7 sfaturi practice pentru alegerea hainelor pentru copii de toamna

Publicat de LILOO 14.09.2017 0 Comentarii

Toamna este aici! Este timpul sa pui tricourile si pantalonii scurti in sifonier si sa incepi sa iti imbraci micutul cu haine pentru copii potrivite pentru acest sezon.

 

Haine de toamna pentru copii - liloo.ro

 

Deoarece vremea poate fi foarte imprevizibila, poti avea dubii cu privire la modul in care trebuie sa iti imbraci prichindelul in aceasta perioada. Tocmai din acest motiv, ne-am gandit sa iti dam cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi hainele pentru copii perfecte pentru toamna!

 

Haine de toamna pentru copii si bebelusi de la liloo

 

 

1. Urmareste zilnic prognoza meteo

 

Toamna este un anotimp dificil, imprevizibil, mai ales atunci cand vine vorba de alegerea celor mai potrivite haine pentru copii. In unele zile, poate fi cald si exista riscul sa il imbraci prea gros pe prichindelul tau si acesta sa transpire si sa raceasca. In alte zile, temperaturile pot scadea mult si cel mic poate fi imbracat mult prea subtire, devenind mult mai vulnerabil la viroze.. 

 

Tocmai din acest motiv, este foarte important sa acorzi o atentie sporita prognozei meteo zilnice, pentru a te asigura ca alegi hainele pentru copii potrivite pentru vremea de afara. 

 

 

2. Ascunde hainele pentru copii potrivite pentru toamna pe care le-ai cumparat pe perioada verii

 

Avand in vedere ca multe dintre magazinele fizice, cat si dintre cele online au disponibile haine pentru copii potrivite pentru toate anotimpurile, probabil ai petrecut o buna parte din vara facand cumparaturi pentru toamna, ca sa fii pregatita in momentul in care vremea mai racoroasa isi face simtita prezenta. Fara urma de indoiala, suntem siguri ca cei mici abia asteapta sa le poarte la joaca! 

 

Scoala abia a ainceput, iar vremea este destul de calda (in majoritatea locurilor) pentru unele dintre hainele pentru copii pe care le-ai achizitionat. Dar ce te faci cand cel mic este prea nerabdator si vrea sa poarte acum hainutele cele noi? Ca sa eviti discutiile in contradictoriu si ca sa te asiguri ca cei mici nu pun mana pe ele pana la inceperea scolii, asigura-te ca pui noile achizitii intr-un loc la care prichindelul tau nu are acces. 

 

De asemenea, daca nu ai apucat sa faci cumparaturi sau daca nu ai gasit nimic interesant in materie de haine pentru copii, poti astepta pana cand toamna isi intra pe deplin in drepturi si, cine stie, poate prinzi si niste reduceri.

 

 

3. Ia in considerare siguranta

 

In cazul in care prichindelul tau inca foloseste un scaun de masina, atunci trebuie sa te gandesti la acest lucru atunci cand alegi ce haine pentru copii vrei sa poarte in acea zi, deoarece jachetele nu pot fi purtate in timpul calatoriei in scaunul auto din motive de siguranta. Jachetele mari si voluminoase sau hanoracele de acest gen reprezinta un pericol, dat fiind ca cel mic poate sa alunece din scaunul auto in caz de accident, deoarece curelele vor fi slabite pentru a incapea cu toate straturile de hainute de pe el. 

 

In zilele deosebit de reci, ia articolele vestimentare mai groase cum ar fi hanoracul si/sau geaca, pune-le pe bancheta din spate si imbraca-l pe prichindel cu ele in momentul in care coboara din masina. In cazul in care ii este frig pe parcursul calatoriei cu masina, il poti inveli cu o patura. Astfel, va fi in deplina siguranta.

 

 

4. Pune intotdeauna confortul inaintea designului

 

Foarte multi parinti doresc ca cei mici sa fie imbracati in cele mai moderne haine pentru copii, insa nu mereu acestea sunt si confortabile, functionale sau calduroase. Nu intotdeauna hainele pentru copii de la marci de lux sunt practice si comode la joaca sau la scoala. Orienteaza-te catre haine realizate din materiale de calitate, confortabile, comercializate la preturi accesibile pentru orice buget. 

 

 

5. Nu te sfii sa folosesti mai multe straturi de haine pentru copii

 

Toamna si primavara sunt momente potrivite din timpul anului in care iti poti imbraca copilasul cu mai multe straturi de haine, indiferent daca merge la joaca, la scoala sau la plimbare. In acest fel, isi poate da jos hanoracul sau geaca daca vremea devine mai calduroasa sau isi poate pune pe el un pulovaras in cazul in care este mai frig.  

 

 

6. Adauga un strat in plus prichindelului fata de ceea ce porti tu

 

Aceasta tehnica recomandata si de catre Societatea Romana de Pediatrie te va scoate intotdeauna din impas si te va ajuta sa iti dai seama ce haine pentru copii trebuie sa alegi in ziua respectiva pentru a-l imbraca pe cel mic. 

 

De exemplu, daca porti un tricou si o jacheta subtire, atunci cel mic ar trebui sa poarte un maieu, un tricou si o geaca subtire. Astfel, daca vremea se incalzeste, isi poate da jos hanoracul, ca sa nu transpire si sa raceasca sau isi poate pune inapoi hanoracul daca vremea devine prea racoroasa. 

 

 

7. Fii atenta la scaderile drastice de temperatura si fii mereu pregatita

 

In functie de zona in care locuiesti, scaderile de temperatura pot fi semnificative chiar si de la o zi la alta. Avand in vedere ca sistemul imunitar al copiilor este vulnerabil in aceasta perioada, este indicat sa fii atenta la cel mic pentru a depista eventuale semne ca nu este imbracat suficient de gros, cum ar fi mainile sau picioarele prea reci. Alege haine pentru copii care sa fie confortabile si care sa ii ofere tot confortul termic de care are nevoie. Nu uita, in cazul temperaturilor scazute, extremitatile, fata si urechile micutului sunt zone foarte sensibile si ar trebui protejate intotdeauna. 

 

Desi toamna poate fi foarte imprevizibila si destul de capricioasa, nu este deloc greu sa alegi hainele pentru copii potrivite pentru aceasta perioada. Daca tii cont de sfaturile noastre si esti prevazatoare, nu vei avea probleme in a-l imbraca potrivit pentru acest anotimp pe prichindelul tau.


imagini: envato elements

Scrie un comentariu