonasii pot fi purtati atat la exterior cat si la interior. Poti alege sa combini acest articol vestimentar cu un body, iar astfel obtii un costumas confortabil in care copilasul poate si dormi, avand un somn linistit. In cazul in care achizitionezi pantalonasi cu manseta iti recomandam sa folosesti botoseii. Piciorusele puiului tau vor fi protejate termic.

 

 

Salopete maneca lunga, maneca scurta sau fara maneca

 

 

Acestea sunt un articol vestimentar foarte comod si util, atat in sezonul rece cat si in cel cald. La liloo.ro gasesti foarte multe modele de salopete cu maneca scurta sau lunga, cu pantaloni scurti sau pantaloni lungi cu botosei sau manseta, uni sau cu imprimeu realizat prin serigrafie (silk screen print) de inalta rezolutie cu rezistenta la spalari multiple sau imprimeu texturat, ce nu irita pielea sensibila a copilasului.

 

 

Salopeta

 

 

Inca din primele zile de viata, trebuie sa ii oferi bebelusului tau tot confortul de care are nevoie, pentru a creste sanatos. Tocmai de aceea, Liloo confectioneaza salopete din bumbac de calitate superioara, foarte confortabile, ce pot fi folosite atat in timpul sesiunilor de joaca dar si in timpul somnului, pe post de pijamaluta. Daca nu vrei sa achizitionezi si manusi poti folosi o salopeta maneca lunga cu manusi, ce protejeaza nou-nascutul de micile zgarieturi ce si le poate face involuntar.

 

 

Caciulite si bavetele

 

 

Bebelus cu caciulita

 

 

Liloo recomanda acoperirea capusorului bebelusului in primele luni de viata deoarece ei inca nu au termoreglarea complet dezvoltata, protejandu-i astfel de o raceala neplacuta. Confectionam caciulite din fibra naturala de bumbac ce previn transpiratia, lasand pielea sa respire si nu supraincalzesc zona capului micutilor. Indiferent de anotimp, capul bebelusului trebuie tinut mereu acoperit atunci cand este scos afara in perioadele racoroase. O mamica grijulie va alege caciulite din bumbac, cu o croiala potrivita, ce va proteja bebelusul de frig si vant.

 

Bavetelele sunt si ele importante deoarece au rolul de a proteja hainele micutului atunci cand este hranit, in cazul in care regurgiteaza dar si pentru stergerea la gurita dupa masa. Astfel, alege sa achizitionezi bavetele confectionate din material de calitate, igienic si absorbant ce nu provoaca iritatii pe pielea bebelusului.

 

 

Prosoape cu gluga, scutece si paturele

 

 

Prosop

 

 

In primele luni pielea nou-nascutului este sensibila, asa ca alege prosopele din bumbac 100% pentru a preveni iritatia pielii. Prosoapele cu gluga sunt foarte utile bebelusilor deoarece dupa baita intreg corpul poate fi acoperit iar gluga absoarbe picaturile de apa din parul copilului.

 

Un alt criteriu important de care trebuie sa ti cont atunci cand achizitionezi un prosopel cu gluga este densitatea materialului. Cu cat densitatea materialului este mai mare, cu atat acesta retine mai multa apa si prosopul este mai gros. Tesatura densa ofera rezistenta la uzura si spalare.

 

Din dulapiorul unui nou-nascut nu pot lipsi paturelele. Acestea pot fi folosite atat pentru protectie in patut sau in carucior, in timpul plimbarilor, cat si pentru a-l inveli pe bebe, asigurandu-i acestuia un adapost lejer si confortabil. Paturica mai poate fi folosita si pentru a infasa bebelusul. In momentul in care nou-nascutul este agitat, infasatul il calmeaza, acesta adormind imediat.

 

De la Liloo poti achizitiona pentru cel mic si scutece. Fie ca alegi scutece confectionate din finet sau din tetra, acestea ii confera bebelusului confortul de care are nevoie in orice moment. Aceste tipuri de scutec reprezinta alternativa economica si prietenoasa cu pielea bebelusului tau, in comparatie cu scutecele clasice de unica folosinta. Scutecele de finet lavabile se pot steriliza prin fierbere si sunt deosebit de versatile, putand fi folosite la infasat, pe post de patura, de prosop, de protectie pentru masa si exemplele pot continua.

 

 

Seturi nou-nascuti si costumase de exterior bebe

 

 

Pentru a usura munca mamicilor in cautarea celor mai potrivite hainute pentru nou-nascut inainte de nastere, la Liloo gasiti o gama da seturi pentru bebelusi, compuse din diferite articole vestimentare. Fie ca alegi unul din seturile pentru bebelusi sau un costumas de exterior, pielea bebelusului va fi rasfatata de cel mai fin material, se va simti confortabil, liber in miscare, dar ii va oferi si o aparitie de exceptie. Comoditatea acestor seturi este ca gasesti intr-un “singur produs” mai multe hainute necesare la inceput de drum.

 

 

Set bebelusi

 

 

Numarul pentru fiecare articol pe care te-ai hotarat sa-l pui pe lista de hainute necesare pentru nou-nascut, il poate stabili mamica in functie de urmatoarele aspecte: timpul pe care il are la dispozitie pentru spalat ( o data, de doua sau mai multe ori pe saptamana), bugetul pe care il au parintii la dispozitie, ritmul de crestere al bebelusului si sezonul in care se naste bebelusul.

 

Cam acestea sunt articolele si accesoriile vestimentare esentiale in primele luni de viata ale nou-nascutului. Pentru a economisi timp poti alege sa comanzi direct de pe site-ul nostru liloo.ro. In plus gasesti tot timpul articole vestimentare reduse iar saptamanal avem o reducere atractiva la un anumit produs. Aici gasesti hainute confectionate in Romania din bumbac natural la cele mai atractive preturi. Luand in calcul cele relatate mai sus, orice mamica isi poate face o lista cu hainutele necesare bebelusului sau. Suntem siguri ca toate mamicile stiu sa aleaga ce este mai bine si mai bun pentru copilul ei!

 


image: Depositphotos and Liloo

Scrie un comentariu