5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre nou nascuti

Publicat de LILOO 19.08.2019 0 Comentarii

Daca tocmai ai devenit mamica si simti treptat cum bucuria incepe sa se transforme in griji, sa stii ca este absolut firesc. Daca nu a avut cine sa te puna in tema in legatura cu ceea ce urmeaza sa se intample, in acest articol vei gasi cateva lucruri interesante care te vor ajuta sa iti intelegi mai bine prichindelul.

 

 

bebe nou nascut doarme

 

 

Orice mamica la inceput de drum vrea sa faca totul perfect pentru puiul ei si isi doreste sa aiba certitudinea ca este pe drumul cel bun. De aceea, daca te indoiesti ca nu stii cum sa il hranesti, cum sa ii faci baita corect sau te temi ca nu ii oferi suficienta dragoste, este momentul sa te linistesti si sa citesti ce ti-am pregatit.

 

 

Greutatea bebelusului este un indicator care iti spune ca este hranit bine

 

In primele zile de viata, bebelusul va pierde pana la 8% din greutatea totala iar acest lucru este firesc. Recuperarea va avea loc in a doua luna de viata iar daca il alaptezi, iti vei da seama ca l-ai hranit suficient dupa semnalele clare pe care ti le va da. Fie va respinge mancarea, imediat ce s-a saturat, fie iti va mai cere. Pentru orice alte dubii, cere ajutorul pediatrului care iti spune exact cum, cand si cat sa il hranesti corect pe cel mic.

 

 

De ce bebelusul nu se mai opreste din plans

 

Daca cel mic nu se opreste din plans, iata care ar fi motivele: 

  • Simte nevoia de a fi hranit;
  • Are un disconfort cauzat de scutecul murdar;
  • Simte nevoia de a fi luat in brate;
  • Are colici.

Inca plange? Arata-i afectiune si asigura-l ca nu il vei lasa singur iar plansul se va transforma intr-un zambet larg. 

 

 

Nou nascutul recunoaste vocea mamei imediat

 

De-abia din saptamana 24 de sarcina, bebelusul devine mai sensibil la zgomot iar, pe masura ce creste si se dezvolta, incepe sa fie receptiv la sunetele si vocea mamei. Imediat dupa nastere, nou nascutul isi cunoaste mama, ii stie mirosul, vocea, simtindu-se in siguranta in bratele sale. 

 

 

Bebelusul nu zambeste pana la varsta de o luna

 

Abia dupa o luna, gesturile amuzante si zambetele tale il pot face si pe cel mic sa iti raspunda la fel. Pana atunci, trebuie sa ai rabdare cu el si sa-i oferi mereu motive de bucurie. Vorbeste cu el, mentine contactul vizual si ofera-i cat mai multa atentie. Vei vedea ca, pas cu pas, va evolua de la zambete la intamplare la semne de fericire maxima cand te va vedea.  

 

 

Bebe mic zambitor

 

 

Nou nascutii dorm foarte mult

 

Este perfect normal ca bebelusii sa doarma foarte mult in primele luni de viata. Pentru cei mai norocosi parinti, acestia au un somn neintrerupt de 6 – 9 ore pe timp de noapte, dar in alte cazuri trebuie sa te pregatesti cu rabdare pentru ca perioada de nou nascut este una dintre cele mai dificile etape din viata unui bebelus. Acestia au o sensibilitate crescuta a pielii si ar trebui sa ai grija in permanenta de modul in care ii asiguri igiena, produsele pe care le folosesti in acest scop si de hainutele pe care le poarta.  

 

 

Bebelus nou nascut doarme linistit

 

 

Din acest motiv, alege haine pentru nou nascuti confectionate din bumbac natural, care sa nu irite pielea fina si delicata a bebelusului. Bumbacul fiind moale si placut la atingere, lasa pielea sa respire, previne transpiratia excesiva si ii ofera confort sporit. De asemenea, alege haine pentru nou nascuti care sunt usor lejere, intrucat micutul tau are nevoie de multa mobilitate pentru a se dezvolta armonios si a creste in siguranta. 

 

 

Descopera intreaga colectie de haine pentru nou nascuti practice, simple, colorate la preturi avantajoase si de o calitate incontestabila. Momentele frumoase abia acum incep asa ca, bucura-te impreuna cu puiul tau de timpul petrecut impreuna. 

 

imagini: depositphotos

Scrie un comentariu