10 motive pentru care hanoracul este cel mai grozav articol din garderoba copilului tau!

Publicat de Lucian 16.02.2024 0 Comentarii

Hanoracul este un articol vestimentar modern ce reuseste sa cucereasca oamenii de pe intreg globul, indiferent de varsta. Caracteristica cheie a hanoracului este gluga care are rolul de a proteja de frig capul fiecarui purtator. Hanoracele ofera caldura, confort, stil, versatilitate si pot fi purtate in orice anotimp. Citeste acest articol si vei afla de ce hanoracele nu trebuie sa lipseasca din garderoba copiilor tai!

 

 

Baietel in masinuta

 

 

  1. Originile hanoracelor – cum a aparut hanoracul si de ce a devenit un articol atat de modern?

 

 

Cu siguranta, copiii imbracati cu hanorace moderne ti-au atras atentia si-ti doresti sa aduci o schimbare in tinuta prichindeilor tai! Te-ai gandit bine si nu vei da gres! Hanoracele se gasesc intr-o varietate de modele, materiale si culori trendy si au devenit un element de baza al stilului casual. Indiferent ca i-ai intalnit la gradinita, la mall, pe strada sau in supermarket, micutii radiau in tinuta lor cool si confortabila.

 

Hanoracele sunt o parte omniprezenta a modei si au o istorie surprinzatoare si oarecum neasteptata. Originile hanoracelor pot fi urmarite inca din Evul Mediu, unde calugarii purtau tunici cu gluga ca simbol al devotamentului lor religios. Aceste tunici reprezentau si o modalitate de a se incalzi in perioadele lungi de rugaciune din manastirile reci. De-alungul timpului, aceste haine cu gluga au devenit populare in randul claselor inferioare din Europa Medievala, in special printre taranii sau muncitorii care trebuiau sa se incalzeasca in timp ce lucrau in aer liber in conditii de frig și umezeala. Aceste tunici acopereau capul si umerii si aveau partea din spate lunga, formand o mantie ce infasura spatele fiecarui purtator, protejandu-l de frig.

 

 

tablou

 

 

Se crede ca pelerina scurta (sau „capa”) a fost importata in Anglia in secolul al XII-lea, in timpul cuceririi normande, deoarece pelerina era deosebit de comuna in Normandia. 

 

Fondata in 1919, compania americana ce producea in principal imbracaminte sportiva, cunoscuta sub numele “Champion” a realizat primul hanorac cu gluga in 1930 dupa ce a dezvoltat metode de cusut materiale mai groase. Firma a confectionat un hanorac cu gluga, cu un snur ce avea rolul de a ajusta gluga dupa marimea capului si un buzunar tip marsupiu pentru a mentine mainile calde. Hanoracul a fost comercializat initial pentru muncitorii care lucrau in depozite frigorifice si docuri, dar a devenit rapid popular printre sportivi si studenti.

 

Abia in anii 1970, hanoracul a devenit un articol modern, popularizat de cultura hip-hop si purtat de celebritati precum Rocky Balboa in filmul „Rocky”. Astazi, hanoracele sunt o piesa vestimentara de baza in garderoba multor oameni si sunt purtate atat pentru moda, cat si pentru confort.

 

 

  1. Hanoracele ofera copiilor senzatia de caldura si confort in perioadele mai reci

 

 

Copiilor le place sa poarte hanorace datorita faptului ca acestea ofera caldura si confort. Tesatura moale si calda a unui hanorac ii poate face pe micuti sa se simta ca si cum ar fi infasurati intr-o patura confortabila, ce poate fi deosebit de reconfortanta in lunile mai reci. De cele mai multe ori, copiii refuza sa poarte fes atunci cand ies afara iar gluga le va proteja capul de frig si vant, in special in zilele cand vremea este schimbatoare. Gradul de caldura pe care il poate oferi un hanorac depinde de tipul de material folosit pentru a realiza hanoracul.

 

In atelierul Liloo sunt confectionate atat hanorace din bumbac conventional certificat calitativ OEKO-TEX, cat si hanorace din bumbac organic certificat calitativ GOTS. Ambele tipuri de bumbac sunt sigure la contactul cu pielea copiilor. Specialistii Liloo tin cont de gradul de caldura pe care trebuie sa-l ofere un hanorac in functie de anotimp. In lunile de toamna si primavara poti cumpara hanorace mai subtiri, confectionate din bumbac 100% tip french terry, neflausat pe interior. Recunoscut sub denumirea tricot “de trening” acest tip de bumbac are partea din exterior neteda iar partea din interior reliefata, cu “ochiuri proeminente” fapt ce permite corpului sa aiba o temperatura optima pentru a crea o senzatie de bine. Hanoracele confectionate din acest material pot fi utile si in serile racoroase de vara. Pielea copilului tau se va simti rasfatata de fiecare data cand le va purta.

 

 

Hanorace liloo Yayk

 

 

Pentru perioada de iarna, sunt confectionate hanorace mai groase. Materialul utilizat este un tricot mai gros ce are partea din fata neteda iar partea din spate flausata (vatuita pe interior). Acest material asigura mentinerea unui climat optim intre piele si piesa vestimentara, din punct de vedere al temperaturii si al umezelii.

 

 

  1. Design modern si ingenios

 

 

Atunci cand doresti sa faci o schimbare in garderoba copiilor tai, achizitioneaza hanorace! Hanoracele sunt o alegere inspirata deoarece sunt unice si inovatoare. Acestea ofera copiilor lejeritate in miscare pentru orice activitate iar designul modern va atrage multe priviri atunci cand sunt purtate in public. Intotdeauna, complimentele in ceea ce priveste vestimentatia aduc o stare de bine. In atelierul Liloo sunt confectionate doua modele de hanorace: primul model este in stil pulover, avand un buzunar tip marsupiu atasat in fata si doua capse prinse in zona gatului, iar al doilea model are un fermoar centrat in partea frontala si doua buzunare laterale generoase. Evident, elementul comun al hanoracelor este reprezentat de gluga. Din motive de siguranta, gluga nu prezinta snur.

 

 

Hanorace liloo

 

 

Ambele modele de hanorace au mansete la maneci si in zona soldurilor pentru a ajuta in fixarea lor pe corpul copiilor. Atat cele doua capse pozitionate in zona gatului, cat si fermoarul au rolul de a facilita imbracarea si dezbracarea. Cu gandul la confortul sporit, fermoarului i-a fost adaugata o dublura de material pe interior pentru a nu patrunde aerul rece, iar in partea de sus are o protectie in dreptul gatului pentru a evita incidentele neplacute precum ciupitul pielii. Cusaturile sunt aplatizate pentru a nu jena la contactul cu pielea.

 

Inspirati de designul hanoracelor, specialistii Liloo au creat tricouri cu maneca scurta si tricouri cu maneca lunga ce au gluga. Combinate cu blugi sau pantaloni scurti sau lungi (dupa caz), tricourile vor oferi aparitii de senzatie!

 

 

Ttricouri liloo

 

 

  1. Sunt multifunctionale si ofera multiple variante de asortare

 

 

O haina cu o istorie atat de lunga precum hanoracul poate fi integrata cu usurinta in tinuta copiilor tai. Orice combinatie va fi reusita:

 

Pantaloni de trening

 

Fie pentru vremea mai rece sau doar pentru un look cool, pantalonii de trening reprezinta optiunea perfecta atunci cand iesi cu copiii afara. Arunca o privine pe site si poti gasi pantaloni de trening de aceeasi culoare si material cu hanoracele sau poti alege sa fie in contrast cu acestea!

 

Colanti

 

Nimic nu se poate compara cu confortul oferit de o pereche de colanti! Confectionati dintr-un material moale la atingere si cu o capacitate perfecta de intindere, colantii se potrivesc de minune cu un hanorac lejer si confortabil. In magazinul online liloo.ro poti gasi colanti lungi subtiri sau grosi (vatuiti pe interior).

 

Pantaloni jogger si blugi

 

Pantalonii tip jogger sunt un element esențial pentru sport, care se asorteaza perfect cu orice hanorac. In atelierul Liloo sunt confectionati pantalonii jogger din bumbac organic de culoare albastru natur. Materialul din care sunt confectionati pantalonii este tip denim.  Este o tesatura rezistenta la purtare. In cazul in care doresti sa combini hanoracele cu blugi, alegi blugi de culoare albastra sau neagra. Pentru fetitele cochete exista si varianta in care poti combina hanoracele cu fustite de blugi.

 

Adidasii potriviti

 

Stii ce arata incredibil cu hanoracele? Perechea potrivita de adidasi. O pereche de adidasi cool cu aspect colorat poate face cu usurinta diferenta intre o tinuta casual si un look la moda. Posibilitatile sunt nesfarsite.

 

 

  1. Hanoracele confectionate in atelierul Liloo sunt durabile si usor de intretinut

 

 

Pe site-ul liloo gasesti hanorace confectionate din bumbac 100% conventional sau organic. Una din proprietatile importante ale articolelor vestimentare din bumbac este reprezentata de durabilitate. Hanoracele rezista in timp la uzura si spalari frecvente, fapt ce te ajuta sa reduci cheltuielile. Intretinerea nu este dificila. Se spala normal la 40°C manual sau la masina de spalat. Nu se usuca la masina, nu se curata chimic si nu se folosesc inalbitori. Pentru o intretinere corespunzatoare a hainutelor te rugam sa accesezi Informatii despre ingrijirea produselor liloo.

 

 

  1. Sunt un “prieten” bun in calatoriile copilului

 

 

Avand in vedere tesatura moale si confortabila, hanoracele sunt cele mai bune articole atunci cand doresti sa calatoresti cu copiii. Acestea sunt usor de impachetat si esti pregatita in cazul in care vremea este schimbatoare. Chiar si atunci cand destinatia este una calda, precum vacantele la mare, trebuie sa ai in bagajul copiilor cate un hanorac din bumbac, neflausat pe interior. Pot fi dimineti sau seri racoroase iar hanoracul protejeaza capul, spatele si mainile micutilor. Cele mai potrivite hanorace pe perioada de vara sunt cele cu fermoar deoarece acestea se comporta ca o jacheta subtire de vara. Pentru vacantele la munte, pe timp de iarna iti recomandam hanoracele din bumbac flausat. Acestea se comporta asemenea unui pulover calduros pe sub geaca sau jacheta.

 

 

Copii pe plaja

 

 

  1. Reprezinta un cadou inspirat

 

 

Fiecare prietenie ce s-a concretizat in viata noastra are povestea ei. Ce cadou ar putea fi mai potrivit pentru copilul celei mai bune prietene decat un hanorac modern si multifunctional? Prietenie, dragoste, afectiune si atentie, toate se gasesc in imbratisarea calda a unui hanorac. Poti alege unul din modelele gandite de echipa Liloo! Copilul se va simti extraordinar imbracat cu un hanorac confortabil iar mamica va aprecia calitatea produsului.

 

 

  1. Sunt perfecte pentru orice activitate

 

 

Daca se intampla ca in garderoba copiilor tai sa nu existe hanorace, trebuie sa cumperi cel putin doua, trei. Hanoracele sunt grozave si adecvate pentru o gama larga de activitati. Perfecte atat pentru activitati sportive, cum ar fi mersul cu bicicleta, cu rolele sau jogging-ul, cat si pentru drumetii in natura, activitati de interior precum colorat, pictat si lucru manual.

 

 

Copil la padure

 

 

  1. Hanoracele imbunatatesc starea de spirit al purtatorului.

 

 

Stilul vestimentar poate influenta starea de spirit si comportamentul copiilor. Acestia se caracterizeaza printr-un inalt nivel de bucurie si energie. Micutii adora sa se joace, sa alerge si sa se bucure de viata, dezvoltand in interiorul lor spiritul liber si dorinta de a explora lumea pas cu pas. Spiritul liber se adaposteste in sufletul fiecarui copil si este precum gandul, nu sta locului o clipa. Hanoracele sunt o oglindire a personalitatii copilului care se va bucura de fiecare data cand le va purta. Chiar si cel mai suparat copil isi va schimba dispozitia atunci cand va fi imbracat cu un hanorac confortabil si frumos.

 

 

  1. Hanoracele sunt neutre ca gen

 

 

Hanoracele sunt neutre ca gen, ceea ce inseamna ca pot fi purtate atat de baieti, cat si de fete. Poti alege culoare in functie de gen insa, stilul si designul vor fi mereu aceleasi.

 

 

 

Hanorace liloo yayk organic

 

 

Te asteptam in magazinul nostru sa alegi hanoracele care se potrivesc personalitatii copilului tau!

 

imagini: Depositphotos, Pexels & Liloo 

Scrie un comentariu