4 intrebari frecvente despre somnul copiilor

Publicat de Iuliana 13.03.2020 0 Comentarii

Somnul este esential pentru dezvoltarea armonioasa a puiului tau. Stim ca ai face orice sa ii asiguri un somn odihnitor. Pentru a te ajuta sa-i veghezi somnul linistit, am alcatuit o lista cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care parintii si le pun in legatura cu somnul copiilor.

 

 

fata care doarme linistita

 

 

1. De cate ore de somn are nevoie un copil?

 

 

Raspunsul la aceasta intrebare variaza in functie de varsta copilului. Nou-nascutii isi petrec cea mai mare parte a timpului dormind, undeva intre 10 si 18 ore pe zi. Au insa intervale diferite de somn, unii se trezesc o data la 30 de minute, altii o data la cateva ore. Cand se trezeste, este momentul perfect sa il schimbi sau sa il hranesti.

 

Intre 12 si 24 de luni, copiii continua sa doarma destul de mult, insa are nevoie de mai putine ore de somn decat in primele luni de viata. In jur de 11-14 ore de somn sunt suficiente intr-o zi.

 

Copiii de 3-5 ani au nevoie de aproximativ 11 ore de somn. Totodata, pe masura ce cresc, vor incerca sa evite somnul de dupa-amiaza pe cat posibil. Tot acum, cei mici incep sa aiba primele vise urate din viata lor, cauzate de dezvoltarea rapida a imaginatiei lor.

 

 

fata ciufulita 

 

 

2. Cum ai putea sa iti ajuti copilul sa aiba un program de somn sanatos?

 

 

Sunt cateva reguli de care trebuie sa tii cont cand il obisnuiesti pe cel mic cu un program de somn sanatos. Sigur ca trebuie sa le adaptezi in functie de varsta lui.

 

Bebelusii sunt sensibili la lumina, de aceea iti recomandam sa manipulezi gradul de luminozitate in avantajul tau cand vrei sa-l adormi pe cel mic.

 

Pe masura ce creste, e important sa mearga la culcare la aceeasi ora, asa ca trebuie sa ai un program de somn de care sa te tii. Anumite alimente si activitati trebuie interzise inainte de culcare: fara sucuri sau ciocolata si fara televizor, tableta sau jocuri video.

 

 

3. Cum alegi pijamale adecvate anotimpului?

 

 

Dupa cum stii, verile sunt foarte calduroase, iar pijamalele din acest sezon trebuie sa fie cat mai lejere, lasand pielea celui mic sa respire. Cea mai potrivita alegere este pijamaua cu maneca scurta si pantaloni scurti din bumbac natural.

 

Pe de alta parte, iarna vrei sa te asiguri ca prichindelului tau nu-i va fi niciodata frig, de aceea ar fi cel mai bine sa te indrepti spre pijamale groase si calduroase.

 

Primavara si toamna este recomandat sa recurgi la pijamale subtiri cu maneca lunga https://www.liloo.ro/haine-copii-bebelusi-pijamale/pijamale-primavara-toamna, ideale pentru tranzitia dintre anotimpuri.

 

 

4. Care este imbracamintea de somn potrivita pentru fiecare varsta?

 

 

Pentru primul an de viata al celui mic, iti recomandam sa il imbraci in body-uri pentru bebelusi https://www.liloo.ro/haine-bebelusi-nou-nascuti-body. Poti, de asemenea, sa alegi pantalonii cu botosei, croiti special pentru nou-nascuti.

 

Body-urile si salopetele sunt o alegere buna in primii patru ani de viata. Trecerea la pijamale se face in primele 6-12 luni de viata. Exploreaza sectiunea de pijamele din magazinul online liloo.ro, unde gasesti o gama variata de pijamale simpatice si colorate pe care cel mic poate sa le poarte acasa, la gradinita sau cand merge in vizita la bunici.

 

Stim ca in primii ani de viata, copiii cresc vazand cu ochii si hainutele le raman imediat mici. Din acest motiv, accesand site-ul https://www.liloo.ro/ gasesti produse la preturi mai mult decat accesibile, precum si nenumarate oferte, alaturi de optiuni de livrare gratuita. Toate hainele de copii sunt fabricate din bumbac 100% natural, care mentine foarte bine caldura corpului si previne transpiratia excesiva. Fiecare articol este colorat cu vopsea ecologica.

imagini: Depositphotos

 

Scrie un comentariu